Singapore

Singapore is een zeer moderne stad
 

Reizen naar Singapore

Voor veel reizigers is Singapore voornamelijk een stopover richting andere verre oorden. Vanaf hier vertrekken veel vluchten naar de rest van Azië, Oceanië, USA, Afrika en Europa. Maar Singapore heeft meer te bieden dan alleen een vliegveld!

Meer welvarendheid dan in Singapore kom je bijna nergens tegen in Azië. Voor velen is Singapore een optionele stop tijdens een lange reis. KILROY raadt je aan om een paar dagen hier voor uit te trekken en deze metropool mee te maken.

Zin in winkelen?

Orchard Road moet je zeker niet overslaan, er is keuze uit tal van moderne winkels en winkelcentra, nog goedkoop ook. Kijk wel uit voor imitatieproducten, in de grotere warenhuizen heb je minder snel een miskoop. Voor echte vintage, tweedehands kleding en hebbedingetjes ga je in het weekend naar de Thieves Market, op en rond Sungei Road. Even weg uit alle drukte? Vlakbij de stad ligt Sentosa Island, een compleet eiland met mooie stranden (het zand is geïmporteerd vanuit de Filippijnen), een dierentuin en een oorlogsfort (Fort Siloso), waar je per kabelbaan komt. Terug in de stad, wandel je naar China Town en Little India. Dag of nacht, dat maakt niet uit, er zijn knusse restaurantjes, lokale markten, winkels en parkjes genoeg om je te vermaken!

Unieke schoonheid

De schone straten, dat is waar Singapore om bekend staat en niks is minder waar. Op iedere meter staat een prullenbak, mensen zijn bijna 24/7 bezig met opruimen, perkjes verzorgen en ze doen werkelijk alles om de stad maar zo schoon mogelijk te houden. Ga niet met je eten de schone metro in, dit kan je een boete van 250 euro opleveren. Iedere inwoner van Singapore is trots op deze schoonheid en doet er alles aan om de stad schoon te houden. Uniek in Azië, waarschijnlijk zelfs in de wereld.

Eten

Aziatisch eten en de internationale keuken vind je hier overal. Wil je wat meer authentiek eten? Ga dan naar een lokaal restaurantje waar de lokale bevolking ook te vinden is, hoe meer Aziaten, hoe beter het eten! Een leeg restaurant betekent dat het slecht is. Lokale specialiteiten zijn o.a. chili krab, laksa (noedel soep met kokosnoot, ei, garnalen en kokkels) en rojak (gemixt fruit en groen met garnalen, pasta en pinda's.

Accommodatie in Singapore

Singapore is een stuk duurder dan andere steden in Zuid-Oost Azië. Toch zijn goedkope hostels vrij gemakkelijk te vinden. The Inn Crowd is een backpackers hostel in Little Inda, waar je voor zo'n 20 Singapore Dollar (10 euro) een nacht in een dorm slaapt. Vraag gerust rond naar andere hostels, de inwoners van Singapore staan bekend om hun hulpvaardigheid. The Raffles is één van de meest luxueuze hotels, waar het bekende drankje Singapore Sling is uitgevonden.

Rondreizen in Singapore

Per MRT, Singapore's moderne metro, kom je het snelste waar je heen wilt. Veel en op tijd rijdende treinen in het grote netwerk maken dit de meest efficiënte manier van verplaatsen. Taxi's vind je overal, maar tijdens de spits krijg je er bijna geen te pakken. Tussen het vaste land en de eilandjes zijn ferrydiensten, ook kan je er met een kabelbaan heen en terug. Maleisië is het beste bereikbaar met trein en bus, per boot kan je de meest exotische plekken bezoeken zoals Tioman Island.

Let op!

Vermijd alle soorten drugs. Het aanraken, bij je dragen, gebruiken... het is allemaal verboden. Hierop staat in Singapore de doodstraf

Boek je reis naar Singapore

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact