Oceanië

Ga kangoeroe's spotten in Australië
 

De diversiteit van Oceanië

Oceanië biedt heel wat mooie bestemmingen. Reis maandenlang door Australië, sta versteld van de natuur in Nieuw-Zeeland of ga lekker chillen op Fiji of een van de andere tropische eilanden in de Pacific.. En als je toch al aan de andere kant van de wereld zit, waarom combineer je het dan niet gewoon?

Qua klimaat en landschappen is Oceanië zeer divers. Zo heb je de uitgestrekte, zanderige vlaktes van de Australische Outback of de tropische regenwouden in het noorden van Australië. En wat dacht je van de prachtige groene landschappen van Nieuw-Zeeland afgewisseld met de parelwitte stranden van Fiji?

Vluchten naar Oceanië

Dagelijks vliegen er verschillende vliegmaatschappijen op bestemmingen in Oceanië. Aangezien het vanuit Nederland een lange vlucht is naar deze regio, combineren veel reizigers verschillende bestemmingen. Zo is het populair om zowel Australië als Nieuw-Zeeland te doen. Je kan ook Fiji en Nieuw-Zeeland combineren tijdens een wereldreis vanuit Azië of Amerika. Voor pasgetrouwde stellen is het de perfecte regio om tijdens de huwelijksreis heen te gaan. Het combineren van bestemmingen in Oceanië is ideaal als je veel tijd hebt. Hou er namelijk rekening mee dat het gaat om enorme afstanden. Het is aan te raden om je hierin goed te laten adviseren, dat kan je veel tijd en geld schelen.  

Rondreizen over land in Oceanië

Australië en Nieuw-Zeeland zijn het beste te ervaren met een auto of, nog leuker, met een campertje. Zo heb je altijd alles bij je en je bepaalt zelf waar je heen gaat en hoe lang je er over wilt doen. Een goedkoper alternatief is de bus, die in Oceanië heel goed geregeld is. Op de Fiji eilanden is het wat lastiger rondreizen. Je kan eventueel een trip bij KILROY boeken met Awesome Fiji. Deze mensen nemen je mee naar de afgelegen Yasawa Islands, waar je kunt relaxen op witte stranden, kunt snorkelen en duiken in kristalhelder water en waar de lokale bevolking je met open armen ontvangt. Een echte aanrader, ook als je weinig tijd hebt. Ook in Australië en Nieuw-Zeeland kun je trouwens goed duiken: haal jouw duikbrevet of boek duikpakketjes in Oceanië!

Vliegen of zwemmen?

Tussen de verschillende eilanden is vliegen de enige logische optie. Of je moet ergens een zeewaardig bootje op de kop tikken natuurlijk. Tussen Australie, Nieuw-Zeeland en Fiji gaan meerdere vluchten per week en vaak zelfs dagelijks. Tussen de kleinere eilanden in de Pacific gaan minder vluchten en deze worden uitgevoerd door kleinere vliegtuigjes.

Accommodatie in Oceanië

Zowel in Australië, Nieuw Zeeland en Fiji vind je geweldige hostels en hotels, voor elk budget. Op de eilanden in de Pacific heb je vaak de keuze uit wat duurdere accommodaties. Dat hoort er nu eenmaal bij, een budgethotel in Salou-stijl vind je hier (gelukkig) niet. Je kunt een kamer/bed boeken via onze website, even bellen of langskomen. Dan regelt KILROY het verder voor je.

 

Contact