Portugal

De rauwe natuur van Portugal
 

Reizen naar Portugal - het land van Port en Fado

Portugal is een bestemming die veel te bieden heeft. Culturele bezienswaardigheden en activiteiten, ongerept platteland en gezellige dorpen en steden. Neem de tijd om te luisteren naar Fado, lokale volksmuziek, dat uniek is voor Portugal en vooral gaat over pijn en liefde. Boek je reis naar Portugal bij KILROY!

Er zijn een paar landen in Europa waarvan de historie teruggaat tot in de 10e eeuw. Portugal is zo'n land dat een plaats heeft verworven in de geschiedenisboeken. Dit is natuurlijk al een reden om het land te bezoeken, maar er is veel meer. Portugal is een land van luie dagen in de zon, prachtige stranden en meer dan genoeg activiteiten zoals golf, tennis, windsurfen en golfsurfen, om er maar een paar op te noemen.

Zie, ervaar en bezoek

Wijn speelt een centrale rol in Portugal en veel van de wijngaarden en producenten bevinden zich ten zuiden van Lissabon. Maar niet alleen hier, vlakbij de Atlantische kust tot de noordelijke vlakten in het binnenland zijn de wijngaarden ook ruim vertegenwoordigd. Een trip naar het platteland is een echte aanrader en daar kan je de echte Portugese Port proberen.

Modieuze bestemmingen vandaag de dag zijn Estoril en Cascais, deze zijn gemakkelijk vanuit Lissabon per trein bereikbaar. De zuidelijke kust van de Algarve is ook erg populair en er zijn directe vluchten naar Faro. De Algarve staat bekend om de golfbanen en veel golfliefhebbers komen dan ook regelmatig hier langs. Boek je reis hierheen dus ruim van te voren. Afgezien van de golfbanen, zijn er prachtige stranden van zuiver zand en kliffen van gesmolten lava.

De hoofdstad Lissabon

De eeuwenoude geschiedenis en trotse traditie van Portugal al pioniersland zie je in volle glorie terug in Lissabon. Het is een van de mooiste steden van Europa en heeft veel oude paleizen en mooie gebieden. Doordat het gebouwd is op een heuvelachtig gebied heeft de stad een erg uitgesproken karakter. Kabelbanen, trams en liften zijn beschikbaar om je naar de beste uitkijkpunten te brengen.

Torre Del Belem - Lissabon, Portugal

Winkelen in Portugal

Aardewerken in veel verschillende vormen en uitvoeringen, zijn erg populair in Portugal. Je vindt ze dan ook overal en zijn erg leuk om als souvenir mee naar huis te nemen. Keramische tegels is een ander bekend Portugees handwerk en de mooie handgeschilderde tegels zijn leuke cadeautjes, maar let wel op het gewicht zodat je niet moet bijbetalen voor je koffer op het vliegveld.

Port en Portugese wijnen staan ook vaak hoog op de boodschappenlijstjes en de meeste slijterijen zullen je de kans bieden de verschillende wijnen te proberen zodat je er je favoriete wijn uit kan kiezen. Er zijn meer dan genoeg winkels in de centra of op het platteland waar je uit kan kiezen.

Eten in Portugal

De Portugese keuken heeft zich gevormd door de eigen koloniale macht over de wereld. Het meest opvallende is het gebruik van scherpe kruiden, dat niet gebruikelijk is in de Europese keuken. Peper, curry, saffraan, kaneel en gember zijn op de dag van vandaag ook heel erg gewoon in het Portugese eten. Avondeten gebeurt pas laat, rond 20.00 uur en meestal bestaat de maaltijd uit drie gangen met soep, een hoofdgerecht en een nagerecht. Typische gerechten zijn:
Bife: Rundvlees geserveerd met gebakken aardappels of rijst met salade en saus.
Caldeirada: Een visragout
Cozido à portuguesa: Een ragout van vlees en groenten.
Arroz doce - Rijstepudding
Caldo Verde: Aardappel- en koolsoep
Bacalhau à Gomes de Sá: Kabeljauw uit de oven
Specialiteiten uit de Azoren: Vlees gemarineerd in rode wijn en knoflook en daarna geroosterd.
Specialiteiten van Lissabon: Een taart of vlaai met dikke vanillesaus en kaneel

Rode of witte wijn wordt het meest gedronken bij een maaltijd. Er is wel rosé, maar die is niet erg populair. Na de maaltijd is Port eigenlijk de enige drank die je als keuze hebt!

De Azoren en Madeira

Twee eilandengroepen die tot Portugal behoren zijn de Azoren en het klassieke Madeira, die zich uit de kust van Noord-Afrika bevinden. De Azoren liggen 1500 kilometer van Lissabon vandaan en zijn in de laatste jaren grote attracties voor toeristen geworden. Een bezoek aan de Azoren lijkt op een reis terug in de tijd. Koeien worden er met de hand gemolken, paard en wagen worden er nog gebruikt en de families zijn groot in aantal. San Miguel is de grootste van de negen tellende vulkanen die het eiland heeft en is ook het meest populair bij bezoekers.

Reizen naar Portugal - Madeira

Contact