Hua Hin

Vanaf Khao Tekiab heb je een prachtig uitzicht over Hua Hin
 

Reizen naar Hua Hin

Hua Hin is een badplaats in Thailand die in het teken staat van relaxen op het 8 kilometer lange strand vol resorts, waar je vis rechtstreeks uit de zee op je bord krijgt, flink wat holes kunt slaan met golf en er prachtige tempels kunt bezoeken.

Hua Hin's oudste resorts

In 1911 werd de spoorlijn tussen Bangkok en Hua Hin aangelegd, wat ervoor zorgde dat Hua Hin toegankelijk werd voor onder andere de koning. Koning Rama de 7e heeft hier een paleis gebouwd, waar de huidige Thaise koninklijke familie nog steeds graag verblijft! 

Activiteiten in Hua Hin

De eerste golfbaan van Hua Hin is in 1922 aangelegd en is nog steeds in gebruik. Golf is een activiteit die je zeker moet doen als je in Hua Hin bent! Andere populaire activiteiten in Hua Hin zijn paardrijden op het strand of een van de vele tempels bezoeken. Neem bijvoorbeeld Khao Tekiab, een berg aan het einde van het strand met een tempel erop. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over het strand. Je wordt tijdens je klim vergezeld door aapjes, die ook erg van eten houden en dat graag van je afpakken! Vergeet niet Wat Khao en het 20 meter grote Boeddhabeeld te bezoeken.

Nationale parken bij Hua Hin

Khao Sam Roi Yot is een nationaal park gelegen in het water en betekent 'Berg met 300 toppen'. Khao Krachom is de hoogstgelegen top. De steile kalkstenen bergen liggen in de zee, maar tussen de bergtoppen vind je zoetwatermoerassen. Het grootste nationale park van Thailand ligt nabij Hua Hin is Kaeng Krachan en bestaat voornamelijk uit regenwouden.

Boek je reis naar Hua Hin

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact