Canada

 

Backpacken in Canada

Canada is een droombestemming voor backpackers die de wildernis en de schoonheid van Noord-Amerika willen ervaren. De inwoners van Canada zijn makkelijk in de omgang en steden zoals Vancouver, Toronto en Montreal zijn zeker een bezoek waard.

Nationale parken in Canada

De meeste mensen bezoeken Canada vanwege de fantastische nationale parken in de westelijke delen van Brits-Columbia en Alberta. Hier vind je parken zoals Banff, Jasper, Kootenay en Glacier. Deze zijn gevestigd in het hart van de Canadese Rocky Mountains. Je kan ook Vancouver Island bezoeken, dat bekend staat om zijn onbeschadigde kusten en de Britse charme van de provinciale hoofdstad Victoria.

Lake Abraham In Alberta CanadaLake Abraham in Alberta 

Het verre Oosten

Canada heeft veel meer te bieden dan alleen de Rocky Mountains en grizzly beren. In het meest oostelijke deel van het land vind je de maritieme provincies van Nova Scotia, New Brunswick en de Prins Edward Eilanden. Het zijn kleinere provincies, maar beschikken over heel wat charme en Canadese geschiedenis. Een aanrader die je niet mag overslaan is het monumentale Louisbourg en het Cape Bretton Highlands National Park in het hoogste puntje van Nova Scotia.

Nova Scotia Cape Breton Highlands National Park, CanadaCape Bretton Highlands National Park, Nova Scotia

Koud? In Canada?

Hoewel Canadezen genoeg vierkante kilometers per persoon hebben, leeft het grootste deel van de bevolking in de nabijheid van de grens met de V.S. In het noorden zijn de wegen schaars en de winter is ijskoud, deze duurt van oktober tot mei. Niemand waagt het om daar werkelijk heen te gaan tenzij je een diepgaande belangstelling voor toendra en poolgebieden hebt. Ben je een wintersportfanaat en geniet je van skiën, snowboarden, schaatsen en ijshockey dan is Canada de plek om tijdens de winter te bezoeken. Banff en Whistler in westelijk Canada zijn slechts enkele van de grootste ski resorts in de wereld en elk jaar gaan duizenden backpackers naar Canada om de ware betekenis van poedersneeuw te ervaren.

Kajakken in Lake Louise, Banff National Park, CanadaKajakken in Lake Louise, Banff National Park

Canada is niet de VS!

Houd in gedachten dat Canada niet de Verenigde Staten is. Maak nooit de fout om een Canadees met een Amerikaan te vergelijken. Canadezen hebben werkelijk hun eigen tradities en manier van leven en ze zijn er trots op. Een bezoek aan Canada wordt vaak gecombineerd met een verblijf in de V.S. Als je de tijd hebt en neemt zul je de kleine verschillen opmerken. Canadezen zijn zeer vriendelijk en praten graag met internationale reizigers, aarzel dus niet om deel te nemen aan sociale activiteiten of gezellig een gesprek over koetjes en kalfjes te beginnen.

 

Stedentrips in Canada

Vancouver in het noordwesten is veel interessanter dan het nabijgelegen Seattle. De grootste stad, Toronto, ligt in de provincie Ontariode. Hier kun je heel goed een paar dagen vertoeven. Het is ook goed mogelijk om rechtstreeks vanuit Toronto naar Europese steden te vliegen, dit maakt Toronto tot een goed uitgangspunt voor een Noord-Amerikaanse reis. Bovendien ligt Toronto redelijk dichtbij Chicago in de V.S. Andere goede plaatsen voor een stedentrip zijn Montreal en Ottawa, gevestigd in de Franssprekende provincie Quebec.

Vancouver in CanadaVancouver

Roadtrips door Canada

Als Canada de keus van je bestemming is, neem dan eerst een beslissing of je het westelijke deel of het oostelijke deel wilt zien. Een auto huren of kopen is een goede optie, zo'n roadtrip is ideaal omdat je dan helemaal zelf het tempo en de route kan bepalen. Bovendien is het veel plezieriger en gemakkelijker dan een trein of busreis.

Roadtrip routes door Canada

Roadtrip routes door Canada
2-3 weken
Canada is groot en heeft heel veel te bieden op het gebied van natuur. Het indrukwekkende land kan je het best ontdekken met een auto. Bepaal zelf waar en hoe lang je ergens heen gaat.
Route Oost-Canada Route West-Canada

 

Benodigde budget in Canada

Reizigers die een auto huren, slapen in een degelijke bed&breakfast en zeker een keer per dag buiten de deur eten, kunnen rekenen op zo'n 125 euro per dag. Ga je echt low-budget en slaap je op campings of in hostels, kook je je eigen eten en reis je per lokaal vervoer, dan kun je dat terugbrengen naar zo'n 70 euro.

Working Holiday in Canada

Wil je tijdens het reizen ook wat geld verdienen, dan kun je met een Working Holiday visum aan het werk tijdens het skiseizoen van Canada. Er zijn verschillende baantjes waar je als backpacker zo aan de slag kunt, zoals retail, verhuur, skischolen, reserveringen, bij ski-liften en horeca. Niet altijd goed betaald, maar het gaat uiteindelijk om de ervaring. Er zijn per jaar slechts een aantal visa weg te geven, dus wees op tijd!

Werken in Canada

Beste reistijd

De winter in Canada duurt behoorlijk lang, van oktober tot mei. Buiten die periode ligt de temperatuur tussen de 15 en 22 graden. De natuur is dan op zijn best en zo kun je optimaal genieten van al het groen. In Canada blijft het lang licht en heb je dus de hele dag om lekker buiten te zijn en activiteiten te ondernemen.

Boek je reis naar Canada

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact