Chiang Mai

De rijstvelden in het noorden zorgen voor adembenemende uitzichten
 

Reizen naar Chiang Mai

Als je geïnteresseerd bent in meer dan een bruin kleurtje, dan is Chiang Mai, in het noorden van Thailand, een mooie bestemming voor je. Prachtige natuur, mooie bergen, geweldig shoppen en nieuwe avonturen in het vooruitzicht. Het wordt een onvergetelijke ervaring die je plant en boekt met KILROY!

Lekker door de stad slenteren of fietsen; Chiang Mai heeft een klein stadscentrum, en niets is ver weg. Het is haast niet te geloven maar Chiang Mai heeft 170.000 inwoners. Op elke hoek van de straat vind je één of meerdere tuk tuks dus mocht het lopen je gaan vervelen, dan stap je gewoon in. 

Activiteiten in Chiang Mai

Er is veel te doen en te beleven in deze stad. Altijd al Thais willen leren koken? Je kunt hier een Thaise kookcursus volgen. Als je op zoek bent naar avontuur kun je gaan raften op een bamboevlot of een georganiseerde jungletocht maken waarbij je overnacht in authentieke, inheemse jungledorpjes. Zorg er wel voor dat je een trui bij je hebt, want 's nachts kan het behoorlijk afkoelen. Ondanks de kou is het wel fantastisch om 's nachts buiten naar de overweldige sterrenhemel te kijken! Regenkleding en stevige schoenen zijn onontbeerlijk in het regenseizoen, van juli tot september. Van april tot mei is het het warmst in het noorden van Thailand. Als je voldoende tijd hebt, bezoek dan ook de befaamde Golden Triangle (de grens van Thailand, Laos en Myanmar).

De tempels van Chiang Mai

Chiang Mai staat onder andere bekend om zijn tempels. Er liggen er zo'n 160 in de directe omgeving. Vanuit de stad is het een leuke dagtrip naar de tempel Wat Phra That Doi Suthep, gelegen boven op een heuvel, zo'n 16 km vanaf Chiang Mai. Via een lange trap, met trapleuningen uitgesneden in de vorm van lange kronkelende draken, bereik je de tempel. Na een klim van 290 traptreden, word je beloond met een fantastisch uitzicht over de stad. Op weg er naar toe rijd je door bergachtig gebied en kun je nog een stop maken om te baden in beekjes met kleine watervalletjes.

Reizen naar Chiang Mai Thailand

Elephant Nature Park 

In Chiang Mai bevindt zich ook het Elephant Nature Park. Dit is een echte must-visit wanneer je in de buurt bent. Het park is opgericht in 1996 voor olifanten die voorheen werden gebruikt als draagolifant voor ritjes en toeristenvermaak. Veel olifanten die je ziet in het Elephant Nature Park zijn mishandeld en hebben daardoor veel littekens of zijn zelfs blind. In het park zijn de dieren vrij om te gaan waar ze willen. Of plan een langer bezoek en doe vrijwilligerswerk voor een week!

Longneck Village

Vanuit Chiang Mai is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een Longneck village. Deze vrouwen dragen vanaf hun vijfde jaar, vijf ringen om hun nek. Naarmate zij ouder worden komen daar meer ringen bij. Deze traditie wordt eigenlijk alleen in stand gehouden vanwege het toerisme en is nu meer een zielige vertoning. De vrouwen zitten de hele dag in hun hutje en bezoekers kunnen foto's maken. Een aantal Travel Specialists van KILROY die dit dorp hebben bezocht, hebben dit vooral als schokkend ervaren en raden een bezoek af.

Nachtleven in Chiang Mai

De avonden in Chiang Mai zijn bruisend. Overal staan kraampjes met koopwaar, ze verkopen alles wat je je kunt bedenken. Zorg dus voor extra ruimte in je rugzak, want denk maar niet dat je de stad kunt verlaten zonder aankopen! Na het shoppen kun je gaan 'uitrusten' in de barretjes of clubs. Bubbles en BangRak zijn populair. Deze sluiten vrij vroeg, dus stel het feesten niet te lang uit!

Reizen naar Chiang Mai

Je kunt Chiang Mai op verschillende manieren bereiken, het hangt er van af hoeveel geld en tijd je te besteden hebt. Vanaf Bangkok met het vliegtuig ben je slechts een uurtje onderweg. Het is een comfortabele manier van reizen. Vele malen goedkoper is het natuurlijk om met bus of trein te reizen. De trein doet er 14 uur over, de bus iets korter. Je kunt ook 's nachts reizen: de reis lijkt korter te duren, je bespaart kosten voor accommodatie en de reis is toch lang genoeg om nog uren naar buiten te kunnen kijken en van het landschap te genieten. Breng wel warme kleren mee als je met de bus gaat: de airconditioning staat altijd volop te blazen.

Accommodatie

Er zijn volop kamers te vinden in Chiang Mai in alle prijsklassen, van een goedkoop bed op een slaapzaal tot een luxe kamer; je vindt het er allemaal.

Boek je reis naar Chiang Mai

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact