Peru

Macchu Picchu is de grootste attractie van Zuid-Amerika. De Inca's vluchtten hierheen toen de Spanjaarden Peru veroverden
 

Reizen naar Peru

Peru staat bekend om de Inca geschiedenis en majestueuze bouwwerken. Peru bestaat echter nog uit veel meer avonturen en mogelijkheden voor backpackers. Zet koers naar het tropische regenwoud, verken de Amazone, versla je hoogtevrees in Colca Canyon of grijp je sandboard om te duinsurfen in Huachachina.

De oude Inca-Cultuur van Peru

Peru is het twee na grootste land in Zuid-Amerika. Als je gaat backpacken door Peru, bezoek je misschien wel de grootste trekpleister van Peru: Machu Picchu! Je kunt je met geen mogelijkheid voorbereiden op wat je te horen en te zien krijgt. De Inca's, de oorspronkelijke bewoners die honderden jaren geleden in de Andes leefden, hebben prachtige legendes en bouwwerken nagelaten. Voor een compleet avontuur waarin de belangrijkste highlights van het oude Inca-rijk zijn verwerkt, moet je er tenminste een week doorbrengen.

Uitzicht Machu Picchu

Backpacken in Peru

Na Machu Picchu en Cuzco kun je vrij makkelijk verder reizen naar Puno en Lake Titicaca -  een meer met kunstmatige eilanden waarop de bewoners leven. Vanaf Cusco kun je ook een vlucht pakken naar bijvoorbeeld Puerto Maldonado, een basis voor excursies in de Amazone jungle. Hier kun je de meest geweldige en kleurrijke dieren spotten zoals vogels, spinnen en slangen; laat je fobieën dus maar thuis! Mocht je beschikken over wat extra geld, boek dan een cruise over de Amazone; dat is meer dan de moeite waard.

Women In Cuzco Peru

Lima, de hoofdstad van Peru, is zeer waarschijnlijk je plaats van aankomst en vanaf daar kun je gebruik maken van de goed opererende busdiensten die je naar andere opwindende bestemmingen langs de Pan-Amerikaanse snelweg brengen. Een superleuke stop is bijvoorbeeld Huachachina, een kleine oase in de woestijn, omgeven door zandduinen; ideaal voor zandsurfen en het rijden met een buggy car. Het staat garant voor een hoop lol.

 

Bijzondere Nazca lijnen

Als je je reis vervolgt kun je uitstappen bij Nazca, waar je de beroemde Nazca lijnen kunt bekijken. Dit zijn patronen in de grond, die zo'n 1500 tot 2000 jaar geleden door mensen zijn gemaakt, deze beslaan een gebied van meerdere kilometers. De patronen variëren van simpele lijnen tot gedetailleerde vormen van bijvoorbeeld apen, spinnen, haaien en hagedissen. 

Nazca lijnen In Peru

Van Arequipa kun je tours regelen naar de Colca Canyon, met de kleine stad Chivay als de eerste stop op je route. Je kunt daar heerlijk relaxen in één van de vele warmwaterbronnen. Deze indrukwekkende kloof loopt van Chivay tot het dorp Cabanaconde, 60 km verderop gelegen. Van de schilderachtige omgeving, de kleine dorpjes op de hellingen rond het ravijn, de culturele geschiedenis en de waanzinnige uitzichten kun je niet anders dan blij worden. 

Colca Canyon In Peru

Rondreizen in Peru

Er zijn verschillende manieren om Peru te verkennen. Zelfs met openbaar vervoer reizen is prima te doen, maar er zijn soms politieke stakingen waardoor er geen enkele bus meer rijdt. Boek jouw rondreis door Peru bij KILROY, je weet zeker dat je alle hoogtepunten ziet, een unieke ervaring beleeft en dat je weinig zelf hoeft te regelen. Binnenlandse vluchten zijn goedkoop en makkelijk te boeken. Je kunt ook goed gebruik maken van taxi's, zelfs in steden op grote hoogte zoals Cuzco. Onderhandel wél eerst over de prijs, want er zijn geen taximeters. De prijzen zijn echter schappelijk.

Salkantay Trekking Bamba Bahe 21

Accommodatie in Peru 

Je kunt vrijwel overal goedkope hostels vinden met prijzen die beginnen rond de $5 per nacht. Tijdens excursies en trektochten in de jungle verblijf je in lodges. Je kunt hier, afhankelijk van je budget, je eigen stijl kiezen (van basisfacilities tot deluxe). In de grootste steden vind je nog meer luxueuze accommodatie.

Lokaal eten in Peru

Beste reistijd voor Peru

Peru kent twee seizoenen - het natte en het droge. Toch kan het weer variëren tussen de verschillende regio's, dus check dit van tevoren. De temperaturen zijn uiteraard afhankelijk van de hoogte, hoe hoger hoe kouder. Het hoogseizoen voor toerisme is tussen juni en augustus, reken er maar op dat de prijzen dan dus ook stijgen. Trekken door de Andes is niet aan te raden gedurende het natte seizoen van december tot maart. Dan is er niets dan modder, modder, modder.

Contact