Titicacameer

De rolverdeling tussen man en vrouw is duidelijk bij het Titicacameer: mannen breien en vrouwen spinnen.
 

Het bijzondere Titicacameer

Als je door Peru gaat backpacken, zorg er dan voor dat je een tijdje bij het hoogste meer (3800 meter boven zeeniveau) ter wereld stopt. Het Titicacameer is erg bijzonder, want er zijn veel drijvende eilanden gemaakt van riet, die door Peruvianen zijn gemaakt die wilden ontsnappen van de aggressieve Inca's.

Volgens de Inca legende, is de zonnegod in het Titicacameer ontstaan. Het hoogste meer ter wereld en het grootste meer van Zuid-Amerika ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia.

Titicacameer tours

Met een tour langs de eilanden van het Titicacameer leer je alles over de rijke geschiedenis van Titicaca. Ook leer je de inheemse bevolking kennen en de verschillende volksstammen, zoals Inca's, Colla's en Uros-Indianen. Ook kun je een dag meeleven met de bevolking van Taquile. Bekijk de tours hier.

Puno

Puno in Pero is een klein havendorpje dat voor vele backpackers de uitgangsbasis is een tour te maken langs de vele eilanden van het Titicacameer. De inwoners van Puno lopen rond in prachtige kleurrijke klederdracht en er zijn honderden verschillende soorten volksdansen.

Drijvende dorpen

De drijvende dorpen op het Titicacameer zijn een bijzonder fenomeen. De Uros-indianen hebben eeuwen geleden, uit angst voor Inca's en Colla stammen, rieten eilandjes gebouwd. Inmiddels wonen er meer dan 300 families op deze rieten drijvende dorpen. Echt daadwerkelijk alles is van totorariet gemaakt.

Taquile eiland

De inwoners van Taquile eiland hebben een unieke cultuur en specifieke klederdracht. Op dit eiland is er sprake van een rolverdeling: de mannen breien en de vrouwen spinnen de wol. De producten die ze maken zijn van geweldige kwaliteit en de perfecte souvenir voor thuis!

 

Boek je reis naar Titicacameer

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact