Salta

Salta is een stad gebouwd in de koloniale bouwstijl
 

Reizen naar Salta

Salta ligt tussen de groene heuvels aan de voet van het Andesgebergte in het westen van Argentinië. Salta is een leuke bestemming vanwege de koloniale architectuur, de vriendelijke sfeer en de prachtige omgeving. Bekijk de kathedraal, het plein 9 de julio en Bernardo Hill. Salta is het startpunt van prachtige roadtrips door het Andesgebergte, naar zoutvlaktes en wijngaarden.

Een tour door het koloniale Salta

Neem de tijd voor een wandeling door Salta. 9 de julio, het plein in het midden van de stad, met prachtige decoraties en de Kathedraal van Salta aan de overkant is echt het bezoeken waard. De grote deuren, gouden decoraties en het altaar in barokstijl zijn prachtig. Er zijn veel leuke terrasjes buiten, waar je lekker kunt lunchen. Loop verder naar de San Francisco kerk en vergeet de overdekte markt Calle San Martin niet. Salta heeft leuke musea over de geschiedenis inclusief de geschiedenis van de Inca cultuur. Als je van prachtige uitzichten houdt, pak dan de kabelbaan naar San Bernardo of loop de 1070 traptreden naar boven. 's Avonds kun je stappen in de Balcarce straat, het Salta bier is goed te drinken!

Roadtrippen vanaf Salta

Vanaf Salta kun je allerlei kanten op. Je kunt Salta en de omgeving met een tour verkennen of zelf je tempo bepalen door middel van een roadtrip. Dichtbij Salta ligt San Antonio de Los Cobres en is een typisch Indianendorpje. De route naar dit dorpje gaat langs de ouderwetse wolkentrein route met o.a. het viaduct 'safari naar de wolken'. Het noorden van Salta heeft authentieke Indianendorpjes zoals Quebrada en de Humuhuaca kloof. Vanaf Purmamarca zie je de heuvel van de zeven kleuren (Cerro de los Siete Colores). Deze roadtrip kan je doen denken aan de Grand Canyon in Amerika. Je vindt in het zuiden van Salta afgelegen vlaktes met pittoreske dorpjes als Cachi en wijngaarden van Cafayate. Vanaf Salta kom je makkelijk in Puna en zoutvlaktes.

Beste reistijd Salta

Het weer in Salta en omstreken is over het algemeen erg aangenaam. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden en in de winter is dit 11 graden. In januari en februari valt er het meeste regen en in de lente zijn er soms erge stofstormen.

Boek je reis naar Salta

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact