Filipijnen

Backpacken in de Filipijnen
 

Backpacken in de Filipijnen

Elke backpackersdroom komt uit als je reist naar de Filipijnen. Het kristalheldere water, de vele eilanden en vulkanen, de duikspots en de relaxte sfeer maakt de Filipijnen tot een perfecte backpack bestemming. Stippel je route uit, check de beste reistijd, maak je budget op en je bent ready to go. KILROY kan je hier helemaal bij helpen!

Let op! Op de Filipijnen geldt op dit moment een aangepast reisadvies, raadpleeg het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid vóór het plannen van jouw reis.

Eilandhoppen in de Filipijnen

De Filipijnen bestaan uit 7107 eilanden met stuk voor stuk prachtige stranden. Er wonen 90 miljoen mensen en het is daarmee dichtbevolkt. Het is vroeger zowel een Spaanse als een Amerikaanse kolonie geweest, in 1946 zijn de Filipijnen onafhankelijk geworden. Het toerisme is ontwikkeld op een groot aantal eilanden en zeker in Manilla.

Backpacken Filipijnen eilandhoppen

Manilla

Manilla is de basis voor een reis door de Filipijnen. Je kunt bijvoorbeeld met een groepsreis met andere internationale jongeren gaan eilandhoppen in de Filipijnen. Een lokale gids laat je alle hoogtepunten van de Filipijnen zien.

 

Boracay

Boracay ligt ten zuiden van Manilla en is een perfecte bestemming om helemaal tot rust te komen. De parelwitte stranden en het kristalheldere water zorgen ervoor dat je je in een waar paradijs bevindt. Werk aan je tan op het strand en duik vervolgens het water in op één van de 25 duikspots. Boracay is niet alleen een bounty eiland, maar ook een waar duikparadijs!

Strand op Boracay, Filipijnen

El Nido

Het druk bezochte, maar toch authentieke eiland El Nido ligt ten noorden van Palawan. El Nido heeft één van de mooiste zeezichten ter wereld! Kajakken, snorkelen of duiken moet je hier gedaan hebben. 

El Nido Hut

Cebu

Het twee-na grootste eiland van de Filipijnen is Cebu. Cebu stad is druk en vol, maar heeft wel veel stranden en bezienswaardigheden. Ga stappen in Cebu stad of fiets naar de top van de Busay berg. 

Filipijnen Cebu Waterval

Dumaguete

Dumaguete is meer dan alleen een overstapplaats naar omliggende duikspots en eilanden. De levendige stad heeft een aantal universiteiten waardoor hier naast expats ook veel studenten zijn te vinden.

 

Panglao is een populair eiland onder de duikers en is een geweldige strandbestemming. Op Cebu vind je aan de westkant Moalboal, een plek die ook zeer aantrekkelijk is voor duikers. Er zijn fantastische duikspots op slechts 10 minuten van de kust. Je zweeft er onder water rond tussen de hamerhaaien, schildpadden, pijlstaartroggen en onvoorstelbaar grote scholen vissen.

Duiken met schildpadden in de Filipijnen

Vergeet niet een kijkje te nemen op het Comotes eiland. Het is nog niet zo ontwikkeld. Er zijn minder toeristen, minder duikers en meer ongerepte plekjes. Het zicht onder water is hier fantastisch (tot wel 30 meter). Je kunt hier heerlijke, relaxte drift dives maken. Neem ook eens een bootje vanaf Cebu naar Hilutunga eiland en duik daar het water eens in. Het kost je 100 pesos (€ 1,50) en je zult het nooit vergeten: het is er ronduit prachtig voor snorkelaars en duikers.

Snorkelen in de Filipijnen

Beste reistijd naar de Filipijnen

De beste tijd om te reizen op de Filipijnen is van december tot april. Er zijn dan geen tyfoons, het is droog en niet te heet. Het is er over het algemeen vochtig en warm. Rond Kerst en Pasen is het overal druk, druk, druk. Houd daar dus rekening mee als je op zoek bent naar rust! Oud&nieuw wordt uitbundig gevierd, ze hebben hier vuurwerk zoals je het nog nooit hebt gezien. Midden januari is er op Cebu het kleurrijke, religieuze Sinulog festival. Dit feest duurt 9 dagen en is zeker de moeite waard.

Palawan Island, Filipijnen

Weersomstandigheden

Het land wordt meerdere malen per jaar aangedaan door tyfoons. Het ligt ook in de Pacific Ring of Fire, dus aardbevingen en vulkaanuitbarstingen komen nogal eens voor. Let op het nieuws en houd de weersvoorspellingen in de gaten.

Flexibel studententicket voor de Filipijnen

Lijkt het jou tof om halverwege de vliegreis een tussenstop te maken in Qatar? Bezoek prachtige moskeeën of andere prachtige gebouwen in Doha. Ook buiten de stad kun je helemaal losgaan in de woestijn met een woestijnsafari. Er is zoveel te doen, dat je er geen spijt van zult krijgen om hier even uit het vliegtuig te stappen op de heen- of terugreis.

Studententicket Zuidoost-Azië via Doha boek je vanaf €599

Studententicket Zuidoost Azie Via Doha

Deze studententickets zijn te boeken door jongeren t/m 25 jaar en studenten t/m 33 jaar. Je mag maximaal een jaar reizen op deze tickets.

Contact