Thailand

 

Backpacken in Thailand

Backpacken door Thailand is ontzettend populair. Niet gek, want het heeft zo'n beetje voor elke reiziger iets te bieden. Het leven is goedkoop, rondreizen is er gemakkelijk, je maakt er snel nieuwe vrienden en de mensen zijn vriendelijk. Ze noemen het niet voor niets 'het land van de glimlach'. Je leest het al: tijd om te backpacken in Thailand!

Een populaire backpackbestemming

Backpacken door Thailand is niet voor niets zo populair. Of je nu een paar maanden door Azië gaat trekken of je gaat voor het eerste backpacken, je zult waarschijnlijk Thailand wel even aandoen. Het land heeft iets voor iedere reiziger en niet alleen omdat alles erg goedkoop is.

Beste reistijd Thailand

De beste tijd om naar Thailand te reizen is van oktober t/m maart. Bekijk Wereldplanner voor het weer in de andere maanden van Thailand.

Rock Blue Ocean in Phuket, Thailand

Reisbudget

Thailand is echt stukken goedkoper dan Nederland. Verblijf kost 5 tot 10 euro per nacht. Streetfood is lekker en goedkoop, voor een paar euro heb je een hele maaltijd. Ook kost een biertje ongeveer een euro. Zonder activiteiten en vervoer zou je van 20 euro per dag kunnen leven. Een nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai kost ongeveer 15 euro. 

Backpacken in Noord-Thailand

Voor bergen, jungle en tempels moet je naar het noorden van Thailand reizen. Vanaf Bangkok kun je met de trein richting Chiang Mai reizen om daar bijvoorbeeld een trekking door de jungle te maken. Dit kan in één dag, maar leuker is een meerdaagse hike met overnachting in de jungle bij de locals. Je kunt ook in de boomtoppen verblijven in een boomhut.

Hiken in Thailand

De brug over de 'River Kwai' (bekend van de gelijknamige film) is een andere trekpleister in het noorden van Thailand. Je kunt overnachten op de Kwai en er is ook een nationaal park in de buurt met zeven watervallen. Dit nationaal park is het beste na de regentijd te bezoeken. Het hippiedorpje Pai is ook een echte aanrader als je in het noorden van Thailand bent! 

Het zuiden van Thailand

Elke backpacker verdient zon, zee en strand en dat kun je vinden op de Thaise eilanden. Kies voor de eilanden aan de Zuidoost-Thailand in de Golf van Thailand. Koh Phangan is wereldberoemd vanwege de full-moon party's. En het buureiland Koh Tao is een walhalla voor duikers. En heb je ooit de film 'The Beach' gezien? De speelde zich af op de Koh Phi Phi eilanden in het zuidwesten van Thailand.  

Backpacken naar Thailand

Vervoer in Thailand

Backpacken in Thailand is net als in veel andere delen van Azië erg gemakkelijk en goedkoop. Voor de korte afstanden kun je gebruik maken van Tuk Tuks, kleine gemotoriseerde taxi's. Je kunt ze niet missen. Je kunt ook een scooter huren, zo kun je zelf bepalen waar je wanneer naartoe gaat. Neem voor langere afstanden een buspas, de lokale bus, een minivan, de trein of de boot. Vliegen met AirAsia is voor nog langere afstanden een erg goede optie. Oh ja, als je een nachtbus of nachttrein neemt, scheelt dat weer een overnachting.  

Vervoer in Thailand

Reizen met een groep 

Backpacken door Thailand wordt extra leuk als je een rondreis door Thailand boekt via KILROY. Je reist in een internationale groep met een lokale gids die je alles laat zien wat Thailand zo leuk en bijzonder maakt. Als je voor de eerste keer in Thailand bent, bezoek je vaak de plaatsen en hotspots die andere backpackers ook doen. Ga van de gebaande paden en laat je door de lokale gids meenemen naar onbekendere plekken. Deze rondreis door Thailand is erg populair: 

Vliegtickets naar Thailand

Er zijn heel wat vliegmaatschappijen die goedkope vliegtickets naar Bangkok aanbieden. Hou er wel rekening mee dat, gezien de populariteit, de beste tarieven vaak al snel vol zitten. Staar je daarom ook niet blind op aanbiedingen of probeer het eens vanaf andere luchthavens zoals Frankfurt, Londen en Brussel. Keuze genoeg!

Combinatieticket met tussenstop Bangkok

Wat ook populair is, is het maken van een overstap. Omdat veel luchtvaartmaatschappijen Bangkok als tussenstop gebruiken, kun je hier op weg naar andere bestemmingen binnen Azië of Australië soms stoppen en uitstappen om een tijdje rond te reizen. Een combinatieticket met Bangkok als onderdeel van de route dus.

Combinatieticket Hong Kong, Thailand, Bali & Australië 

Combinatieticket Hong Kong Bali Australië

Combineer Thailand met meerdere bestemmingen zoals met dit combinatieticket Hong Kong, Thailand, Bali & Australië.

Visum en Vaccinatie 

Je krijgt in Thailand een gratis visum on arrival. Kom je over land aan, dan mag je 15 dagen blijven. Vlieg je op Thailand? Dan kun je 30 dagen verblijven. Let erop dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn. Je hebt vaccinaties nodig voor Thailand, zoals DTP en Hepatitis A. Neem contact op met jouw huisarts of de GGD voor meer informatie. 

Contact