Lima

Het centrale Plaza de Armas is perfect voor een lunch op een bankje terwijl je proeft van de sfeer in de stad
 

Reizen naar Lima

In Lima voel je het karakter van het Zuid-Amerikaanse continent. Het is een stad van extremen, je loopt er zowel tussen arme sloppenwijken als supermoderne business districten. De stad geeft je een kijkje in de Peruviaanse geschiedenis en je kunt er lekker relaxen aan de kust.

Hoewel de stad voor een groot deel van het jaar is overtrokken met smog, is Lima zeker een bezoekje waard. De temperaturen variëren weinig gedurende de seizoenen en je kunt hier perfect wat van de historie van het land opsnuiven. Lima is een prima plek om te beginnen aan een tocht door Peru.

In de stad zijn verschillende interessante musea en kerken te vinden. Als je wat meer tijd doorbrengt in de stad leer je vanzelf meer over de Peruviaanse geschiedenis en de Inca cultuur. En dat alles vóórdat je de indrukwekkende Inca ruïnes gaat bezoeken die door het hele land te vinden zijn. Als je naar Huaca Huallamarca gaat, krijg je een aardig idee van wat je verder op je reis nog te wachten staat.

Nachtleven in Lima

Het nachtleven in Lima is niet makkelijk te overtreffen. Ga eens met de locals naar de barretjes in Barranco. Dit is de perfecte plek om er achter te komen wat 'stappen' betekent in Zuid-Amerika. Vergeet geen Pisco Sour te bestellen, de beroemdste cocktail van het land. Als je van dansen houdt dan ben je aan het juiste adres in Miraflores. Je kunt hier fantastisch eten, genieten van een prachtig uitzicht over de oceaan en onbekommerd dansen. Dit alles vindt wel plaats in de wat duurdere gelegenheden van de stad, gelegen aan de kust. De echte feestgangers moeten in de zomer zeker naar de befaamde strandfeesten toe. Vraag hier en daar waar je moet zijn, en je kunt met de spreekwoordelijke voetjes van de vloer tot de zon weer opkomt.

Activiteiten in Lima

Als je van actieve reizen houdt dan zul je in Lima niet teleurgesteld worden. Zo kun je paragliden van de kliffen in Mirafloris, en als je op het strand landt, kun je meteen de winkel instappen om een surfplank te huren. Het is geweldig surfen op de Peruviaanse golven. Heb je zin in een dagtour, regel dan een trip naar Luna Huana. Er is daar een perfecte plek om te raften en het ligt op maar 2 uur reizen van Lima.

Ontdek Peru

Als je klaar bent met het feesten in deze geweldige stad is het tijd om de rugzak in te pakken en Peru te gaan ontdekken. In twee uur vlieg je naar het historische centrum van het Incarijk: Cuzco. In deze stad kun je heerlijk relaxen in een barretje of een culturele tour maken langs de vele kerken en musea. Ook het uitgaansleven hier is supergezellig. Verder is dit dorpje bekend als beginpunt voor de trip naar Machu Picchu.

Andere goede opties om naartoe te reizen na Lima zijn Arequipa en Manu Nationaal Park. Als je avontuurlijk bent ingesteld kan je zelfs overwegen om de spectaculaire bergen van de Andes te beklimmen met toppen boven de 6000 meter. Je kunt natuurlijk ook voor een wat minder fysieke inspanning kiezen en lekker met een slowboat de jungle in trekken over de Amazone, helemaal naar de grens met Brazilië. Kortom: Peru zal je niet snel vervelen, Lima is slechts het enerverende startpunt van het hele avontuur.

Boek je reis naar Lima

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact