India

Beklim de prachtige bergen in het noorden van India
 

Van de Taj Mahal tot de backwaters van Kerala

Reizen door India is een echt avontuur en het geeft de reiziger iets om 'zich in vast te bijten'. Dit enorme land, met meer dan een miljard inwoners, is sinds 1947 onafhankelijk van Groot-Brittannië. De hoofdstad is Delhi, maar dat is niet de grootste stad. Daarvoor moet je in Mumbai zijn. KILROY kan je helpen met het boeken van je reis, maar wat kun je er nu eigenlijk doen?

Het zuiden van India

In Kerala kun je genieten van relaxte boottochtjes door de prachtige, groene natuur. Je huurt een bootje voor een dag om over de backwaters te varen, of je pakt de boot om gewoonweg naar je volgende bestemming te gaan. De stranden van Goa zijn wereldberoemd, je kunt er lekker relaxen en de zee is heerlijk warm. In Goa vind je ook nog de beroemde hippiemarkt in Ajuna, en wat mooie steden in Portugese stijl. Pondicherry is beroemd om zijn Franse architectuur en veel mensen komen hier om te mediteren. Hampi is een stad die je eigelijk niet mag missen. Je vindt er de overblijfselen van een Hindoerijk, het zijn prachtige ruïnes gelegen in mooie natuur. Rondom Hampi liggen rijstvelden, heuvels en kleine dorpjes: een prima gebied dus voor een fietstocht. 

De Taj Mahal en Calcutta

De Taj Mahal in Agra is de grootste toeristentrekker in India, het is werkelijk een prachtig gebouw. Aan de achterkant van de Taj Mahal kun je gratis op een open veld genieten van de schitterende kleuren die de ondergaande zon op de Taj doet verschijnen. De volgende ochtend is het vroeg opstaan, want het gebouw is het allermooist bij zonsopgang.

Calcutta is een drukke, sfeervolle stad waar je heerlijk kunt eten, lekker in het park kunt liggen en kunt genieten van de georganiseerde chaos die in de stad lijkt te heersen. Naar Varanasi ga je om een tochtje bij zonsopgang te maken over de heilige rivier 'de Ganges'. Miljoenen hindoes komen hier om te baden in dit heilige water.

Rondreizen door India

Backpacken door India vereist tijd en geduld. Reizen per trein is door heel India goed te doen, maar het is niet altijd even snel. De prijzen van de kaartjes variëren per reis of trein, maar zijn erg goedkoop. De treinen rijden niet altijd op tijd en het is soms een behoorlijke uitdaging om een kaartje te bemachtigen. Er is een speciaal tourist office in Delhi waar toeristen kaartjes kunnen bestellen, maar zelfs dat kost tijd; geef jezelf tenminste een paar uur om het te regelen. Reizen met de bus is ook heel goedkoop, maar de bussen zijn oud, versleten en niet altijd even veilig. Toch is het soms lekker om voor een lange afstand de nachtbus te pakken. Het scheelt je de kosten van een kamer, en je wordt wakker op je volgende bestemming.

Het is populair in India om een auto met chauffeur te huren. Het is een redelijk goedkope manier om rond te reizen en het is ideaal voor degenen die weinig tijd hebben en de lokale bussen en treinen willen vermijden. Vraag eerst wat rond om een goede auto met Engels sprekende chauffeur te vinden en bespreek van tevoren de prijs. Check ook of de chauffeur verwacht dat je zijn accommodatie en eten betaalt; er zijn speciale hotels voor chauffeurs. De Indiërs rijden als gekken, vaak aan de verkeerde kant van de weg en bovendien deel je de weg ook nog eens met olifanten, kamelen en koeien.

Een Tuk Tuk (motor-riksja) is een typisch Indiase manier van transport. Het is gemakkelijk, vrij snel en uitstekend geschikt voor ritjes binnen de stad. Ook de fietsriksja is populair. Deze is wel iets minder snel, maar je krijgt de kans om te genieten van alles om je heen. Ook hiervoor geldt: spreek eerst een prijs af!

Accommodatie in India

Hostels en hotels in India vind je in alle soorten en maten. Van zeer goedkoop - 1 euro per nacht (verwacht dan geen luxe) - tot iets duurdere varianten waarbij je een comfortabele kamer hebt. Je hoeft over het algemeen niet lang te zoeken naar onderdak, accommodaties vind je overal. Het leuke van veel hostels in India zijn de rooftops. Heerlijk om over de stad uit te kijken met een drankje in je hand.

Veiligheid in India

Bereid je goed voor als je naar een land als India reist. Check altijd even de website van de Rijksoverheid voor het meest recente reisadvies. De cultuur in India is compleet anders, hou daar dan ook rekening mee. Kleed je bijvoorbeeld gepast. In India zijn veel meldingen van ontvoeringen en seksuele vergrijpen tegen vrouwen. Vermijd daarom afgelegen plekken. Loop na zonsondergang niet (alleen) over straat en reis dan ook niet (alleen) met de bus of taxi.

Beste reistijd

De beste tijd om in India rond te reizen hangt af van het gebied waar je heen wil. India is zo ontzettend groot dat het klimaat nogal varieert. De zomer in India is ontzettend heet met temperaturen boven de 45 graden, tussen april en juni is het hier het warmst. In juni/juli maakt het regenseizoen zijn entree, maar nog steeds is het dan heet. Vanaf oktober wordt het weer droog. Het is in het zuiden het hele jaar door heet, dus daar kun je het beste in de winter heen. Vanaf Delhi verder noordwaarts kan het in de winter best fris worden, voor die gebieden is de zomer dus uitstekend. Mocht je zowel noord als zuid willen bezoeken in een relatief korte periode, kun je het beste kiezen voor oktober/november.

Visumeisen India

Zorg dat je vóór vertrek goed op de hoogte bent van de visumeisen voor India. KILROY travels is als reisbureau geen specialist op het gebied van visa en je dient dan ook zelf te zorgen voor de juiste papieren om India binnen te komen. KILROY en ISIC werken samen met VisumCentrale - je krijgt 50% korting op bemiddelingskosten bij het aanvragen van een visum voor India. Vraag je visum voor India hier aan.

 

Contact