Bali

Ondanks het massatoerisme is Bali nog steeds in de greep van de Hindoe-cultuur
 

Reizen naar Bali

Bali is een fantastisch eiland waar ondanks het jarenlange massatoerisme nog steeds de Hindoe cultuur met zijn prachtige ceremonies en tempels overheerst. Als je een beetje je best doet kun je nog altijd ongerepte witte strandjes vinden waar je je alleen op de wereld waant. Wil je Bali en zijn bevolking beter leren kennen breng hier dan tenminste 2-3 weken door.

KILROY en Bali

Neem contact met ons op over backpacken op Bali. Onze Travel Specialists hebben Bali zelf ervaren en willen je graag helpen met jouw avontuur op Bali! 

Een eiland vol tegenstellingen

Kies je ervoor alleen in de hoofdstad Kuta te blijven, dan vind je waarschijnlijk niets meer dan hetgeen je in elke typische toeristenstad zult vinden. Het uitgestrekte strand is omgeven door cafeetjes, restaurants, marktkraampjes en opdringerige verkopers die hun waren aan je willen verkopen. Het is juist buiten deze toeristenplaats waar de geheimen van Bali zich schuilhouden: vulkanen, verborgen strandjes, fantastische Hindoetempels, kleine dorpjes en de warme persoonlijkheden van de Balinezen. Bali is het enige eiland van Indonesië dat hindoeïstisch is, waardoor de cultuur verschilt van die van de rest van de regio. 

Transport in Bali

Op Bali moet je rondreizen, wat gemakkelijk kan. Alles ligt zo dicht bij elkaar dat je het hele eiland in een paar dagen zou kunnen zien. Het is leuk en goedkoop om een auto met chauffeur te huren die je een dagje rondrijdt. Hij brengt je daar waar jij maar wilt, vertelt je bijzonderheden over het eiland, wacht op je terwijl je tempels bezichtigt en rijdt je veilig weer naar huis. Je hebt als het ware je eigen persoonlijke gids voor een dagje (of weekje). Je kunt dit laten regelen door het hotel, maar het is net zo gemakkelijk om zelf met de chauffeurs te onderhandelen. Ze staan overal, dus je hoeft niet lang te zoeken. Houd er rekening mee dat een dag met privé chauffeur je ongeveer 30 dollar kost.

Bali met de bus

Je kunt als backpacker ook heel makkelijk en goedkoop met de bus rondreizen. De shuttlebussen van Perama rijden tussen meerdere plaatsen op het eiland en zetten je desgewenst ook bij je hotel af. Regel dan gewoon ter plekke wat je in de buurt wilt gaan zien (huur een scootertje of regel een chauffeur voor een dag via het hotel). Zo kun je heel specifiek plekken bezoeken en zit je niet de hele rit aan die ene chauffeur vast.

Stranden en de zee

Bali is een te gek eiland waar je van alles kunt doen! Leer duiken of boek een duikpakketje, leer surfen in een surfkamp, huur een scooter en chill op een van de fantastische stranden:

Kuta, Legian en Seminyak:
Hier vind je langgerekte stranden met grote golven. Dé surfspot. Er zijn hier ook veel restaurantjes, barretjes en winkeltjes te vinden, wat het geheel erg levendig maakt. 
Nusa Dua:
Dit is een goudkleurig zandstrand. Er zijn weinig mensen en het is er een stuk rustiger dan in Kuta. Je vindt hier veel exclusieve hotels bij elkaar. Het is bijna een dorp in een dorp.
Lovina beach:
Een zwart vulkaanzandstrand en het ligt aan de noordkant. Er zijn weinig toeristen en het is uitermate geschikt om te relaxen, duiken, snorkelen en om dolfijnen te spotten.
Sanur:
Dit strand wordt omringd door koraalriffen. Je vindt er gezellige hotelletjes, restaurants en winkeltjes. Je kunt er alleen zwemmen tijdens de vloed, vanwege de vele rotsen in zee.
Jimbaran:
Een fantastisch strand met weinig hotels. Het is een heerlijke plek om te zeilen en je kunt er goed zwemmen. Er zijn restaurantjes aan het strand en je kunt hier genieten van een heerlijk zeebanket bij zonsondergang (wel toeristisch).
Dreamland beach
De naam geeft zijn geheim al prijs: droomstrand. Het was tot voor kort één van de grootste geheimen van Bali. Slechts een paar Balinezen en enkele reizigers kenden het, maar tegenwoordig is het minder verlaten. Een prachtig wit strand en waanzinnige golven, kortom: een geweldige plek. Wees wel voorzichtig met zwemmen, er staat een behoorlijk sterke stroming.
Uluwatu
De mooiste zonsondergangen van het eiland. Het is ook een perfecte stek voor gevorderde surfers.

Ubud

Voor het strand hoef je hier niet heen. Dat is er namelijk niet, maar het is evengoed een geweldig stadje. Het ademt cultuur en je kunt er vele galerieën bezoeken. Elke middag zijn er voorstellingen van traditionele Balinese dansers en je kunt er ook dwalen door het 'apenbos' vol exotische bomen en apen. Pas wel op, want ze zijn erg gewend aan toeristen en zullen dan ook zeker komen kijken of er wat te eten of drinken valt te halen.

Accommodatie en winkeltjes

Op Bali vind je allerlei soorten accommodaties, van luxe hotels tot budget hostels. Tevens zijn er veel verschillende winkeltjes te vinden, waar je uitstekend kunt winkelen. Bali staat dan ook bekend om zijn houten beeldjes, geweven doeken, kleding, en goud en zilver. Elk dorpje heeft zo zijn eigen specialiteit en het is dan ook leuk om deze verschillende dorpjes te ontdekken.

Nabij gelegen eilandjes

Als je de tijd aan jezelf hebt in Indonesië, is het zeer aan te raden om Lombok en de Gili-eilanden te bezoeken. Je kunt hier met de boot komen en als je er eenmaal bent kun je alles lopend doen (het zijn afstanden van niets). Op de Gili-eilanden rijden geen gemotoriseerde voertuigen, dus je kunt er lopen, fietsen of in een romantische bui gebruik maken van een paard en wagen.

Contact