Brazilië

Fernando De Noronha
 

Backpacken in Brazilië

Brazilië is even mooi als het groot is! Het is Zuid-Amerika's grootste land en het vijfde grootste land van de wereld. Er is zoveel te beleven dat het soms moeilijk is om te weten waar je moet beginnen. De mensen zijn vriendelijk en de stranden zijn prachtig. Je vindt hier 's werelds grootste regenwouden, samba, voetbal, architectuur, watervallen, steden in alle soorten en maten en nog veel, veel meer.

Brazilië, het land van openbaringen

Het meest logisch is om te beginnen in de beroemdste stad, Rio de Janeiro. Door de charme en de exotische mysterie die de stad uitstraalt is het aanlokkelijk om hier voor altijd te blijven. Maar als je een tijdje in Rio de Janeiro bent geweest ontdek je dat er meer is dan Copacabana en carnaval.

Rio de Janeiro - Brazilië

Ilha Grande

Misschien gaat er geen belletje rinkelen als je verhalen hoort over Ilha Grande. Maar het eiland dat een paar uur richting het zuidwesten van Rio de Janeiro vandaan ligt, is verschrikkelijk mooi en de moeite waard om te bezoeken. Azuurblauwe wateren, prachtige stranden (Lopez Mendes strand is een echte aanrader) en mooie regenwouden die prachtig uitkomen op de kliffen. Er zijn geen geasfalteerde straten, bijna geen auto's en het eiland straalt een unieke exotische sfeer uit.

Ilha Grande in Brazilië

Aan de kust

De kust aan het vaste land vlakbij Ilha Grande heeft hele mooie baaien en koloniale steden, vooral Paratí. Aan de andere kant van Rio de Janeiro ligt het koloniale plaatsje Niterói, waarvan ze zeggen dat het een hemel op aarde is. De Atlantische kustlijn staat bekend om zijn stranden, de één nog mooier dan andere. Hier vind je het echte Braziliaanse leven. De Brazilianen op het strand die in hun kleine zwembroekjes rondparaderen, de barretjes waar ze hun gekoelde bier of caipirinhas nuttigen, gegrilde vis eten en waar heerlijke verfrissende vruchtensapjes drinken. Mannen spelen voetbal op het strand en overal hoor je het Braziliaans Portugees.

Het paradijs Jericoacoara

Verlaat de kust niet voordat je het afgelegen dorpje Jericoacoara tussen Sao Luis en Fortaleza hebt bezocht. Je kan er alleen maar komen via een drie uur durende trip met een 4WD jeep over zandduinen, stranden en riviertjes. Jericoacoara is als een paradijs, maar het is geen plaats voor de verwende reiziger. Er zijn namelijk niet veel faciliteiten in dit plaatsje. Het is omgeven door hoge zandduinen, je vindt er een mooi strand en er zijn meerdere strandbarretjes. Als je toch in Jericoacoara bent is een rit in een 4WD buggy een must!

Jeriquaquara - Brazilië

De Amazone

De meeste mensen die naar de Amazone reizen komen bij Manaus uit, deze stad ligt in het midden van het regenwoud. Leuke andere plaatsen in de Amazone zijn Santarém waar je een jungletocht kan maken richting het kleine dorpje Alter do Chao. In dit dorpje vind je de echte sfeer van het regenwoud. In de Delta vind je spierwitte stranden en is er de mogelijkheid om te zeilen tussen de mangroven. Verder biedt de Amazone kansen genoeg om allerlei wildlife te spotten, zoals alligators, slangen, apen, papagaaien, tarantulas of zelfs een poema of jaguar!

Backpacken in Brazilië - Manous

Accomodatie in Brazilië

Als je goedkoop in Brazilië wilt verblijven moet je overnachten in Pousadas. Pousadas zijn simpele goedkope hotels waar je echt het gevoel krijgt dat je in Brazilië bent. Ze verschillen in sfeer, grootte en luxe. In heel Brazilië zal je ze vinden, zelfs in de Amazone.

Budget voor Brazilië 

Brazilië is een van de duurste landen van Zuid-Amerika. Per dag kan je hier rekenen op zo'n 40 euro, dat is inclusief accommodatie, vervoer en voedsel. Low-budget backpackers moeten hier prima mee rondkomen, het ligt natuurlijk maar net aan je plannen!

Beste reistijd Brazilië

Het grootste deel van Brazilië ligt in de tropen en daarom is het er eigenlijk het hele jaar door lekker warm. Vooral in het noorden van Brazilië vertonen de temperaturen weinig variatie. De beste tijd voor een bezoek aan de Amazone is in juli en augustus. Het blijft natuurlijk een regenwoud, dus het is er eigenlijk het hele jaar door heet en vochtig. In de namiddag kan je hier meestal rekenen op een flinke regenbui.

Wat te doen in Brazilië?

Bekijk deze video met een top tien van activiteiten in Brazilië.

Contact