Manaus

Het Teatro Amazonas is gebouwd in 1896
 

Avonturen rondom Manaus

Manaus is de grootste stad in het Amazonegebied waar de Rio Negro en de Rio Solimões samen komen om de Amazonerivier te vormen. Het ligt zo'n 1500 kilometer van de zee en is de ideale plek om een reis door het Amazonegebied te beginnen. Ontdek hier de massieve jungle die de stad omarmt. Je kunt vanuit Manaus een prachtige, meerdaagse boottrip regelen en wandelingen door de jungle maken. Wellicht zie je een aap of twee en kijk je in de ogen van een krokodil, die kans heb je ook niet elke dag.

De hoofdreden om Manaus te bezoeken is om de waanzinnige flora en fauna van de Amazone eens van dichtbij te bewonderen. Het is trouwens ook niet verkeerd om een paar dagen in de stad rond te kijken en te genieten van de heerlijke cocktails en het fantastische Braziliaanse eten. Het is een uitstekende manier om je voor te bereiden op een onvergetelijke jungletrip.

Teatro Amazonas

Zorg ervoor dat je ergens in de buurt van de prachtige opera Teatro Amazonas verblijft. Dit is de beste plek om accommodatie te vinden. Verwacht geen super luxe onderkomens, maar geniet in plaats daarvan van het leven op straat. Bezoek wat shows in het theater en geniet daarna van een drankje met de locals. Als je liever aan de rivier wilt genieten moet je naar Ponta Negra, ver buiten het stadscentrum.

Omgeving van Manaus

Neem een voorproefje op je grote jungletrip en bezoek een klein deel van het regenwoud waar het wild makkelijk te ontdekken is. Pak de bus naar de relaxte omgeving van het Bosque da Ciêna. Op weg er naar toe kun je het Museo de Ciências Naturais da Amazônia bezoeken. Hier leer je dieren kennen waar je het bestaan niet van kunt vermoeden en die je, met een beetje mazzel, gaat ontmoeten in de jungle. Neem ook nog een dagje de tijd om Encontro das Águas te bezoeken. Hier kun je de totaal verschillende rivieren Rio Negro en Rio Solimões samen zien komen. Voordat beide rivieren geheel in elkaar overvloeien, zijn er de eerste paar kilometer strikt gescheiden stromingen te zien.

Jungle avonturen

De voornaamste reden dat je naar Manaus gaat is natuurlijk de jungle. Denk na over wat je graag wilt zien en laat je goed informeren over de verschillende mogelijkheden die de reisbureaus je aanbieden, het aanbod varieert nogal. Als je zin hebt in een actieve trip, ga dan hiken door de jungle en piranhas vissen. Je kunt tussen maart en juli ook kanoën door het overstroomde deel van de jungle. Dat is één van die onvergetelijke ervaringen.

Staat krokodillen ontdekken en een bezoek aan de lokale bevolking op je lijstje? Hier kan het allemaal. En mocht je op zoek zijn naar avontuur, ga dan eens kamperen in de jungle. Geniet van de smaak, geur en de geluiden van de Amazone. Als je in bent voor een survival, neem dan goede schoenen, kleding met lange mouwen en pijpen en een heleboel anti-insectenspul mee. Hoe dan ook, de Amazone staat garant voor een onvergetelijke belevenis.

Boek je reis naar Manaus

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact