Bariloche

Kajak over het prachtige Nahuel Huapi meer, in het gelijknamige nationale park.
 

Avontuurlijk Bariloche

Bariloche is de nummer één stad van Patagonië en een perfecte uitvalsbasis voor een flinke dosis avontuur in een prachtige omgeving. Je bereikt Bariloche per vliegtuig, trein of bus. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist biedt Bariloche verschillende te gekke activiteiten.

Lago Nahuel Huapi

Bariloche ligt aan het meer Nahuel Huapi. Het gelijknamige nationale park Nahuel Huapi bestaat uit een groot deel van het Andes gebergte, veel bergmeren, rivieren, watervallen, bergtoppen bedekt met sneeuw, gletsjers en enorme bossen. Een beeldschoon plaatje met veel mogelijkheden voor avontuur dus! Je kunt vanaf een halve dag tot meerdere dagen kajakken op Río Limay en Río Manso en kamperen aan de rivieroevers. Daarnaast is nationaal park Nahuel Huapi het perfecte gebied voor trektochten te voet en te paard. 

Wintersportgebied Cerro Catedral

Cerro Catedral is een wintersportgebied in Argentinië en ligt slechts 20 kilometer van Bariloche. Het seizoen loopt van half juni tot begin oktober. Het is een razend populaire bestemming voor alle sneeuwfans en dat is echt niet voor niets, want aan het eind van het seizoen ligt er soms wel tot twee meter sneeuw! Ook in de zomer is er in dit gebied genoeg te doen. Pak de lift naar boven en geniet van weidse vergezichten. Hoe je weer beneden komt is aan jou: kies tussen mountainbiken, paardrijden of wandelen. Wil je toch boarden, maar ligt er geen sneeuw? Niet gevreesd, want je kunt hier mountainboarden. Op een skateboard met speciale wielen race je van de berg af.

Eten en drinken in Bariloche

Bariloche wordt ook wel de Argentijnse hoofdstad van de chocola genoemd, je vindt hier de beste chocola. La Mexicana is de eerste chocoladewinkel ooit in Bariloche. Wil je liever een heerlijk mals stukje biefstuk, ga dan naar El Boliche de Alberto. Je zult versteld staan van de kingsize lappen vlees!

De beste reistijd Bariloche

De beste reistijd in Bariloche is sterk afhankelijk van wat je er wilt doen. Het is koud van mei tot en met oktober en warmer van november tot maart. In de zomer, van december tot maart, ligt de gemiddelde temperatuur op 25 graden overdag en 10 graden 's nachts. Ski en snowboardfans zorgen beter dat ze van half juni tot begin oktober naar Bariloche reizen. Als je van forelvissen houdt, dan is de beste reistijd voor Bariloche van november tot april.

Budget in Bariloche

Bariloche is een stukje duurder dan Buenos Aires. Het dagelijkse budget voor Bariloche hangt af van hoe luxe je wilt reizen en hoeveel activiteiten wilt doen. Een dormbed krijg je vanaf 5 euro en goedkoop eten lukt ook vanaf 5 euro per dag. Je ervaart Bariloche echter het beste op een actieve manier, waar vaak kosten aan zijn verbonden. Een skipas kost bijvoorbeeld ongeveer 20 euro.

Boek je reis naar Bariloche

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact