Japan

'Shop till you drop' op de lokale markten in Japan
 

Reizen naar Japan

Japan is voor veel reizigers die ene bestemming die hoog op het verlanglijstje staat, maar waar het nooit van komt. Jammer, want het is een bestemming als geen ander. Rondreizen in Japan is erg eenvoudig en - in tegenstelling tot wat velen zeggen - zelfs goedkoper dan wanneer je naar de VS of menig West Europees land afreist. En misschien wel het beste visitekaartje van Japan zijn de mensen die er wonen. Vriendelijk, servicegericht en soms een beetje eigenaardig.

Japan spreekt tot ieders verbeelding: grote steden, sushi, sumoworstelaars, tempels, religie, heetwaterbronnen en ga zo maar door. Door de unieke ligging van dit eiland heeft het door de eeuwen heen z'n eigen cultuur kunnen ontwikkelen, vrijwel onaangetast door invloeden van buitenaf. Wanneer je Japan bezoekt, zul je er naar alle waarschijnlijkheid niet langer dan 3 weken rondreizen. Dan wil je natuurlijk van alles wat gezien hebben en verschillende bezienswaardigheden bezocht hebben.

Tokyo en Osaka - het moderne Japan

Steden als Osaka en Tokyo geven je een goed beeld van het moderne Japan, met z'n technologische hoogstandjes, winkelstraten, neonverlichte gebouwen en één grote massa aan mensen. Het zijn tevens de bestemmingen waar veel reizigers hun trip door Japan beginnen, aangezien de meeste internationale vliegmaatschappijen op Osaka en Tokio vliegen. Zoek en boek je vliegtickets naar Japan.

Kyoto en Nara - het oude Japan

In Kyoto en Nara, beide oude hoofdsteden van Japan, vind je vooral de vele culturele erfgoeden van het land. Hier vind je de vele tempels die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van de Japanse bevolking (en nog steeds zijn). Beide steden zijn gemakkelijk te bereiken met de trein (Japan Rail) vanuit Osaka. Tip: Als je het leven wilt ervaren in een Japanse tempel, reis dan af naar Mt Koya (een paar uur per trein ten zuiden van Osaka) en overnacht tussen de monniken in één van de vijftig tempels die fungeren als lodge. Koyasan is het centrum van het Shingon boeddhisme en je vindt er meer dan honderd tempels.

Mount Fuji

Natuurlijk mag je het land niet verlaten zonder Mount Fuji, het icoon van Japan, gezien te hebben. Breng een bezoek aan de dorpen Hakone en Kawaguchiko, beiden aan de voet van Mount Fuji. Geniet van een ontspannen bad in één van de 'Onsen' (heetwaterbronnen), met een prachtig uitzicht over de berg. Tip: slaap een nachtje in de 'Kawaguchiko Station Inn'. Vraag dan om een kamer aan de voorkant, waardoor je 's ochtends vanuit je raam een perfect uitzicht hebt op de berg.

Eten en overnachten in Japan

Eten is over het algemeen niet duurder dan in Europa en wanneer je even buiten de hoofdstraten kijkt, heb je zelfs al voor 3 euro een grote kom noodles en voor 10 euro een flinke portie sushi. Hou er rekening mee dat alcohol wel wat duurder kan zijn, maar haal je je Kirin biertjes uit de straatautomaten, dan heb je al een halve liter voor 2 euro. Japan biedt vele soorten accommodatie; hostels (va 15 euro), traditionele Ryokans (va 30 euro), capsule hotels (va 50 euro) en verschillende klasse hotels in de grotere steden en bekendere hotspots (va 80 euro). Zie onze lijst van actuele prijzen en type hotels en hostels in Japan.

Rondreizen in Japan

Wie niet met de auto wil rondreizen door Japan, kan het beste gebruik maken van de Japan Rail Pass. Deze pas geeft je de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van het treinnetwerk in Japan. Je kunt kiezen uit een 7, 14 of 21 daagse treinpas. Combineer je deze pas dan met bus- en metrotickets in de steden, dan kun je overal snel en goedkoop komen. De Japan Rail Pass is alleen verkrijgbaar buiten Japan, dus koop hem bij KILROY voordat je vertrekt.

Wil je liever in een groep rondreizen met een lokale gids, kies dan uit één van onze rondreizen in Japan. Je ziet dan in een korte tijd erg veel van het land. De gids neemt je namelijk de lastige en tijdrovende activiteiten uit handen zoals het regelen van treinkaartjes, accommodatie, authentieke eettentjes en het uitstippelen van de beste route langs alle hoogtepunten. De gids spreekt zowel Engels als Japans, dat is op veel plekken waar ze alleen het lokale dialect spreken, een goede uitkomst.

Contact