Marokko

Maak een ritje op kamelen door de woestijn
 

Reizen naar Marokko

Een land dat je echt eeuwig zal bijblijven; Marokko, een land van contrasten. Uitgestrekte stranden, kurkdroge woestijnen, overvloedige oases met palmbomen en indrukwekkende bergketens. Vanaf het begin merk je dat Marokko meer is dan het door toeristen overspoelde Agadir. Boek je reis naar Marokko bij KILROY.

Van hectische steden tot charmante dorpjes waar nog nooit een toerist lijkt te zijn gepasseerd, Marokko is divers. Djema el Fna is het epicentrum van de stad, de markt is er dag en nacht vol leven. Een paar uur in de bus zitten brengt je naar de kust waar het pittoreske Essaouira ligt, een stad die iedereen charmeert en waar een ontspannen sfeer hangt. Marokko is trouwens een van de tofste bestemmingen om te leren surfen!

Als je op zoek bent naar een bescheiden en relaxte vakantie, dan zijn de mijlenlange stranden van Agadir een perfecte keuze. Koers richting het noorden en je vindt het fascinerende Casablanca, waar je je snel op de set van de gelijknamige klassieke film waant. Wil jij alle hoogtepunten van Marokko zien? Boek dan een rondreis via KILROY!

Rabat

De hoofdstad Rabat is erg kalm en ontspannen en komt vrij Europees over. Huur eens een auto om rond te rijden tussen de vele bergen, het statige landschap is onvergetelijk. In het westen neemt de woestijn het over, met machtige en eindeloze zandduinen. Rijd er heen per kameel over het hete, soms vuurrode, zand. Onderweg kom je vele minuscule en charmante dorpjes tegen. 

Een paar juweeltjes zijn Ait Benhaddou, Skoura en Todra Gorge, waar niet alleen een relaxte sfeer hangt maar je ook een dosis historie tegen komt. Indrukwekkende Kasbahs; eeuwenoude forten gebouwd van klei en stro.

Trek of dorstig?

Een bord Tajine mag je niet missen; traditioneel bereid in een pot van klei krijg je een bord met vlees, meestal lam, kip of vis met een buslanding aan groenten. Tajina staat op ieder menu in het hele land. Een ander traditioneel gerecht is couscous, gemixt met verschillende soorten groenten en vlees, je kan er geen genoeg van krijgen! Gedroogd fruit, zoals dadels, abrikozen en pruimen komen ook overal voor. 99% van de Marokkanen zijn moslim, dus in de meeste restaurants wordt geen alcohol geserveerd. Daarvoor kan je het beste naar de toeristen plekken gaan in grote steden. Thee wordt veel, vaak, maar in kleine porties gedronken. Mintthee is het meest populair: zoet en verfrissend. 

Tips

Afdingen! Begin laag, de ongeschreven regel is dat je onder de helft van de prijs begin. Probeer te eindigen met een prijs die goed is voor jou en de verkoper! Als er ergens veel van is in Marokko dan zijn het wel markten waar je alles vindt: van kleding tot handwerk, van kruiden tot gedroogd fruit. Krik hier je afdingvaardigheden op!

Check van tevoren of er festivals zijn. Ieder jaar zijn er een aantal grote festivals door het hele land heen. Niet alleen in de grote steden maar ook in de kleine dorpjes.

Beste reistijd voor Marokko

Het hele jaar is Marokko geschikt om te bezoeken maar de meeste mensen komen in de lente of herfst. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur enorm hoog zijn. Het weer wisselt per regio. Plan je een trip naar Marokko, kijk dan per regio om een idee te krijgen van het klimaat.

Contact