Manilla

Feest mee op het jaarlijke Sinulog festival in januari
 

Reizen naar Manilla

Ontdek de drukke hoofstad van de Filipijnen: Manilla. De stad staat bol van de musea en parkjes en grote shoppingmalls. Je kunt er heerlijk eten, leuk inkopen doen en genieten van een prachtige zonsondergang vanaf de Baywalk.

Let op! Op de Filipijnen geldt op dit moment een aangepast reisadvies, raadpleeg het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid vóór het plannen van jouw reis.

Ontdek de geheime plekjes

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen en is een ware metropool. Het is zeer dichtbevolkt en er wonen zo'n 15 miljoen mensen. Je ziet overal om je heen de erfenis van het koloniale verleden van het land. Er is een duidelijke westerse ontwikkeling en de stad is een ongelooflijke mix van verschillende bevolkingsgroepen en culturen. De stad wordt door veel reizigers gezien als startpunt voor het ontdekken van de vele eilanden van de Filipijnen. Maar verlaat de stad niet te snel; er is veel te zien en het is het waard om een paar dagen rond te kijken om de geheime plekjes te ontdekken.

Musea, kerken, paleizen, je vindt het allemaal in Manilla. De historische bezienswaardigheden bevinden zich voornamelijk in het oude Spaanse deel. Fort Santiago in Santa Clara ST, Intramuros is een bezoekje waard, evenals het Rizal Park. Verder kun je je culturele ervaringen uitbreiden met een bezoek aan het Nationale museum, de Chinese en Japanse tuinen, het vlinderpaviljoen en verschillende culturele optredens.

Als je geïnteresseerd bent in de Filipijnse cultuur, bezoek dan het Ayala Museum (Makati Ave), waar een tentoonstelling van het de historie en de kunsten van het land te zien is. Rondom Avala zijn een veel leuke cafeetjes, de Greenbelt Complex (shoppingmalls) en een relaxt park.

Wil je eens een goede Filipijnse balletvoorstelling meemaken, of een philharmonisch concert? In het Cultureel Centrum op Roxas Blvd in Malate, kun je verschillende voorstellingen bijwonen. Er is ook een themapark genaamd Star City.

Chinatown

Bezoek het rijke Chinatown in het Binondo District en wandel over de populaire Ongpin Str. Geniet van de vele theehuisjes en het heerlijke eten in één van de vele restaurantjes. Als je eens iets anders wilt zien, dan ga je naar de Chinese begraafplaats, waar zelfs de doden het 'niet slecht hebben'. Iets wat je begrijpt als je de moderne grafmonumenten ziet met echte faciliteiten, zoals wc's... Op de begraafplaats vind je ook zeer oude Chinese gebouwen zoals de Chong Hock Tong Tempel uit 1850. Zoals te verwachten valt van een moderne stad, vind je er allerlei services als banken, postkantoren en ziekenhuizen, maar ook shopping malls, restaurants en barretjes. Manilla is een echt shoppersparadijs; er zijn mega grote winkelcentra, dus pak thuis niet te veel in en laat genoeg plek in je rugzak over. En heb je na al dat shoppen zin om te relaxen? Ga dan naar Batangas beach voor een prachtige zonsondergang vanaf de Baywalk. Daarna kun je het bruisende nachtleven in duiken. Rond Mataki en Malata vind je de leukste clubs, de coolste DJ's en de meest funky muziek.

Activiteiten

Op zo'n 2 à 3 uur rijden van Manilla ligt de bekende Mount Binatubo. Een ander idee is om naar de Pagsanjan watervallen te trekken. Je kunt tijdens deze dagtrip ook een kanotochtje maken. Ga naar Lake Taal om te paardrijden. Volgens sommige mensen is het leuker dit gebied te verkennen te paard dan te voet, in ieder geval tijdens het regenseizoen als de paden modderig zijn.

Vervoer in Manilla

Aankomen op het internationale vliegveld Ninoy Aquino is een belevenis op zich: chaos en lange rijen. Een ticket naar Ninoy Aquino boek je eenvoudig via KILROY travels. Het verkeer in Manila is super chaotisch. Denk daarom goed na voor je een eigen auto huurt! Door gebruik te maken van het Light Rail Transit System, kun je de drukte vermijden. Er zijn 2 lijnen: L1 rijdt tussen Monumento en Bacalaran, L2 tussen Santolan en Recto. Dan is er ook nog de Metro Rail Transit die je gladjes door de stad vervoert. Zowel de LRT als de MRT zijn enorm druk. Voor de veiligheid op de perrons wordt je tas bij de ingang doorzocht op gevaarlijke voorwerpen. Voor vrouwen die niet lastig gevallen willen worden, is er een gedeelte van het perron en een metrocompartiment vrij gehouden waar mannen niet mogen komen. De metro en Light Rail zijn sneller en comfortabeler dan vastraken in het verkeer met een jeepney, (een omgebouwde Amerikaanse jeep die fungeert als minibusje) bus of taxi maar let goed op je bagage!

Beste reistijd voor Manilla

Het is in Manilla het hele jaar door warm. Van juni tot november is het seizoen van de tyfonen.

Boek je reis naar Manilla

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact