Mendoza

Beklim de Cerro Aconcagua en verblijf tussendoor in de basecamps.
 

Reizen naar Mendoza

In de schaduw van het Andesgebergte vind je de stad waar het allemaal om wijn draait: Mendoza! Mendoza is een bruisende stad met leuke uitgaansgelegenheden en je kunt je hier dagen vermaken in parken en op pleinen. Ook is Mendoza de perfecte uitvalsbasis voor vele outdooractiviteiten, zoals het beklimmen van de twee na hoogste bergtop ter wereld Cerro Aconcagua.

Stadsleven in Mendoza

Mendoza is een stad die je op een relaxte manier kunt verkennen. Koop een ijsje op een van de vele plaza's, haal lekker eten op Mercado Central of wandel door het grote San Martin park. Plaza España is een van de mooiste pleinen met prachtige mozaïken bankjes en mooie fonteinen.

Wijngaarden in Mendoza

De financiële crisis in Argentinië zorgde ervoor dat de wijnproductie in Mendoza erg aantrekkelijk werd vanwege de lage prijzen van landbouwgrond. 10 jaar later staat Mendoza bekend als de plaats waar de beste Malbec wijn ter wereld vandaan komt. Bezoek de wijngaarden van februari tot mei, de Malbec druif wordt dan geoogst en daarna begint de productie van wijn. De goedkoopste manier de wijngaarden te verkennen is per bus en fiets. Buslijn 10 neemt je in 45 minuten mee van Mendoza naar Maipu. In Maipu kun je een fiets huren met een wijngaardroute. Je kunt zelf kiezen waar je naartoe gaat. In dit gebied zijn ook veel olijfgaarden. Het grote oogstfestival is het eerste weekend van maart en is de perfecte combinatie van muziek, dansen, parades en natuurlijk... wijn!

Beklim Cerro Aconcagua

Cerro Aconcagua is een must-see als je naar Mendoza afreist. De top Aconcagua heeft een hoogte van 6962 meter en is de piek van het Andesgebergte. Aconcagua is de hoogste bergtop buiten Azië. Cerro Aconcagua is in ongeveer 15 dagen te beklimmen. Mendoza is de basis voor veel professionele bergbeklimmers. Ook voor niet professionele bergbeklimmers is er veel te doen in dit gebied.

Outdooractiviteiten in Mendoza

De ligging van Mendoza belooft met het Andesgebergte, de Mendoza rivier en een aantal grotten veel op het gebied van leuke activiteiten. Denk hierbij aan paardrijden, raften, mountainbiken, windsurfen, kajakken en grotten verkennen.

Beste reistijd Mendoza

Er gebeurt het meest in de wijngaarden van Mendoza van februari tot mei. Er zijn in deze periode veel festivals en evenementen. In maart is het oogstfestival en in mei wordt het Masters of Food en Wine Festival georganiseerd. In januari is het soms wel 40 graden, maar hoger in de bergen is het kouder. De winter is van juni tot en met augustus en kunt dan in het Andesgebergte bij Mendoza skiën. De beste reistijd in Mendoza hangt dus af van wat je wilt gaan doen.

Boek je reis naar Mendoza

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact