Salvador

Salvador is een stad vol met buitenfestivals, feesten en vermaak
 

Reizen naar Salvador

Salvador ligt aan de oostkust van Brazilië in de staat Bahia, ten noorden van Rio. Hier krijg je de perfecte combinatie van geschiedenis, een levendige stad, uitnodigende stranden en excursiemogelijkheden voor de eilanden en baaien in het gebied. Mis het carnaval hier niet – dit leeft helemaal op tot aan Rio. Boek je reis naar Salvador bij KILROY.

Waarom zou je niet naar Salvador gaan? Het is moeilijk om hier een goed antwoord op te geven, aangezien deze stad alles te bieden heeft wat je kan associëren met een grote tropische stad. Salvador is de derde grote stad van Brazilië en was vroeger de hoofdstad van het land. Om dezelfde reden vind je meer dan genoeg indrukwekkende, goed bewaard gebleven gebouwen en buurten van het koloniale tijdperk - een van Salvador's hoofdattracties.

De hoofdstad van geluk

Je zult snel begrijpen waarom Salvador de hoofdstad van geluk wordt genoemd. Dit is een stad vol met buitenfestivals, feesten en vermaak, niet op z'n minst ieder jaar in februari, wanneer er een groot carnaval plaats vindt. Carnaval is hier niet veel minder dan het wereldberoemde in Rio.
 
Maar ook de rest van het jaar is dit een stad vol leven en geluk. Het leven wordt geleefd op straat en iets simpels als de vele eetkraampjes die je hier vindt, is op zich al een hele ervaring. Probeer wat van de heerlijke visgerechten, zeevruchten en rijst en je zult begrijpen wat we bedoelen.

Unieke koloniale architectuur

Veel mensen reizen naar Salvador om de ontelbare mooie huizen en kerken uit het koloniale tijdperk te zien. Maar dat is dan ook geen wonder, aangezien Salvadar in dit geval ook echt iets speciaals te bieden heeft. Het is een van de oudste steden van Brazilie en van de tegenwoordige wereld, overal waar je komt zal je goed onderhouden koloniale gebouwen vinden uit de 16e eeuw.

Het meest indrukwekkende gedeelte van de stad is misschien nog wel het historische gedeelte Pelourinho, dat bekend staat om haar Portugese koloniale architectuur met veel historische monumenten van rond de 17e tot 19e eeuw. Het is terecht dat deze hele stad een beschermd UNESCO gebied is.

Stranden, inhammen en eilanden

De ligging van de stad Salvador alleen al is je geld meer dan waard. De stad ligt op een schiereiland met aan de ene kant 'de Golf van Bahia Todos os Santos' en aan de andere kant de Atlantische Oceaan. Er zijn daarom ook veel mooie standen vlakbij het centrum van Salvador en je kan wanneer je iets zoekt wat ruiger of woester is, altijd zeilen naar een van de mooiste eilanden in de omgeving. Vooral 'Morro de Sao Paulo' en 'Itaparica' hebben perfecte stranden en kleine hotels gerund door families, de zogeheten 'pousadas', aan het water. Als je iets meer actie nodig hebt, zijn er ook genoeg goede stranden waar je kan surfen.

Hoogtepunten van Salvador

Naast een bezoek aan het onweerstaanbare kleine stadje 'Lencois' en haar dichtbij gelegen reusachtige rotsformaties en watervallen van het nationale park 'Chapada Diamanta', zijn er talloze dingen in Salvador die je gezien moet hebben voordat je deze prachtige stad verlaat.

Hier hoort zeker 'Museo Afro-Brasileiro' bij, dat een goede kijk geeft op de tijd van de slavenhandel en de nasleep hiervan tot hoe de stad geworden is zoals die nu is. Een andere plek dat ook zeker de moeite waard is de 'Mercado Modelo', dit is namelijk de grootste markt van de stad. Vlakbij de markt vind je vaak jonge mannen die de lokale dans 'copeiro' doen, wat oorspronkelijk ook uit dit gebied komt.

Wat je eigenlijk ook niet mag missen is 'Solar Unhâo', dat ergens in de baai van Todos os Santos ligt, hier kun je prachtige zonsondergangen zien. De 'Igreja do Nosso Senhor do Bonfim', is een van de meest beroemde kerken in Brazilië, een populair punt voor pelgrims en ook onder de toeristen is het geliefd.

Boek je reis naar Salvador

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact