Zuid-Amerika

Quilotoa vulkanen, Ecuador
 

Ontdek de schoonheid van Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is dé plek voor liefhebbers van de mañana-mentaliteit. Het hele continent ademt een relaxed sfeertje en heeft alles wat je zoekt: idyllische stranden, bergmeren, witbesneeuwde toppen, uitgestrekte woestijnen, zoutvlaktes, unieke dieren, dichte jungles, watervallen en eeuwenoude nederzettingen. Wissel de indrukken van de grote steden af met de stilte en rust van de open vlaktes en doe een drankje met de locals.

Backpacken in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een prachtig continent met een rijke historie. Heb je beperkte tijd, wil je niet alleen reizen of wil je veel informatie over de bestemmingen? Boek dan rondreis door Zuid-Amerika met een internationale groep jongeren. Wat ook een goed begin van je reis is, is een Spaanse taalcursus zodat je hier tijdens je reis direct profijt van hebt. Kan je al een woordje Spaans en wil je zelf backpacken door Zuid-Amerika, dan kan deze buspas door Zuid-Amerika heel handig zijn. De buspas is flexibel, goedkoop en brengt je met het hop-on hop-off principe door heel Zuid-Amerika.

El Chalten in Patagonië, Argentinië

Life's a beach in Zuid-Amerika

Strandhoppen in Brazilië is een bezigheid die nooit verveelt. De gehele kuststrook is bedekt met de meest perfecte witte zandstranden waar de hangmatten klaar hangen om de gasten te ontvangen. De Amazone met zijn wildlife en authentieke stammen is zonder twijfel één van de hoogtepunten van Zuid-Amerika. Het is dan wel niet zo makkelijk bereikbaar als vele andere bestemmingen, maar juist daarom zo vreselijk de moeite waard. Geen planetarium kan nabootsen wat je aan de sterrenhemel ziet vanaf de Amazone rivier: het is echt waanzinnig.

De Amazone in Brazilië

Het Andes Gebergte

En dan de Andes! Weer een hoogtepunt van Zuid-Amerika waar je zeker geweest moet zijn. Wellicht ken je de Machu Picchu in Peru van foto's, maar het gevoel dat je krijgt wanneer je de Incatrail zelf bewandelt is onbeschrijflijk. Er is hier nog veel meer te zien zoals 't Titicacameer (Peru/Bolivia) en de wereldberoemde Nazca Lines. Ook sportievelingen kunnen zich uitleven en een fiets of vlot huren.

Inca Trail naar Machu Picchu in Peru

Iguazu watervallen

Op het kruispunt van Paraguay, Argentinië en Brazilië vind je duizenden vlinders, regenbogen en bulderende watervallen. Je lijkt te zijn beland in een ware droomwereld, maar dan wel 100% natuur. De Iguazu watervallen missen is geen optie: deze horen thuis op ieders reislijstje.

Iguazu watervallen in Zuid-Amerika

Galapagos eilanden (Ecuador)

Als je budget het toelaat, is een bezoek aan de Galapagos het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Ongerepte natuur op de meest prachtige locatie. Als je na dit alles nog tijd over hebt en je bent op zoek naar een paradijs om je reis te beëindigen, zoek dan niet verder. De Los Roques eilanden in Venezuela of de Fernado de Noronha in Brazilië bieden je een ware hemel op aarde.

De Galapagos eilanden van Ecuador

Vervoer in Zuid-Amerika

Het meestgebruikte vervoersmiddel van Zuid-Amerika is de bus. Dat gaat daar niet zoals wij hier gewend zijn en daarom is een ritje ook een heel avontuur, de bussen rijden hard en iedereen kan in- en uitstappen wanneer hij of zij wil. De taxi is een iets duurdere optie en let dan op dat je in een 'officiële' taxi stapt om oplichting te voorkomen.

Zoutvlakte Salar de Uyuni in Bolivia

Accommodatie in Zuid-Amerika

Het is heerlijk bij aankomst alvast je accommodatie te hebben geboekt, al is het maar voor een paar dagen. Boek bijvoorbeeld een startpakketje in Lima, Buenos Aires of Santiago waarmeer je wordt opgehaald van het vliegveld en wordt gebracht naar het hotel waar je de eerste dagen overnacht.

Hostels en Homestays
Hostels zijn overal te vinden in de populaire plaatsen voor backpackers. Wijk je af van de populaire routes, dan kun je je heil zoeken in homestays en B&B's. Het is, als je wat Spaans kent, superleuk en interessant om met de families te praten tijdens het eten. Vergeleken met de Europese prijzen is Zuid-Amerika relatief goedkoop. Een hostelbed heb je al voor 5-8 euro en je kunt een overheerlijk driegangen menu krijgen voor het zelfde geld (buiten de dure toeristenplaatsen).

Hut van een Indianenstam in Manaus Brazilië

Beste reistijd voor Zuid-Amerika

Februari is een zéér populaire maand, mede door het Braziliaanse Carnaval. Zorg er daarom voor dat je bijtijds boekt als je in deze periode Zuid-Amerika wil bezoeken, je bent tenslotte niet de enige. De Amazone kun je het beste bezoeken in juni t/m december. Bij de Inca-trail kun je het beste terecht van mei t/m oktober (in februari is de trail gesloten). Voor de skiërs is het hier het beste toeven in juli en augustus. Meer een zonliefhebber? Bezoek dan Chili en Argentinië in de periode november - maart.

Contact