Kazachstan

Kazachstan beschikt over bijzondere bouwwerken
 

Reizen naar Kazachstan

Kazachstan is ‘the place to be’ voor ski- en outdoor liefhebbers. Het landschap van Kazachstan is heel divers, met enorme ravijnen en schitterende meren omringd door bergen. Maak kennis met de lokale bevolking en vergeet de shubat niet, oftewel kamelenmelk! KILROY helpt je bij het plannen van je reis naar Kazachstan.

Mede door de beroemde filmster 'Borat' (Ali G) is dit land zo'n beetje op de internationale reiskaart gezet. Kazachstan is het negende grootste land ter wereld, waar 15 miljoen mensen wonen. Het land grenst aan China, Kirgizië, Rusland, Turkmenistan, Oezbekistan en aan de Kaspische Zee. Door deze fantastische ligging heeft het land veel te bieden voor avontuurlijke en actieve reizigers. Als je logeert bij de locals, zal je verrast worden door hun gastvrijheid en behulpzame houding. Bovendien kunnen ze erg goed paardrijden. Op sommige plaatsten is zelfs de oude nomadische levensstijl nog te herkennen.

Wandelen, skiën en buitensporten

Kazachstan staat bekend om haar ruige landschap en sierlijke bergketens. Vanaf hier kun je de twee noordelijkste bergtoppen ter wereld zien, deze zijn wel 7000 meter hoog. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over Kirgizië, Kazachstan en China. Rondreizen met of zonder een paard in het Altaj-gebergte is een onvergetelijke ervaring, die iedere reiziger op z'n lijstje zou moeten hebben.

Houd je van buiten sporten? breng dan een bezoek aan Medeu (1700 meter hoogte) en Chimbulak (2300 meter hoogte). Medeu heeft o.a. een enorme ijsbaan waar je kunt schaatsen en Chimbulak is een bekend ski-resort op slechts een half uur rijden van Almaty. Er zijn ook avontuurlijke wandelroutes die vertrekken vanuit beide plaatsen. Het is bijvoorbeeld erg leuk om naar het Issyk-Köl meer te wandelen.

Bergen die reiken tot aan de hemel

Het Tian Shan gebergte heeft een aantal hoge toppen. Het is erg bijzonder om de Kolsai meren te gaan bekijken. Dit zijn drie helderblauwe bergmeren in het Kungei Alatau gebied. Hier kun je boottochten maken, vissen, paardrijden of zwemmen in de zomer. In de winter kun je er heerlijk skiën en schaatsen. Watersporters kunnen gaan kanoën en raften.

Natuurreservaten

Het Kurgaldjino natuurgebied ligt in het noorden van Kazachstan en is de thuisbasis van 's werelds meest noordelijke flamingo populatie. Het natuurreservaat van Naurzum heeft een veelzijdig landschap met pijnbomen en duinen. Centraal in het land ligt het Balkhas meer, wat voor de helft bestaat uit zoet water en voor de andere helft uit zout water. Ook het opgedroogde Aralmeer is een bezoekje waard. Hier vind je griezelige scheepswrakken uit betere tijden.

Rondreizen door Kazachstan

Begin je reis Centraal-Azië in Almaty of Astana. In Kazachstan zijn er busverbindingen tussen bijna alle dorpen en steden, maar de kwaliteit van de bussen en de wegen laat te wensen over. In Almaty kun je je het beste verplaatsen met trolleybussen en gewone bussen. In alle steden kun je gemakkelijk een taxi nemen, maar let wel op dat de taxi een vergunning heeft. Het is ook mogelijk om door Kazachstan te reizen met de trein. Vanuit Chimkent rijden er twee treinen per dag: naar Novosibirsk (Russische Federatie) en naar Tasjkent (Oezbekistan). Beide treinen stoppen in tussengelegen plaatsen. Vanuit Almaty rijden er ook bussen naar Urumqi, Yining en Zharkent. Vanuit Almaty II vertrekt de Zhibek Zholy (zijderoute) trein naar Urumqi, China.

Reizen naar Kirgizië is lastiger; je moet een bus of minibusje van Almaty naar Bishkek nemen en de rest van de weg proberen te liften. Als je naar Turkmenistan wilt, moet je naar de grensplaats op ongeveer 200 km van Zhanaozen reizen. Vanuit daar kun je verder reizen naar Bekdash, een stad in Turkmenistan.

Klinkt dit alles je nou veel te lastig of heb je simpelweg de tijd niet om alles uit te zoeken ter plaatse, boek dan een rondreis bij KILROY. Je verkent het land dan met een kleine groep van internationale reizigers en gids. Vervoer en accommodatie zijn altijd geregeld en je hoeft niet op elke hoek van de straat de taal te kunnen spreken. Hoe je dan ook gaat reizen door Kazachstan, zorg ervoor dat je je visa regelt voorafgaand aan je reis.

Beste reistijd voor Kazachstan

De winter is lang en koud, dus de beste tijd om te gaan is tijdens de warme zomer, variërend van juli tot augustus. Mei en september zijn ook aangenaam qua temperatuur. Wie van plan is om te gaan wandelen in de bergen in het oostelijke deel van het land, kan beter in de maanden van juni tot september gaan. Het skiseizoen loopt van november tot april.

Boek je reis naar Kazachstan

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact