Argentinië

 

De charme van Argentinië

In Argentinië is het eenvoudig, goedkoop én comfortabel om te reizen. Voor veel backpackers is Argentinië dan ook het startpunt van hun reis door Zuid-Amerika. Een rondreis neemt je mee vanaf het bruisende Buenos Aires naar de immense watervallen van Iguazu in het noorden en de bizarre landschappen van Patagonië in het zuiden. Absoluut de moeite waard!

Argentinië omvat veel verschillende gebieden, elk met zijn eigen unieke karakter. Een rondreis door dit land is eenvoudig en goedkoop en voert je van 's werelds grootste natuurfenomeen, de Iguazu watervallen, naar de adembenemende uitgestrekte vergezichten van Patagonië. Maak een rondreis met een internationale groep jongeren en een lokale gids - wat denk je van deze rondreis?

 

Buenos Aires

De hoofdstad van Argentinië - Buenos Aires - is één van de leukste steden van Zuid-Amerika en vormt het centrum van bedrijvigheid van Argentinië. Een ideale plek om je reis te starten en vast te wennen aan de Latin way of life. De stad is verdeeld in 'barrios', buurten met elk hun eigen unieke karakter. De reden waarom je verliefd zult worden op deze topstad hangt voornamelijk samen met alledaagse ervaringen. Voel de sfeer van deze metropool in het bruisende uitgaansleven, maakt contact met de locals, eet één van die overheerlijke biefstukken en geniet van een sensuele tango. Buenos Aires is sexy, je zult vallen voor haar charme!

Puerto Madero Bridge in Buenos Aires Argentinië

Salta

Voor de outdoor fans adviseren we voldoende tijd uit te trekken voor Salta en omgeving. Je kunt hier geweldig hiken, mountainbiken, raften etc. Naast het walhalla voor de sportieve backpacker, vind je hier ook de best bewaarde koloniale architectuur. De populairste attractie in deze buurt is de 'trein naar de wolken'. Het spoor voert je via een systeem van bruggen, tunnels en viaducten al zigzaggend door indrukwekkende landschappen. Neem plaats en geniet!

Salta Argentinië

Mendoza

Mendoza is dé plaats waar je de hoogvlaktes van de Andes kunt verkennen. Deze stad ligt aan de grens met Chili en is het hart van een van de belangrijkste wijngebieden in de wereld. Als je van goede wijn houdt, heb je er waarschijnlijk al eens één geproefd uit dit gebied. De regio rondom Mendoza is bij uitstek geschikt voor een wijntour.

De Aconcagua in Mendoza, Argentinië

Bariloche

Als je vanuit Mendoza verder naar het zuiden afreist, kom je door Bariloche. Wanneer je rondloopt langs de mooie bergmeren en dichte bossen in dit noordelijke gebied van Patagonië, voelt het alsof de tijd even stilstaat. Adem de frisse lucht in, werp je blik uit over de weidse landschappen en geniet van de vele outdoor activiteiten die je hier kunt ondernemen. Voor degenen met een krap tijdschema: bedenk dat Bariloche maar één uur vliegen is vanaf Buenos Aires. Zit je dus te springen om een break uit het drukke stadsleven: go for it!

Meer in Bariloche

Valdes - Noord-Patagonië

Ten oosten van Bariloche vind je het schiereiland Valdes. Dit gebied aan de Atlantische oceaan wordt beschouwd als één van de meest waardevolle natuurparken in de wereld. Tijdens een reis door dit gebied is de kans groot dat je grote pinguïnkoloniën, zeeleeuwen en olifantzeehonden spot. Ook zwerven er jaarlijks vele walvissen rond om te paren en hun jongen groot te brengen. Het moment waarop er vlak naast je bootje zo'n enorm beest opduikt zal je niet snel vergeten! Let wel even goed op in welk seizoen je je reis hier plant. Oktober en november zijn normaal gesproken het meest geschikt om de beesten in het wild te zien.

Argentina Valdes pinguins waarschuwing

Zuid-Patagonië

Sneeuwtoppen en bergketens, enorme gletsjers en uitgestrekte ruige vlaktes - welkom in het zuiden van Patagonië! Het gebied biedt uitdagende hikes voor de fanatieke reiziger. Vanuit het kleine stadje El Calafate bijvoorbeeld kun je kiezen uit verschillende gletsjers en meren. Ervaar zelf waarom de parken Torres del Paine en Los Glaciers op de World Heritage lijst van de UNESCO staan. Dit zal je lange reis naar het zuiden van het land meer dan de moeite waard maken.

Valle de Chalten in Zuid-Patagonië Argentinië

Ushuaia

Elk jaar vertrekken er tussen november en maart verschillende expeditieschepen vanuit de haven van Ushuaia. Tijdens deze zomerperiode is de zee niet bevroren en is het 24 uur per dag licht. Mocht je nog ergens een geldboom hebben groeien, dan is dit de tijd om hem te oogsten en de opbrengst te spenderen aan een trip naar Antarctica. Je zult er geen spijt van krijgen! Voor de wat kleinere budgetten zijn er vanuit Ushuaia allerlei excursies mogelijk. Vooral de avonturiers en natuurfreaks komen goed aan hun trekken tijdens een tocht naar het Tierra del Fuego gebied.

Zeehonden in Ushuaia Argentinië

Spaans leren

Eén van de beste adviezen die we je kunnen geven is: leer van tevoren alvast wat Spaans. Hiermee kun je je al snel redden en het geeft je de mogelijkheid af te wijken van de standaard routes. De mogelijkheid om met de locals te kunnen communiceren maakt je verblijf in Argentinië zoveel leuker. Met slechts een paar woorden week je al snel een glimlach los. En onthoud: in dit land is de lokale bevolking de beste en eigenlijk enige bron van tips en hulp voor een unieke 'off-the-beaten-track' ervaring. Zelfs de taxichauffeur in Buenos Aires kan je verrassen met een gouden tip! Bij KILROY kan je kiezen tussen verschillende cursussen Spaans op diverse locaties in Latijns-Amerika.

 

Budget in Argentinië

Na de crisis in 2001 was reizen naar Argentinië spotgoedkoop, hoewel het nog steeds een relatief goedkoop land is, zijn de prijzen nu wel weer aan het stijgen. Als je echt low-budget gaat, dan zou 15 euro per dag voldoende moeten zijn. We hebben het hier dan wel echt over de goedkoopste hostels en restaurants. Tours en entertainment kan die prijs wel flink opschroeven, het is maar net hoeveel je zelf over hebt voor een onvergetelijke reis!

 

Rondreizen door Argentinië

Het uitgestrekte Argentinië heeft voor backpackers erg veel te bieden. Gelukkig is reizen binnen dit land verrassend eenvoudig en relaxed. Je kunt bijna overal een vliegtuig of bus nemen. Vooral voor de budgetreizigers is een bus erg aantrekkelijk. Je zou het misschien niet verwachten, maar naast het feit dat de bus goedkoop is, is het ook nog eens erg comfortabel.

Ushuaia Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Het klimaat is in Argentinië het meest aangenaam van oktober tot half december (voorjaar) en van april tot half juni (najaar). De Argentijnen gaan in de periode van half december tot februari zelf op vakantie en het is er in deze maanden dus erg druk. De prijzen van de accommodaties zijn dan ook een stuk hoger.

Contact