Chili

De Chileense hoofdstad Santiago de Chili is erg modern
 

Reizen naar Chili

Dit smalste land ter wereld is met recht een land van uitersten. Terwijl in het zuiden het beeld vooral door ijs wordt bepaald, ligt in het noorden de droogste woestijn ter wereld. Met de Andes (9.962m) is dit ook het hoogste puntje van het continent. Pinguins, walvissen, Chileense fjorden, de besneeuwde Andes, enorme droge woestijn en geweldige kustuitzichten zorgen ervoor dat vooral de outdoorliefhebbers dit land niet snel zullen vergeten.

Chili grenst aan Peru, Bolivia en Argentinië, een bezoek aan Chili combineren met een ander Zuid-Amerikaans land kan prima. In lengte is Chili 4300 km, vanaf Peru tot de straat van Magella. Geografisch gezien is Chili fascinerend, de oceaan aan één kant, de andere kant voornamelijk de Andes. Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili. Dit is een levendige en moderne metropool met een bruisende economie. Wolkenkrabbers staan overal, een groot verschil met La Paz, Bolivia.

Hoogtepunten van Chili

Chili's meest zuidelijk gelegen stad, Punta Arenas, trekt veel toeristenschepen en Antarctica onderzoekers. De boten van Antarctic Cruises nemen je mee naar de pinguinkolonie bij Otway Sound, waar ook veel zeehonden en walvissen rondzwemmen. San Pedro de Atacama, in het noorden van Chili, is een voormalig koloniaal dorpje vlakbij geisers, vulkanen, zoutvlaktes en meren. Eén van de droogste plekken ter wereld is de Atacama woestijn, een echt 'must see' op je reis door Chili. Ook kan je een tour boeken naar de Vallei van de Maan.

Parque Nacional Lauce is een immens groot park, met hordes lama's en alpaca's en ruim 100 soorten vogels. Aan de voet van de Payachata vulkanen ligt Lago Chungará, een van 's werelds hoogst gelegen meren. Hou je van fjorden? De Chileense zullen je niet ongeroerd laten, op de weg tussen Puerto Montt en Puerto Natales kan je er volop van genieten! Midden in de Atlantische oceaan liggen de Paaseilanden (Rupa Nui), 3700 km van het Chileense vasteland. De eilanden behoren tot de meest geïsoleerde plekken op aarde en hebben een mystiek imago. De grote beelden (genaamd Moai) vind je verspreid over het eiland.

Activiteiten in Chili

Parqua Nacional Torres del Paine is de populairste backpackbestemming, deze is het beste te bezoeken tussen december en maart. Een paradijs voor wandelaars, compleet met een goed padennetwerk en prima kampeerplekken. De afgelegen natuur is absurd mooi, een paar dagen hier voor uittrekken is geen overbodige luxe.

Puerto Mont is een mooie plek op te verblijven, vanaf hier kan je een trip maken naar Chiloe Island, of naar de National Parks om watervallen, meren en bergen te bekijken. Wil je een taalcursus volgen in Chili, kijk dan eens op de website van Don Quijote. Deze organisatie heeft onder andere in Chili een aantal taalscholen, cursussen worden al vanaf 1 week aangeboden.

Tip

Afstanden in Chili kunnen enorm zijn, binnenlandse vluchten zijn daarom goed geregeld. Het hoogseizoen (lees: dure seizoen) is van half december tot half maart.

Contact