Indonesië

Backpacken in Indonesië
 

Backpacken in Indonesië

Indonesië is één van onze favoriete bestemmingen! Backpacken in Indonesië betekent reizen naar de grootste archipel ter wereld. Indonesië bestaat uit 18.108 eilanden waarvan er slechts 6.000 bewoond zijn. De rest is ongerept. Boek je reis via KILROY en ga backpacken in Indonesië!

Backpacken in Indonesië

Indonesië is een waar wonderland voor de beproefde reiziger. Bali is wellicht het meest bekend, maar vergeet ook Sumatra, Lombok, Java en Kalimantan niet. Zo kun je prachtige jungletochten maken op Lombok, duiken in de ultra blauwe wateren rond Sumatra en verdwalen in de regenwouden van Kalimantan. Er zijn ook veel vulkanen op de eilanden te vinden en staat een ontmoeting met orang-oetan op je lijstje? Pak dan een bootje vanaf Bukit Lawang en zet koers naar het Bohorok Orangutan Viewing Centre waar deze dieren na jarenlang gevangenschap worden voorbereid op een terugkeer in de vrije natuur.

Backpacken in Indonesië rijstvelden

Java

Op Java staat de tijd even stil. Je vindt er de mooiste monumenten zoals Prambanan, het grootste Hindu tempelcomplex van het land. Maar ook één van de grootste Buddhistische monumenten in Zuidoost Azië, De Borobudur (nabij Yogyakarta). Dit prachtige monument is maar liefst 1200 jaar oud en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Elk jaar vieren de Buddhisten het Vesakfeest in de stoepa, waar de Buddha-beelden te vinden zijn. Het is er in één woord fantastisch. Om er te komen pak je de bus vanaf Yogyakarta. Ben je op zoek naar traditionele huizen en culturele optredens? Bezoek dan het Taman Mini Indonesië Indah cultureel park in Jakarta.

Backpacken in Indonesië - Java Borobudur

Bali

Ontzettend populair - en niet zonder reden - is het eiland Bali. Reis naar de vele rijstvelden in het binnenland, ga raften op de Ayung rivier en leer surfen in Canggu. Duikliefhebbers moeten naar Nusa Penida, want daar zwem je tussen de Mola Mola's. Deze gigantische vissen wegen tonnen en vind je alleen op Bali en de Galapagos- eilanden.  

Lombok

Vanuit Bali is het makkelijk oversteken naar het nog rustige Lombok. Veel backpackers blijven tot de Gili eilanden en gaan daarna weer terug. Zonde! Nu is het ongerepte Lombok nog aan de rustige kant zonder al te veel toerisme. Op Lombok vind je de Rinjani vulkaan die je in twee of drie dagen beklimt. Een pittige trekking is het wel, maar het uitzicht maakt de pijn en moeite meer dan goed!  

Vulkanen beklimmen in Indonesië

Om te genieten van een prachtige zonsopgang klim je naar de top van de vulkaan Mt. Merapi, de Bromo vulkaan of de Rinjani vulkaan. Om bij Gonung Bromo te komen maak je 's ochtends vroeg een flinke tocht. Als beloning krijg je de meest fantastische zonsopgang boven de krater voorgeschoteld en rest je nog maar één ding: genieten.

Backpacken Indonesië Lombok Rinjani vulkaan

Lore Lindu National Park - Sulawesi

Het exotische Lore Lindu National Park op Sulawesi is zeer aan te bevelen aan iedereen die van wandeltochten houdt. Het is er niet toeristisch en je vindt er verschillende inheemse stammen. Op een kilometer afstand van het dorpje Kamarora vind je het bezoekerscentrum. Je kunt er kiezen uit korte wandelingen naar heetwaterbronnen in Kadidia of grote watervallen.

Wrakduiken in Sulawesi

Ontdek de wonderschone onderwaterwereld van Indonesië. Het rif beslaat enkele duizenden kilometers en voorziet in een enorme biodiversiteit. Zo kun je vlakbij Makassar wrakduiken, maar je kunt ook koraalwanden bezichtigen bij het Bunaken National Marine Park. Grote kans dat je haaien, schildpadden en andere indrukwekkende dieren ontmoet.

Duiken in Sulawesi

Veiligheid in Indonesië

Indonesië is een behoorlijk veilig land maar werd de afgelopen jaren geteisterd door natuurrampen. Aceh en Noord Sumatra kampen nog steeds met de gevolgen van de tsunami in 2004. Sumatra kent vrij sterke aardbevingen en de hevige regenval leidt nog wel eens tot modderstromen. Wanneer je naar Aceh, Centraal Sulawesi, Maluku of Papua gaat, check dan eerst de veiligheidssituatie. Er komen nogal eens wat onlusten voor in deze gebieden. Het wordt afgeraden om naar de Mt Kelud vulkaan in Oost Java te gaan. Sinds de uitbarsting in 2007 heerst er nog steeds een alarmfase. Mt. Merapi in Centraal Java en Mt. Karangetang op het eiland Siau zijn eveneens zeer actieve vulkanen.

Vliegen naar Indonesië 

Internationale vluchten naar Indonesië arriveren over het algemeen in Jakarta (Java) en Denpasar (Bali). Je kan met binnenlandse vluchten gemakkelijk vliegen naar andere eilanden, zoals Sumatra en Lombok. 

Vervoer in Indonesië

In Indonesië vind je veel taxi's. De meeste betrouwbare taxi's zijn die van Silver Bird en Blue Bird waarbij je altijd op de meter rijdt. De bootverbindingen tussen de eilanden en van de eilanden naar Maleisië zijn goed en snel. Ferry's worden volop aangeboden en zijn goed betaalbaar. De lokale bussen in Indonesië zijn goedkoop en laten je kennis maken met de lokale cultuur. Neem je de expresbus, dan ben je sneller en comfortabeler op je eindbestemming. 

Backpacken in Indonesië - vissersbootje

Beste reistijd in Indonesië

De beste reistijd in Indonesië is afhankelijk van de plek die je bezoekt. De regen valt tussen december en maart, dus als je het droog/droger wilt houden dan is de beste reistijd voor Indonesië tussen mei en september.  

Visum nodig in Indonesië?

Zorg dat je vóór vertrek goed op de hoogte bent van de visumeisen voor Indonesië. KILROY is als reisbureau geen specialist op het gebied van visa. Zorg er daarom zelf voor dat je de juiste papieren hebt om Indonesië binnen te komen. KILROY en ISIC werken samen met VisumCentrale. Profiteer van 50% korting op bemiddelingskosten bij het aanvragen van een visum voor Indonesië. 

Contact