Canada

Canada is een droombestemming voor backpackers die de wildernis en de schoonheid van Noord-Amerika willen ervaren
 

Rocky Mountains en beren in Canada

Canada is een droombestemming voor backpackers die de wildernis en de schoonheid van Noord-Amerika willen ervaren. De inwoners van Canada zijn makkelijk in de omgang en steden zoals Vancouver, Toronto en Montreal zijn zeker een bezoek waard.

De meeste mensen bezoeken Canada vanwege de fantastische nationale parken in de westelijke delen van Britse Colombia en Alberta. Hier vind je nationale parken zoals Banff, Jasper, Kootenay en Glacier. Deze zijn gevestigd in het hart van de Canadese Rocky Mountains. Je kan ook Vancouver Island bezoeken, dat bekend staat om zijn onbeschadigde kusten en de Britse charme van de provinciale hoofdstad Victoria.

Het verre Oosten

Canada heeft veel meer te bieden dan alleen de Rocky Mountains en grizzly beren. In het meest oostelijke deel van het land vind je de maritieme provincies van Nova Scotia, New Brunswick en de Prins Edward Eilanden. Het zijn kleinere provincies, maar beschikken over heel wat charme en Canadese geschiedenis. Een aanrader die je niet mag overslaan is het monumentale Louisbourg en het Cape Bretton Highlands Nationaal Park in het hoogste puntje van Nova Scotia.

Koud? In Canada?

Hoewel Canadezen genoeg vierkante kilometers per persoon hebben, leeft het grootste deel van de bevolking in de nabijheid van de grens met de V.S. In het noorden zijn de wegen schaars en de winter is ijskoud, deze duurt van oktober tot mei. Niemand waagt het om daar werkelijk heen te gaan tenzij je een diepgaande belangstelling voor toendra en poolgebieden hebt. Ben je een wintersportfanaat en geniet je van skiën, snowboarden, schaatsen en ijshockey dan is Canada de plek om tijdens de winter te bezoeken. Banff en Whistler in westelijk Canada zijn slechts enkele van de grootste ski resorts in de wereld en elk jaar gaan duizenden backpackers naar Canada om de ware betekenis van poedersneeuw te ervaren.

Canada is niet de VS!

Houd in gedachten dat Canada niet de Verenigde Staten is. Maak nooit de fout om een Canadees met een Amerikaan te vergelijken. Canadezen hebben werkelijk hun eigen tradities en manier van leven en ze zijn er trots op. Een bezoek aan Canada wordt vaak gecombineerd met een verblijf in de V.S. Als je de tijd hebt en neemt zul je de kleine verschillen opmerken. Canadezen zijn zeer vriendelijk en praten graag met internationale reizigers, aarzel dus niet om deel te nemen aan sociale activiteiten of gezellig een gesprek over koetjes en kalfjes te beginnen.

Stedentrips in Canada

Vancouver in het noordwesten is veel interessanter dan het nabijgelegen Seattle en in de provincie Ontario ligt Toronto, de grootste stad. Hier kun je heel goed een paar dagen vertoeven. Het is ook goed mogelijk om rechtstreeks vanuit Toronto naar verscheidene Europese steden te vliegen, dit maakt Toronto tot een goed uitgangspunt voor een Noord-Amerikaanse reis. Bovendien ligt Toronto redelijk dichtbij Chicago in de V.S. Andere goede plaatsen voor een stedentrip zijn Montreal en Ottawa, gevestigd in de Frans sprekende provincie Quebec.  

Roadtrips door Canada

Als Canada de keus van je bestemming is, neem dan eerst een beslissing of je het westelijke deel of het oostelijke deel wilt zien. Een auto huren of kopen is een goede optie, zo'n roadtrip is ideaal omdat je dan helemaal zelf het tempo en de route kan bepalen. Bovendien is het veel plezieriger en gemakkelijker dan een trein of busreis.

Benodigde budget in Canada

Reizigers die een auto huren, slapen in een degelijke bed&breakfast en zeker een keer per dag buiten de deur eten, kunnen rekenen op zo'n 125 euro per dag. Ga je echt low-budget en slaap je op campings of in hostels, kook je je eigen eten en reis je per lokaal vervoer, dan kun je dat terugbrengen naar zo'n 70 euro.

Beste reistijd

De winter in Canada duurt behoorlijk lang, van oktober tot mei. Buiten die periode ligt de temperatuur tussen de 15 en 22 graden. De natuur is dan op zijn best en zo kun je optimaal genieten van al het groen. In Canada blijft het lang licht en heb je dus de hele dag om lekker buiten te zijn en activiteiten te ondernemen.

Boek je reis naar Canada

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact