Ilha Grande

 

Reizen naar Ilha Grande

Ontvlucht het drukke Rio de Janeiro en ga relaxen op één van de grootste eilanden voor de Braziliaanse kust. Ga zonnebaden op de prachtige stranden, ontdek de dichtbegroeide binnenlanden of huur een bootje om wat rond te varen.

Het paradijs Ilha Grande

Ilha Grande is één van de grootste eilanden van Brazilië. Op dit bosrijke paradijs vind je slechts een paar kleine dorpjes; er wonen dan ook niet veel mensen. Auto's rijden er niet en een bank is er ook al niet te vinden. Als je hier komt sluit je jezelf werkelijk af van de buitenwereld. Hoe heerlijk is dát voor een poosje! Ilha Grande is de perfecte plek om rustige, idyllische strandjes te bezoeken, wat te relaxen in een hangmatje en te genieten van een sublieme caiprinha. Je hoeft niet meer van je zelf te vragen dan genieten van zonsondergangen vanaf je veranda aan het strand.

Brazilië Ilha Grande

Wat te doen op Ilha Grande

Naast het heerlijke rondhangen op het strand is het de moeite waard om wat tijd door te brengen in het binnenland. Je kunt wandelen naar het tropische woud en naar de top van het eiland klimmen, Bico do Papagaio, op 1000 meter hoogte. Wegen zijn er niet, dus denk niet dat je met de bus of auto een toertje kunt gaan maken. Wat je wel kan doen is een kayak of een surfplank huren en lekker actief het water op gaan. Ook boten kunnen worden gehuurd voor een relaxed middagje op zee. De duikfanaten onder ons kunnen hier hun hart ophalen. De onderwaterwereld rondom het eiland is prachtig, zeer kleurrijk en vol leven. Uiteraard is snorkelen hier ook een zeer plezierig tijdverdrijf.

Strand

Je arriveert met de boot in Vila do Abraão, één van de weinige kleine dorpjes op het eiland. Binnen een paar uur kun je lekker over een prachtig strandje wandelen of een lekker kleurtje opdoen op een ligbed in de zon. Er zijn meer dan 100 van dit soort idyllische strandjes op het eiland te vinden. Vooral Lopes Mendes Beach en Dois Rios Beach zijn aanraders. 

 

Vervoer op Ilha Grande

Je kunt het eiland bereiken met de boot (ongeveer 1,5 uur), maar de ferry vaart niet heel vaak. Zorg er dus voor dat je erop zit, want anders moet je nog een nacht op het vaste land doorbrengen. Rio de Janeiro ligt slechts op 150 kilometer afstand, met de bus ben je binnen niet al te lange tijd bij de ferry. Het is dus een perfect plekje om even een paar dagen weg te zijn uit het drukke, hectische leven en te genieten van zon, zee, coctails en hangmatten. Er zijn prima accommodaties te vinden, voor niet te veel geld.

Omgeving van Ilha Grande

Als je moe bent geworden van het relaxen op deze mooiste stranden ter wereld, kun je je uitleven in de omgeving van het eiland. Je kunt uiteraard naar het drukke stadsleven in Rio, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Beklim bijvoorbeeld eens de toppen van de Serra dos Órgãos of bezoek de historische stad Petrópolis. Er hangt hier een heerlijke sfeer en het ligt op de weg naar Rio. Als je je tocht hervat naar het cultureel hoogstaande São Paulo, moet je niet vergeten langs het elegante, koloniale stadje Paraly te gaan, dat is zeker de moeite waard. Daarna is het tijd voor een feestje in het altijd levendige São Paulo.

Boek je reis naar Ilha Grande

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact