Azië

Luang Prabang Waterval, Laos
 

Backpacken in Azië

Backpacken in Azië is erg populair bij jongeren. Je komt onderweg backpackers uit alle landen tegen. Backpacken in Azië is goedkoop en makkelijk. Er is zoveel te doen in Azië: van trekkings in de jungle en vrijwilligerswerk met dieren tot aan surfen, duiken en chillen op een onbewoond eiland. Samen met KILROY kun jij je hele reis op maat samenstellen, van vliegticket tot hostel en van buspas tot cursus.

Backpacken door Azië is zowel geschikt voor reizigers die voor het eerst ver weg gaan als voor de doorgewinterde backpacker. Dat maakt het backpacken door Azië zo leuk, er is voor iedereen wat te vinden.

Backpacken in Zuidoost-Azië

De meeste beginnende backpackers zullen hun reis door Azië plannen naar Thailand. Vanuit Europa vlieg je goedkoop naar Bangkok. Het backpacken in Thailand is makkelijk: je stapt zo op de bus, in de trein of vliegt naar een andere bestemming in Thailand. Met het tropische klimaat in Thailand, kun je bijna altijd in je zomerkleding reizen.

Reizen naar Thailand

Backpacken in Laos, Cambodja en Vietnam

Heb je meer dan 3 weken tijd? De buurlanden van Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam zijn net als Thailand een walhalla voor backpackers. Er zijn verschillende populaire backpackroutes door Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Deze rondreis door Thailand, Laos Cambodja en Vietnam is erg populair:

Alleen of met een groep reizen

Backpacken door Azië kan in je eentje, maar je kunt natuurlijk ook met een groepsreis door Azië reizen. Er zitten aan beide vormen natuurlijk voor- en nadelen. Als je alleen reist, ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Maar met een groepsreis door Azië kom je op unieke plekken waar een lokale gids je alle ins en outs vertelt. Je reist met een kleine, jonge, internationale groep.

Backpacken in Vietnam 

De veelzijdigheid van Azië

Het leuke aan backpacken in Azië is, is dat je zo ontzettend veel mogelijkheden hebt. Azië heeft de natuur, de cultuur en het avontuur. Azië heeft veel eilanden en prachtige stranden, de perfecte plekken om te feesten, surfen, duiken, zeilen en chillen. Help een handje en doe vrijwilligerswerk in Azië. Ook kun je ontzettend goed shoppen in de grote steden van Azië. Beklim de hoogste bergen ter wereld of vlieg door de boomtoppen van de jungle met een canopy tour. Er zijn veel trekpleisters in Azië die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan… Jij kunt het allemaal doen en zien tijdens het backpacken in Azië!

Hiken in Azië - India Himalaya

Vervoer door Azië

Als je door Azië gaat backpacken, denk je misschien niet meteen aan treinreizen. Veel backpackers beseffen het pas als ze in het land zelf zijn. Reis met de wereldberoemde Trans-Siberië of Trans-Mongolië Express. Deze reis neemt je per trein mee van Rusland tot aan China en vice versa. Door Azië met de trein is erg basic, maar des te authentieker. Het is niet alleen een mooie reis, het bespaart je ook een vliegticket naar Peking.

Trans-Siberië Express door Rusland

Vliegtickets naar Azië

Backpacken door Azië betekent vaak dat je rondreist. Boek dus geen retourtje, want dan moet je weer helemaal terug naar je startpunt. Bij KILROY kan je combinatietickets en voordelige studententickets boeken waarbij je bijvoorbeeld vliegt op Bangkok en weer terug vanaf Hong Kong. Daarnaast kun je met Air Asia goedkoop vliegen, waarmee je dus veel meer mogelijkheden hebt tussen landen te reizen.

Studententicket Zuidoost-Azië via Doha:

Studententicket Zuidoost Azie Via Doha

Startpakketje

Met een jetlag is het geen pretje een hostel te zoeken. Regel daarom voor de eerste nachten alvast accommodatie. Boek bij KILROY vóór vertrek een startpakketje, dan heb je je eerste nachten en vervoer vanaf het vliegveld naar je hostel alvast geregeld.

Startpakketje Azië

Startpakketje Azië
Met een startpakketje word je opgehaald van het vliegveld en overnacht je een aantal dagen in een centraal gelegen hostel. Zo begin je je reis ontspannen!
Bekijk de startpakketjes

Overnachten in Azië

Er zijn genoeg plekken om te overnachten in Azië. Van low budget tot super luxe. Vooral in de grote steden is het aanbod van hostels en hotels erg groot. Het is aan te raden je voor aankomst te oriënteren waar je graag zou willen slapen. Vergeet niet dat onderhandelen over de prijs erg normaal is.

Backpacken in Azië - Lombok hotel

Reisbudget voor Azië

Backpacken door Azië kun je met 20 euro per dag prima doen. Het hangt natuurlijk erg af van wat jij als reiziger wilt. Pak er een Lonely Planet reisgids bij en bepaal een beetje wat je dagelijkse budget moet zijn. Trek extra budget uit voor duiken in Azië of andere leuke activiteiten in Azië. Wat we over het algemeen wel kunnen zeggen is dat je in veel landen in Azië dagelijks veel goedkoper uit bent dan in Australië of Noord-Amerika. Onze Travel Specialists houden altijd een budget van €1000 voor Azië aan.

Contact