Europa

Pak de fiets en doorkruis Oostenrijk!
 

Reizen in Europa: weg van huis en toch thuis

Europa is ideaal om je backpackers carrière te beginnen. Europa heeft vele gezichten en het rondreizen is makkelijk. In de meeste landen kan je je verstaanbaar maken in het Engels en mocht het rondreizen met een rugzak je toch niet bevallen dan ben je zo weer thuis!

Eigenlijk is het vreemd, veel mensen denken bij een lange reis aan de andere kant van de wereld en vergeten eigenlijk wat ons eigen continent te bieden heeft. Europa heeft ongelofelijk veel culturele plekken, bezienswaardigheden en prachtige steden. Mensen van over de hele wereld komen naar Europa, juist omdat het zo mooi en vaak zo makkelijk reizen is. Voor Europese backpackers is het perfect voor een korte vakantie, een stedentrip of wellicht voor een eerste, langere reis.

Wil jij in een paar dagen veel van Europa zien? Zorg er dan voor dat je met deze groepsreis mee gaat. Je reist met een internationale groep jongeren:

Oost-Europa

Oost-Europa is populairder dan ooit. Er zijn veel kleine, gezellige universiteitsstadjes waar je in elke bar kunt plaatsnemen en een lekker biertje kan bestellen. Dit deel van Europa kent een rijke en interessante geschiedenis, Rusland en Polen bijvoorbeeld hebben veel meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken. Bovendien zijn de prijzen in vergelijking met West-Europa een stuk lager.

Noord-Europa

Noord-Europa is eigenlijk altijd mooi. In de winter ligt hier vaak een dik pak sneeuw, wat mogelijkheden biedt voor de wintersport liefhebber. Je kan hier op relatief lage hoogte skiën en zo ski je gewoon tussen de bomen! In het najaar laat de natuur zich hier van zijn beste kant zien en zijn de uitzichten over de landschappen een waar schouwspel van kleuren, terwijl het in de zomer heerlijk genieten is op een terrasje in een van de gezellige steden.

Zuid-Europa

Ben je op zoek naar zon, zee en strand? Reis naar het zuiden van Europa en je wensen worden vervuld. Aan de Middellandse zee is het bijna het hele jaar goed vertoeven. Veel mensen gaan hierheen om de regenachtige winters in Nederland te ontvluchten en heerlijk van de zon te genieten. In de zomer lopen die temperaturen hier op tot zo'n 30-35 graden en kom je gegarandeerd bruin terug. Naast het mooie weer staat Zuid-Europa bekend om de overheerlijke maaltijden, de rustige -wij hebben geen haast- mentaliteit en zijn indrukwekkende steden.

Accommodatie in Europa

KILROY weet waar je de goedkoopste en leukste backpacker hostels door heel Europa kunt vinden. Door te boeken in deze hostels, krijg je de kans om reizigers van over heel de wereld te ontmoeten. Waar je ook bent, iedereen zit er met hetzelfde doel: Europa ontdekken, de verschillende culturen opsnuiven en genieten van de mensen. Maar ook voor degenen die liever in hotels overnachten zijn er goedkope mogelijkheden op mooie locaties.

Contact