Dumaguete

Een kerk in Dumaguete
 

De relaxte sfeer van Dumaguete

Dumaguete is meer dan alleen een overstapplaats naar omliggende duikspots en eilanden. De levendige stad heeft een aantal universiteiten waardoor hier naast expats ook veel studenten zijn te vinden. De bijnaam van de stad heeft Dumaguete te danken aan de aardige bewoners. De goede sfeer van de stad zorgt voor een relaxt verblijf! Boek jouw reis naar Dumaguete met KILROY.

Let op! Op de Filipijnen geldt op dit moment een aangepast reisadvies, raadpleeg het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid vóór het plannen van jouw reis.

Dumaguete wordt ook wel de universtiteitstad genoemd dankzij de vier universiteiten en enkele hogescholen die hier zijn gevestigd. En één van deze is zelfs de eerste Amerikaanse universiteit in Azië. In Dumaguete kan je daarom veel studenten verwachten. Veel backpackers reizen naar Dumaguete om vervolgens over te stappen naar het eiland Cebu. Maak tijdens je overstap hier een stop, want ook in Dumaguete is er veel te doen!

Activiteiten in Dumaguete

Bezoek de Rizal boulevard waar je genoeg restaurants, café's en barretjes hebt. Aan de waterkant vind je het I love Dumaguete bord wat goed is voor een leuke foto met mooi uitzicht. Wandel richting het noorden waar je aan het eind van de boulevard de bekende Siliman universiteit kan zien, de eerste Amerikaanse universiteit in Azië. De universiteit is door de architectuur al een attractie op zich en heeft zelfs een eigen stuk strand. Op de campus vind je vier musea, waarvan het Anthropology museum een aanrader is. In dit museum zal je de Filipijnse cultuur geschiedenis leren kennen. Sla ook de bibliotheek niet over!

Duiken in Dumaguete

In Dauin, een stadje 15 km ten zuiden van Dumaguete, vind je de beste duikspots. Hier zijn veel duikscholen te vinden die je oppikken in de ochtend bij je hotel en na een dag duiken weer terugbrengen. Een goed alternatief zijn de mooie, kleine eilanden Sumilon, Apo en Siquijor.

Wil je meer weten over duiken in de Filipijnen?
Lees meer

Reizen naar Dumaguete

Het snelst reis je naar Dumaguete per vliegtuig vanaf Manilla. Maar het is ook mogelijk om de ferry te nemen vanaf Cebu stad, Manilla of Dapitan. Dit duurt langer, maar is misschien wel leuker.

Beste reistijd voor Dumaguete

Dumaguete heeft een tropisch klimaat en kent dus het hele jaar door een temperatuur rond de 27 graden. In juni begint het regenseizoen dat aanhoudt tot en met december. Buiten deze maanden om is de beste reistijd voor Dumaguete.

Boek je reis naar Dumaguete

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact