El Nido

De bekende kalkstenen kliffen van El Nido
 

Indrukwekkend El Nido

El Nido is een populaire bestemming en niet zonder reden. Het eiland biedt fantastische duikspots, eindeloze witte stranden, kalkstenen kliffen, grotten en watervallen. En dit alles omringd door kraakhelder turquoise water. Boek jouw reis naar El Nido met KILROY.

Let op! Op de Filipijnen geldt op dit moment een aangepast reisadvies, raadpleeg het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid vóór het plannen van jouw reis.

Het druk bezochte, maar toch authentieke eiland El Nido ligt ten noorden van Palawan. De kleurrijke natuur is hier prachtig en vol leven. El Nido biedt voor elk type reiziger wat wils. Je komt hier voor de rust en de mooie stranden, maar ook om te snorkelen, duiken en eilandhoppen. Dit tropische eiland heeft één van de mooiste zeezichten ter wereld.

El Nido Hut

Eilandhoppen in El Nido

El Nido is vertaald 'het nest', wat refereert naar de nesten van de 'Swiflet' vogels die zich nestelen in de grotten op El Nido. De eitjes van deze vogels zijn een ware delicatessen en overal te eten in Azië. De stad El Nido is minder bijzonder dan de omgeving er omheen. Toch heeft de stad zich goed ontwikkeld op het gebied van toerisme. Ben je in El Nido, dan is het logisch om te hoppen van eiland naar eiland. El Nido bestaat namelijk uit 45 eilanden! Er zijn vier verschillende hop-tours die naar zo'n 4 a 5 eilanden gaan. We raden je zeker aan om één van deze tours te boeken en de mooie eilanden van El Nido zelf te ervaren. Ben je met een groepje, dan is het misschien goedkoper om een privéboot te huren. Je kiest zelf hoe lang en naar welk eiland je wilt gaan. Mooier kan het niet, toch?

Activiteiten in El Nido

Ontdek de mooie natuur van de eilanden op je eigen gemak per kajak. Snorkelen is ook een must-do in het kristalheldere water van El Nido. In de onderwaterwereld van het eiland vind je meer dan 800 vissoorten en kleurrijk koraal. Op het land is er ook genoeg te doen. Zo kan je rotsen beklimmen of een trekking doen in het westen. Boek een trekking met gids die je naar het puntje van de berg begeleidt voor een overweldigend uitzicht over El Nido.

El Nido Beach

De stranden Nacpan Beach en Calitang Beach zijn ook de moeite waard om naar toe te gaan. Huur een scooter of laat je brengen door een fietstaxi om bij deze stranden te komen. Ze zijn als de stranden waar je over dagdroomt tijdens een fikse regenbui. Neem je eigen hapjes en drankjes mee en ga picknicken, restaurantjes vind je hier namelijk niet.

The Philippines Nacpan Beach El Nido

Vervoer naar El Nido

De gemakkelijkste manier is om te vliegen van Manilla naar El Nido. De populairste en goedkoopste manier is om te vliegen naar Princesa in centraal Palawan. Vanuit het vliegveld is het nog zo'n 5 a 6 uur rijden naar El Nido. Er zijn twee soorten bussen die je hier naartoe brengen. De bus met ventilatie en de meer comfy bus met airco.

KILROY's reistips

Op El Nido zijn er geen ATM's. Het is dus belangrijk dat je genoeg cash meeneemt en/of je creditcard gebruikt waar mogelijk. Let ook op de 'Enjoy El Nido' folder waarin maandelijkse aanbiedingen en promoties voor restaurants, tours, accomodaties en meer staan.

Boek je reis naar El Nido

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact