Pantanal

 

Wilde dieren en moerassen in Pantanal

Je hebt in Pantanal, het zuidwestelijke gedeelte van Brazilië, een unieke kans om de fantastische wilde dieren van de Amazone te ontdekken. In deze indrukwekkende moerassen zul je alligators, jaguars, poema’s, apen, anaconda’s en nog veel meer dieren vinden. Met een beetje geluk krijg je ze bijna allemaal te zien. Ga op safari in Pantanal.

Op safari in Zuid-Amerika

Veel mensen reizen naar Brazilië zonder ook maar iets te weten over Pantanal. Dat is een groot gemis, aangezien deze plek in de provincie Mato Grosso in het zuidwesten van Brazilië, een ruig en fascinerend gebied is met moerassen en rivieren die het leefgebied zijn van veel interessante dieren, die een stuk noordelijker ook in de jungle van de Amazone leven.

Jaguar in Pantanal - Brazilië

Amazone versus Pantanal

Anders dan de Amazone jungle zijn veel gedeelten van Pantanal toegankelijk en makkelijker te bereiken aangezien de jungle hier minder dicht begroeid is. Dat betekent ook dat het makkelijker is om wilde dieren te spotten. Met andere woorden, Pantanal is de beste keuze van Brazilië en heel Zuid-Amerika als het aankomt op een safari in dit gedeelte van de wereld.

Capibara's in Pantanal Brazilië

Wilde dieren van de Pantanal

In Pantanal vind je fascinerende dieren die veel mensen associëren met de Amazone en Brazilië: alligators, apen, parrots, poema's, jaguars, anaconda's, tapirs, miereneters, gordeldieren en noem maar op. Je vindt hier ook de dieren die je misschien liever zou ontwijken, maar wel intrigerend zijn zoals tarantula's, verschillende soorten slangen, exotische insecten van groot formaat en een variatie aan kleurrijke kikkers. 

Ja, Pantanal is inderdaad exotisch en spannend, Het heeft alle ingrediënten voor de perfecte reis naar de Amazone. Wat dacht je van banjeren door de modder op jacht naar gigantische anaconda's van 8 tot 10 meter? Een trip door de moerassen in het holst van de nacht, zoekend naar de sterren van de nacht: de alligators en jaguars? Of wat vind je van slapen in het wild alleen beschermd door een muskietennet?

 

Overnacht in een Fazenda

Één van onze beste aanbevelingen tijdens je reis in Pantanal is een verblijf op een typisch Zuid-Amerikaanse veehouderij, de zogenoemde fazenda. Dit is een authentieke ervaring en zo ervaar je het echte gevoel van dit wilde gebied. Deze fazenda's worden gerund door echte cowboys en een verblijf hier zal je een idee geven van de unieke atmosfeer die hier heerst. Het is net als in een Westernfilm maar dan met een Zuid-Amerikaans tintje. Het beste is nog wel dat je tijdens je verblijf op deze boerderijen ondertussen de Pantanal kan verkennen. Het is er heet, vochtig, zweterig. Het is avontuurlijk!

Bonita en Chapada dos Guimarães 

Er zijn drie toegangspunten die leiden naar de Pantanal. In het zuiden is dat Campo Grande, Cuiabá ligt meer ten noorden en in het westen vind je Corumbá. De eerste twee kunnen we je zeker aanraden. Via deze wegen kom je door zowel het kleine paradijs van Bonito, dat behoort bij Campo Grande, als door de gebergten van Chapada dos Guimarães, die horen bij Cuiabá. Vooral Bonita kunnen we je aanbevelen, aangezien dit kleine stadje rivieren en natuurlijke baden heeft met een hoog calciumgehalte, dat het water helemaal helder en transparant maakt. Dit is dan ook de reden dat je er kan snorkelen en genieten van mooie kleurrijke vissen alsof het de oceaan of een perfect aquarium is. Het stadje Bonito is erg leuk op een echte Zuid-Amerikaans relaxte manier, en het hele gebied is dan ook echt een paradijs.

Chapada Dos Guimarães - Brazilië

Reizen in Pantanal en omgeving

Reizen in en rond Pantanal kan je doen op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld de grote wegen verkennen die dwars door het land lopen. De Transpanteneira kan je in je eentje doen of als onderdeel van een toffe groepsreis. Wat je ook kan doen is met de boot veel rivieren en moerassen verkennen - op deze manier krijg je de kans om veel dieren van dichtbij te beleven. 

Boek je reis naar Pantanal

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact