Malediven

 

Reizen naar Malediven

Wat ze zeggen over Malediven is waar: het is een heerlijke reisbestemming als je op zoek bent naar die idyllische setting van witte stranden, turquoise zee, blauwe lagunes en palmbomen zover je kan kijken. De zee biedt geweldige mogelijkheden - ga bijvoorbeeld duiken op de Malediven!

Backpacken op de Malediven

De Malediven is een eilandengroep welke bestaat uit 26 atollen in een gebied dat zich uitstrekt over meer dan 1100 eilanden. Hiervan zijn er slechts 200 bewoond. Het is tevens het kleinste land in Azië en ligt in de Indische Oceaan. Ongeveer 300.000 mensen leven in de Malediven, waarvan ruim 70.000 buitenlandse werknemers zijn die in de toeristensector werken. Het zal je niet verbazen dat het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten is, al is de traditionele visserij de voornaamste bron van inkomsten van de lokale bevolking. De eilanden waar je als toerist zult verblijven liggen buiten de gebieden waar de locals leven.

Backpacken op de Malediven

Duiken op de Malediven

De Malediven is één van de beste bestemmingen om te duiken en snorkelen. Het is één van de weinige plaatsen waar je mantaroggen tegenkomt. Tijdens een duik is de kans groot dat je tussen deze inmense dieren zwemt, net zoals walvishaaien, schildpadden, hamerhaaien en Nemo's. De beste periode om met mantaroggen te zwemmen is van november tot maart. En dat is een ervaring om nooit te vergeten! Wat een geluk als je die tegenkomt.

Duiken op de Malediven

De hoofstad Malé

Malé is de hoofdstad van de Malediven en is met slechts 75.000 inwoners een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Enkele bezienswaardigheden in Malé zijn de 400 jaar oude Moskee, Huskuru Miskiiy, de gouden "dome" van het Islamic Centre, de Mulee-aage (paleis).

Male Malediven

Lokale en toeristische eilanden

Zoals eerder genoemd zijn de Malediven vooral geschikt om te relaxen en genieten. Het is er niet goedkoop en er is niet geweldig veel te doen. Omdat het een islamitisch land betreft, worden expres de contacten tussen de lokale bevolking en de toeristen beperkt. Zo mag je op de toeristische eilanden gewoon alcohol drinken en je bikini of zwembroek dragen. Het is natuurlijk ook mogelijk om andere (on)bewoonde eilanden te bezoeken. Draag in dat geval gepaste kleding en gedraag je netjes met respect voor de levenswijze en cultuur van de lokale bevolking.

Lokaal eiland op de Malediven

Het probleem van de Malediven

Met het opwarmende klimaat is het nog maar de vraag of de Malediven over 20 jaar nog bestaat. Wetenschappers denken dat de eilanden uiteindelijk worden opgeslokt door de zee. Dat zou dus betekenen dat je nú naar de Malediven moet reizen, wil je er ooit geweest zijn.

Malediven

Yoga in Rasdhoo

Eigenlijk word je van de prachtige omgeving al meer ontspannen dan ooit. Maar een yogasessie op het strand tijdens zonsopgang op één van de mooiste plekjes op aarde is toch echt de kers op de taart. De rest van de ochtend heb je helemaal voor jezelf. Aan het einde van de middag staat er een poweryoga op de planning. En hoe leuk is het om yoga te combineren met snorkelen tussen schildpadden en manta's?

Yoga in Rasdhoo, Malediven

Accommodatie op de Malediven

Het zal je niet verbazen dat veel van de hotels op de Malediven bestaan uit de mooiste resorts, waar je alles aan luxe vindt. Veel hotels hebben een heel eiland voor zichzelf met bungalows op palen in het water. Slapen in zo'n droomhutje loopt gemakkelijk in de honderden euro's op.

Resorts in de Malediven

Beste reistijd voor een reis naar de Malediven

Het weer in de Malediven is paradijselijk warm, vochtig en het hele jaar zonnig. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 29 en 32 graden, waarbij april de warmste en december de koudste maand is. Januari en februari zijn de droogste maanden en de moesson brengt de regen mee van mei tot september. De beste tijd om de Malediven te bezoeken is van december tot april. Dan is de lucht het blauwst en de vochtigheid het laagst.

Combineren met Sri Lanka

De Malediven is nogal een tijdje vliegen, dus waarom niet combineren met het nog rustige Sri Lanka? Met ons combinatieticket vlieg je met een tussenstop in Dubai of Istanbul naar Colombo en reis je via de Malediven weer terug naar huis. Klinkt goed toch?

Combinatieticket Sri Lanka MaledivenCombinatieticket Sri Lanka & Malediven

Goed verzekerd op reis

Eén van de beste tips: zorg voor een goede reisverzekering! Je zult het misschien onderschatten omdat je niet heel veel spannende dingen kunt doen op de Malediven en er vooral komt om te relaxen, maar mocht er iets gebeuren dan is het een plek waar je meerdere portemonnees moet trekken om te betalen voor medische hulp.

Contact