Maleisië

Maak vooral tijd om te genieten van een prachtige zonsondergang
 

Reizen naar Maleisië

De contrasten van Maleisië zullen je overdonderen, evenals de vriendelijkheid van de bevolking. De ene dag sta je op de hectische straten tussen torenhoge wolkenkrabbers, de ander dag eet je een thuisgemaakt hapje in een traditioneel dorp.

Als het aankomt op taal en levensstijl doet Maleisië ons veel aan de moderne westerse wereld denken. Veel inwoners kunnen goed Engels, in tegenstelling tot de nabij gelegen landen. Dit is een overblijfsel van de Engelse heerschappij tot 1957. Daarnaast heeft het land een voorkeur voor de Westerse levensstijl, maar wel met een eigen, onderscheidende stempel.

Tours en activiteiten in Maleisië

Ga met ons mee en maak een rondreis door Maleisië: je maakt met een groep jonge backpackers een meerdaagse rondreis langs verschillende hoogtepunten van Maleisië.

Kuala Lumpur

De hoofdstad, Kuala Lumpur, wordt vanwege de vele attracties, bezienswaardigheden en culturele mogelijkheden steeds populairder onder reizigers. En natuurlijk mag een bezoek aan de wereldberoemde Petronas Twin Towers niet ontbreken.

Borneo

Als je in de Maleisische staat Sabah bent, is een bezoek aan Borneo een must! Borneo is het drie na grootste eiland ter wereld en er is ontzettend veel te doen. Beklim Mount Kinabalu, de hoogste berg van Zuidoost-Azië, ga duiken in Sipadan en ontmoet orang oetans en neusapen. 

Cameron Highlands, Penang & Langkawi

Een totaal andere en rustigere wereld tonen de Cameron Highlands. Dit gebergte in het midden van Maleisië staat bekent vanwege zijn vele plantages. Thee, aardbeien, cactussen... Alles kom je hier tegen wanneer je rondrijdt op bijvoorbeeld een scooter.

Ook de kustgebieden van Maleisië zijn leuk om te bezoeken. Aan de westkust liggen Penang en Langkawi. Penang biedt je een weelderig woud, knusse boerderijtjes en vissersdorpjes. Georgetown is Penang's hoofdstad en wordt gekenmerkt door vele verschillende gebouwen. Pak vanaf hier de kabelbaan naar Penang Hill, naast een verrassend mooi uitzicht zie je vanaf de berg ook de langste brug van Zuidoost Azië. Lunchen of dineren kan bij de restaurants op de top van de berg, gevolgd door een tour naar Kek Lok Si, de grootste Boeddhistische tempel van Maleisië. Vanaf daar heb je een puik uitzicht over Georgetown, in de tempel zijn kleine meertjes met schildpadden die je kan voeden. 

De Perhantian Islands

Aan de oostkust liggen de Perhentian Islands, twee eilanden met eindeloze stranden, kristalhelder water en prachtig koraal. Vanaf Kuala Lumpur pak je de bus naar Kuala Besut, vervolgens reis je daar nog een half uur per speedboot en je bent er. Koop direct een retourtje, dat bespaart je weer geld!

Perhentian Islands, Maleisië

Heb je toch wat last van heimwee naar Nederland, geen nood. Breng een bezoek aan Malakka en je waant je even weer in ons mooie landje. De Nederlandse invloed van de VOC is hier duidelijk zichtbaar. Een molen, stadhuis, Nederlands uitziende gebouwen en cafeetjes; laat je rondrijden op een met bloemen versierde riksja en je komt het allemaal tegen!

Penang

Penang ligt vlak bij Thailand, in het noord-westen van Maleisië. Dit eiland biedt gegarandeerde avonturen in de jungle, vissersdorpjes en kleine boerderijen. Toeristen verblijven vaak in Georgetown. Je kunt met een kabelbaan naar Penang Hill, waar je uitzicht hebt over de langste brug van Zuidoost-Azië, je kunt eten in toffe restaurants en je de Kek Lok Si tempel kunt bekijken. Vanaf deze tempel heb je een geniaal uitzicht over Georgetown. In deze boeddhistische tempel is een klein meer met schildpadden die je kunt voeren.

Rondreizen in Maleisië

Het bussennetwerk werkt prima en is goed geprijsd. In Kuala Lumpur zijn de bussen in goede staat en zijn voorzien van airco. In kleinere steden zijn de bussen ook nog goed, maar de airco ontbreekt meestal. Taxi's werken in de grote steden met een meter, maar tussen steden of in dorpjes moet je onderhandelen voordat je kan instappen. Treinen rijden op tijd en vaak, iedere uithoek van het Maleisië kan je hiermee bereiken, óók Thailand in het noorden en Singapore in het zuiden.

Budget

Ben je lowbudget aan het backpacken dan kan je met 15 tot 20 euro per dag rondkomen, reken dan op simpele slaapplekken, lokaal transport en niet te prijzig eten. Wil je iets meer comfort en pak je een taxi en eet je in een middelklasse restaurant, dan geef je zo'n 30 tot 35 euro per dag uit.

Winkelen is best goedkoop, bij grote winkelcentra kan je bekende merken kopen (geen namaak!) en elektronica voor redelijke prijzen. Voor de beste koopjes moet je naar de lokale markten gaan en flink proberen af te dingen.

Beste reistijd voor een reis naar Maleisië

Maleisië heeft een tropisch klimaat, temperaturen schommelen het hele jaar door tussen de 20 en 30 graden. Houd je van het strand? Mijd dan de oostkust tussen november en januari en de westkust tussen september en december, dan is het regenseizoen.

Boek je reis naar Maleisië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact