Cebu

Ontdek de natuur van Cebu en bezoek de mooie watervallen
 

cebu: de koningin van het zuiden

Cebu is een provincie in de Filipijnen dat uit 168 eilanden bestaat. Cebu is hiervan veruit het grootste eiland. Hier vind je parelwitte stranden, maar ook drukke steden. Ga duiken of ontdek de regenwouden en mooie landschappen van Cebu. Boek jouw reis naar Cebu met KILROY.

Let op! Op de Filipijnen geldt op dit moment een aangepast reisadvies, raadpleeg het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid vóór het plannen van jouw reis.

Cebu City

De hoofdstad van de 'Koningin van het zuiden', zoals Cebu wordt genoemd, is Cebu city. Cebu City heeft zo'n 855.000 inwoners en is daarmee het twee-na-grootste en oudste eiland van de Filipijnen. Hoewel Cebu City een drukke en volle stad is, heeft het verassend genoeg veel stranden. Ga op zoek naar de meest rustige stranden, de meeste stranden zijn namelijk drukbezocht. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden, zoals de Taoist tempel en Fort San Pedro.

Uitzicht over Cebu City

Activiteiten in Cebu City

Huur een fiets en beklim naar de 'Tops', het hoogste puntje van de Busay berg. Op dit hoogtepunt heb je een fantastisch uitzicht over Cebu City. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit per taxi te doen, maar dat is wel een stuk duurder. Ga ook een avondje stappen in Cebu City. Er zijn genoeg leuke barretjes, pubs en comedy clubs waar je een drankje kan doen! 

Activiteiten in Moalboal

Ten zuidwesten van Cebu en 90 km vanaf Cebu City ligt de stad Moalboal. Moalboal heeft perfecte duik- en snorkelspots. In het noorden bij White Beach zwem je in 30 m naar de mooie koraalriffen. Reis zo'n 20 km zuidelijker vanaf Moalboal en je komt uit bij de Kawasan watervallen in een regenwoud. Ga hier vroeg naar toe, zodat je de drukte vermijd! De watervallen zijn zeker een bezoekje waard.

Waterval in Moalboal

Malapascua eiland

Ook hier komen de backpackers voor de mooie duik- en snorkelspots van Malapascua. Dit idyllische eiland ten noorden van Cebu heeft prachtige stranden. De meeste duikliefhebbers komen hier om te duiken met voshaaien. Deze voshaaien leven in het ondiepe water, wat vrij uniek is. Op dit kleine eiland zijn verschillende resorts, waardoor overnachten op Malapascua eiland mogelijk is. Pak de boot vanaf Maya en boek je accomodatie op tijd.Het strand van Malapascua eiland

Contact