Buenos Aires

 

Reizen naar Buenos Aires

Buenos Aires is één van de leukste steden van Zuid-Amerika. Het is het culturele centrum van Zuid-Amerika. Er hangt een Europese sfeer en dit maakt Buenos Aires een ideale plek je reis te starten en vast te wennen aan de Latin way of life.

Ondanks haar omvang en dynamiek, ademt Buenos Aires nog steeds een aangename, relaxte sfeer uit. De vele verschillende 'barrios' (buurten) hebben elk hun eigen karakter. Hierdoor krijg je soms het gevoel van dorp naar dorp te lopen. De meest interessante delen van de stad zijn makkelijk bereisbaar te voet, per taxi (erg goedkoop) of metro.

Buenos Aires

Buenos Aires is maar liefst twee keer gesticht. Als eerste door Don Pedro de Mendoza in 1536 en daarna deed Juan de Garay het nog eens dunnetjes over. In de 19e en 20e eeuw vonden veel mensen een nieuw thuis in Argentinië. Hierdoor ontstond er een mengelmoes van culturen die het land zijn karakter heeft gegeven. De inwoners van Buenos Aires, ook wel porteños genoemd, verwelkomen nieuwe mensen dan ook maar al te graag. De kans is groot dat ze je uitnodigen om een hapje mee te eten.

Palermo: een wijk in Buenos Aires

De stad bestaat uit maar liefst 48 wijken waarvan de wijk Palermo de grootste is. Hier vind je de buurt Palermo Viejo. Dit is het oudste gedeelte van de wijk en een plek waar vele leuke boetieks te vinden zijn. In Palermo Soho, de 'up and coming' buurt, vind je een schat aan cafés en restaurants. Maar ook in de overige 47 wijken is genoeg heerlijk eten te vinden. Buenos Aires telt meer dan 3000 restaurants. Dus zelfs de slechtste eter vindt hier iets naar zijn of haar gading. Probeer de 'lomo' bij één van de 'parilla's' om de hoek. Grote kans dat dit de lekkerste biefstuk is die je ooit hebt geproefd!

Tango in San Telmo

Eén van de dingen waar Buenos Aires om bekend staat is de tango. De sensuele, statige sfeer die om deze dansvorm hangt vind je volop terug in San Telmo. Een wandeling door deze wijk langs de mooi gerestaureerde, oude gebouwen over geplaveide straatjes is dan ook niet compleet zonder de sfeer van de tango geproefd te hebben. Vraag naar de beste 'milonga' in de buurt en woon een tangoshow bij, doe mee of regel een dansles.

La Boca en Maradonna
Eén van de beroemdste buurten van Buenos Aires is 'La Boca'. Met haar felgekleurde huizen trekt deze hotspot jaarlijks vele toeristen. Wees dus niet verbaasd als er naast je terras een paar busladingen Japanners worden gedropt. Omdat La Boca een nogal arme buurt is, is het voor je eigen veiligheid aan te raden om niet te ver af te dwalen van de gebaande toeristenpaden.

Voetballiefhebber? Of houd je van massaal spektakel? Dan moet je zeker naar een wedstrijd van de Boca Juniors. Tijdens een wedstrijd van de club van voetballegende Maradonna barst de hel los. Het oorverdovende lawaai van Boca's fanatieke aanhang is werkelijk met geen pen te beschrijven. Het stadion trilt letterlijk op z'n grondvesten wanneer duizenden fans "Bocaaaaaa, Bocaaaaa" schreeuwen. Je kunt het beste van tevoren je kaartjes regelen via een boekingsbureau of je hostel. Je wordt dan opgehaald en begeleid naar het stadion, een stuk veiliger dan in je eentje (probeer na de wedstrijd maar eens een taxi naar de stad te vinden).

Andere bezienswaardigheden

Er is zoveel te zien in Buenos Aires, maar er zijn een paar dingen die je écht niet mag missen. Neem een kijkje bij het graf van Eva Perron op Recoleta Cemetery, loop een stuk over de breedste straat ter wereld 'Avenue de 9 Julio', bezoek het Scheveningen van Buenos Aires (maar dan zonder strand) en loop over de boulevard langs de haven 'Puerto Madero'. Als je toch in de haven bent, kun je ook meteen een meerdaagse tour naar Uruguay regelen. Binnen 2 uur brengt de snelboot je naar Colonia. Dit historische stadje is op zich al de moeite waard, maar je kunt ook overwegen nog een uur of 3 door te rijden naar Montevideo voor een potje beachvolleybal op één van de vele stranden, of om gewoon lekker over de Rambla -de kilometerslange boulevard langs de kust- te sjokken.

Tip: overstappen tussen de internationale en nationale luchthaven

Er gaan ieder half uur shuttles tussen beide luchthavens. Voor 70 pesos voor een one way ben je binnen een uur op de andere luchthaven. Je kunt je ticket vooraf al boeken of je ticket kopen in de aankomsthal van de luchthaven.

Beleef het in Argentinië

Buenos Aires is een levendige stad waar zoveel te zien en te doen is dat je er rustig een paar weken rond kunt hangen. Bedenk alleen wel dat de hoofdstad erg verschilt van de rest van Argentinië. Maar hé, klinkt dat niet als een erg goed excuus om de rest van het land ook te verkennen?!

Verblijf in het Milhouse in Buenos Aires

We raden als verblijf het Milhouse Hostel in Buenos Aires aan. Boek bijvoorbeeld een startpakketje in het Milhouse, je wordt opgehaald van het vliegveld en verblijft 3 dagen in dit hostel waar altijd wel iets te doen is!

 

Buenos Aires is met recht een bruisende stad. Er is oneindig veel te zien, te doen en te beleven. Mocht je deze stad op je gemak willen ontdekken, neem er dan je tijd voor. Onze Travel Specialists helpen je bij het boeken van je reis naar Argentinië en Buenos Aires.

Contact