Seychellen

 

Reizen naar de Seychellen

Droom jij van eindeloze witte stranden, veel zon, een helderblauwe zee en een rustige vakantie? Dan zijn de Seychellen jouw verre reisbestemming! Op de paradijselijke Seychellen kun je heerlijk uitrusten. Als je daar genoeg van hebt, kan je gaan surfen, duiken of zeilen!

De Seychellen

Ten noordoosten van Madagaskar, in de warme Indische Oceaan, liggen de paradijselijke eilanden die de Seychellen heten. Hier moet je zijn als je lekker wil relaxen en van je vakantie wil genieten. De Seychellen bestaan uit 115 kleine eilanden waar veel bijzondere dieren leven, zowel op het land als onder water. Relax lekker onder een palmboom, ga op verkenningstocht door de jungle en bekijk de enorme mango- en bananenbomen. Maar het meest bijzondere zijn nog de exotische dieren en plantensoorten die op de eilanden leven.

Wonderschone eilanden

De meeste eilanden die tot de archipel behoren zijn onbewoond. Doordat de overheid een maximaal aantal toeristen toelaat op deze eilanden, blijft het natuurschoon in tact. Je zal je verbazen over de schoonheid van het land, het lijkt alsof je in een droomwereld bent. Dus ga op reis voordat het te laat is. Het zal vast een van de meest ontspannen vakanties van je leven worden.

Stranden van de Seychellen

De hoofdstad Victoria

Het grootste eiland van de Seychellen is Mahé en op dit eiland ligt de hoofdstad Victoria. In deze stad leeft het grootste gedeelte van de bevolking. In de rest van het land zijn er dan ook alleen maar kleine dorpen in plaats van steden te vinden. Victoria heeft een haven en een markt, die allebei de moeite waard zijn om te bezoeken. En ga vooral naar het strand bij Beau Vallon Bay, waar je heerlijk kan zwemmen voordat je het eiland verder gaat verkennen.

Tempel in Victoria, Seychellen

Eten op de Seychellen

De Seychellen behoorden in het verleden tot vele verschillende landen. Het eten is er daarom zeer gevarieerd. Veelal worden er pittige gerechten geserveerd die uit de hele wereld vandaan komen. Je kan er veel soorten eten krijgen; Frans, Engels, Afrikaans, Chinees en Indiaas eten. Proef vooral eens het fruit en de superverse vis uit de regio. Bij al dit lekkers hoort natuurlijk een lokaal biertje. Seybrew is hiervoor de ideale keuze en wil je wat sterkers drinken, neem dan de donkere Takamaka rum. De Seychellen waren vroeger een Franse en Britse kolonie totdat het land onafhankelijk werd in 1976. Engels, Frans en Creools zijn de officiële talen.

Wat te doen op de Seychellen

Als je op de Seychellen bent, is het heerlijk om uit te rusten op het strand, lekker in het zonnetje te liggen en af te koelen in het helderblauwe water. Er zijn talloze mooie stranden, maar als je eens wat anders wilt, kan je ook wat actiefs doen. Ga bijvoorbeeld surfen of neem eens een kijkje onder water met een snorkel of duikpak.

Duiken met schildpadden op de Seychellen

Vrijwilligerswerk en duiken

Werk mee aan het behoud van de onderwaterwereld van de Seychellen. Met deze projecten maak je meerdere duiken per week om de wateromstandigheden en (bedreigde) diersoorten in de gaten te houden.

 

De bijzondere Coco de Mer palmboom

Op sommige stranden kan je de Coco de Mer palmbomen spotten. Deze palmboom is zo bijzonder omdat er grote, dubbele noten aan de boom hangen die wel 15 tot 30 kilo wegen! Deze palmbomen groeien alleen maar op het eiland Praslin. Je kan ze het beste bekijekn door een tripje te maken naar het national park Valle de Mai.

Coco De Mer Kokosnoot Seychellen

Natuurparken

Valle de Mai staat op de werelderfgoedlijst van het UNESCO. Als je op het eiland Praslin bent, ga dan eens naar het oosten van het eiland om de standen Grand Anse en Petit Anse te bekijken. Vergeet vooral je camera niet! Het Marine National Park St. Anne is ook een bezoekje waard. Je kan dit park bereiken met de boot die vertrekt vanuit Mahé.

Vervoer op de Seychellen

Je kan op verschillende manieren reizen als je op de Seychellen bent. Op eilanden kun je een auto of een fiets huren of gewoon lekker rondwandelen. Wil je naar een ander eiland, dan kun je zeilen, een boot huren of als je een groot budget hebt met de helikopter gaan.

Overnachten op de Seychellen

De Seychellen zijn een exclusievere vakantiebestemming, vooral omdat de natuur er zo ongerept is. Daardoor zijn de prijzen er ook relatief hoog. Je overnachtingen zullen de grootste uitgavenpost zijn wanneer je op de Seychellen verblijft, daarom helpen wij je graag met het uitkiezen van goede en betaalbare accommodatie.

Beste reistijd op de Seychellen

Wanneer je het beste naar de Seychellen kan reizen, hangt af van wat je er wil doen. De maanden oktober tot februari kun je beter vermijden, want dan is het weer onvoorspelbaar. De rest van het jaar is het weer erg goed. Als je wil gaan duiken, kan je het beste gaan tussen september en november en maart of april. Wanneer je gaat surfen zijn de maanden tussen mei en oktober de beste tijd om te gaan. Houd rekening met toerisme in de zomermaanden.

Boek je reis naar Seychellen

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact