Antarctica

De ongerepte ijslandschappen van Antarctica zijn adembenemend!
 

Expeditie Antarctica

Er zijn weinig mensen die het continent Antarctica hebben bezocht. Het is een geweldige ervaring om vanaf Ushuaia in Argentinië langs de Drake passage te varen en uiteindelijk op Antarctica aan te komen. De expeditie wordt geleid door expertgidsen en je zult alles te weten komen over de geschiedenis en de bijzondere natuur van Antarctica.

Antarctica is het continent gelegen rond de zuidpool van de aarde en het is de koudste plek op Aarde. De koudste temperatuur ooit gemeten ligt op -89,2 graden! Bijna het hele continent is bedekt met ijs: het dikste ijs gemeten op Antarctica is 4776 meter! Naast onderzoekers en toeristen heeft Antarctica geen bewoners.

De Drake passage

Je doet de expeditie naar Antarctica per schip en voordat je aankomt moet je nog heel wat kilometers afleggen, en dat kan een hele uitdaging zijn. Denk hierbij aan de onverwachte winden die om Antarctica razen, de koude en warme botsende stromingen van het water en barre weersomstandigheden.

Eenmaal aangekomen op Antarctica

Hoe dichter je bij Antarctica komt hoe meer leven je zult zien. Albatrossen en stormvogels vliegen het schip achterna, walvissen zwemmen in grote getale rond en uiteindelijk bij aankomst op het Antarctische Schiereiland en de Zuidelijke Shetland Eilanden zie je pinguins met hun jongen en zeehonden. De landschappen zijn ongelooflijk, ijsschotsen, blauwe en witte ijsbergen, gletsjers en de hoogste berg van Antarctica heet Vinson Massif en is 4892 meter hoog.

Walvissen in Antarctica

Er zwemmen veel verschillende soorten walvissen rondom Antarctica. De blauwe vinvis is het grootste dier op aarde, maar komt ook kleinere exemplaren (die nog steeds enorm zijn) zoals de gewone vinvis, de bultrugwalvis, de noordse vinvis, de potvis, de butskop, de dwergvinvis en de orka.

Pinguïns in Antarctica

Pinguïns kun je alleen vinden op het zuidelijk halfrond. De bekendste soorten pinguïns die je zult tegenkomen op Antarctica zijn de keizerpinguïn en de koningspinguïn. De adéliepinguïns zul je in grote getale tegenkomen, maar hebt ook kans de Macaronipinguïn, Rotsspringer, Kinbandpinguïn en de Ezelspinguïn te zien.

Beste reistijd Antarctica

De beste reistijd is in de zomer. De zomer op het zuidelijk halfrond begint in oktober/november en eindigt in maart. Elke maand heeft zijn eigen highlights:

Oktober en november (lente): paringsdans pinguïns en zeevogels, de eerste zeehonden beginnen met spelen, olifant zeehonden en andere zeehonden zoeken de plek uit waar ze hun pup gaan krijgen. Het ijs begint net met smelten, de landschappen zijn nog groot en wit, schoon en ongerept.

December en januari (zomer): dit zijn de warmste en lichte maanden, de eieren komen uit (van pinguïns en zeevogels), de zeehondenpups worden geboren. Je kunt verder varen doordat het ijs wat meer gesmolten is.

Februari en maart/april (herfst): je spot in deze periode de meeste walvissen, de pinguïnkuikens krijgen veren, het ijs krijgt een prachtig roodroze kleur door algengroei, er zijn veel zeehonden en kunt nog verder varen doordat er nog meer ijs is gesmolten.

Expedities naar Antarctica

Boek je reis naar Antarctica

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact