Krabi

Krabi is een walhalla voor klimmers
 

Reizen naar Krabi

Krabi is een vissersdorpje waar de meeste toeristen langsreizen als ze op weg zijn naar andere bestemmingen in Thailand. Zonde, want Krabi is een fijne plek om even een paar dagen te blijven!

Krabi ligt aan de westkust in het zuiden van Thailand vlakbij de riviermond die uitkomt in de Andamanzee. Railey beach bij Krabi is perfect voor een potje frisbee of voetbal met de locals.

Klimmen bij Krabi

De hoge kalkstenen kliffen lenen zich perfect voor bergbeklimmen. Vanaf de kliffen heb je prachtige uitzichten over de zee. Zelfs klimmers zonder veel ervaring kunnen naar de Princess Lagoon hiken, vanaf hier heb je prachtige uitzichten over Railey Beach.

Het water in bij Krabi

Vanaf Railey beach kun je kajaks huren en de prachtige kalkstenen kliffen vanaf het water bekijken. Ook kun je vanaf Krabi duik- en snorkeltrips maken. Als je van diepzeevissen houdt, ben je in Krabi op de juiste plek! Krabi is namelijk een vissersdorpje en de lokale vissers weten precies waar je naartoe moet!

Van en naar Krabi

Je bereikt Krabi makkelijk met bus en trein van Bangkok of Phuket, maar Krabi heeft ook een vliegveld. Aangezien Krabi aan de kust ligt, geschiedt veel transport per boot. Vanaf Krabi ben je zo op Koh Lanta, Koh Phi Phi, de Similan eilanden of Koh Samui.

Beste reistijd Krabi

In Krabi heerst een tropisch klimaat, met een gemiddelde dagtemperatuur van 33 graden. Het regenseizoen is van mei tot oktober. De beste reistijd is van december tot en met februari.

Boek je reis naar Krabi

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact