Koh Phi Phi

Maya Bay is een van de mooiste stranden ter wereld. De film "The Beach" is hier opgenomen.
 

Het paradijs Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is een populaire bestemming voor backpackers. Dit is terecht, want de omgeving is er prachtig! Koh Phi Phi Don is het grootste eiland, waar je volop vermaakt wordt. De film "The Beach" is op Maya Bay op Koh Phi Phi Lee opgenomen. Als je de film hebt gezien weet je het al: dit is het paradijs op aarde!

De Koh Phi Phi eilanden zijn prachtig en daarom ontzettend populair. 20 jaar geleden was deze locatie uniek en nog niet gedomineerd door massatoerisme. Nu is Koh Phi Phi Don volgebouwd met luxe resorts, winkeltjes, bars en clubs, tattooshops en massagesalons. En het onbewoonde Koh Phi Phi Lee trekt zoveel toeristen dat de romantiek er wel een beetje vanaf is. Desondanks is Koh Phi Phi het bezoeken waard. Het wordt niet voor niets het paradijs genoemd.

Activiteiten op Koh Phi Phi

Koh Phi Phi ligt op de grens van de Phuketzee en de Andamanse zee. De kristalheldere wateren bieden huis aan vele kleurrijke vissen, haaien en uitgestrekte koraalriffen. Je kunt dus perfect snorkelen en duiken bij Koh Phi Phi. Als je voor zonsopgang naar Maya Bay, het populairste strand van Koh Phi Phi Lee gaat, kun je zelfs met haaien snorkelen. Je kunt Koh Phi Phi per kajak of longtailboat verkennen. Ook kun je de prachtige rotsformaties van Koh Phi Phi beklimmen. Stop ook Monkey Bay en neem een backpack vol bananen mee, de apen die Monkey Bay bewonen zullen je dankbaar zijn. Als je nog niet genoeg hebt gekregen van dieren ga dan naar de bars of clubs op Koh Phi Phi, als de zon ondergaat ontpoppen de toeristen zich tot ware party animals!

Eten op Koh Phi Phi

Omdat Koh Phi Phi zo toeristisch is, heb je keuze uit eten uit elk werelddeel. Vergeet de Thaise cuisine echter niet. Koh Phi Phi's specialiteit is de pittige curry genaamd Geng Kai (met kip), Geng Neua (met rundvlees) of Geng Hoi (met zeevruchten). Let op: het Nederlandse pittig is iets anders dan het Thaise pittig. Een aanvulling voor je Thaise vocabulaire: "Mai Pet", het betekent niet pittig. Eetsmakelijk!

 

Boek je reis naar Koh Phi Phi

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact