Vancouver

De stad is omringd door bergen en zee
 

Reizen naar Vancouver

Vancouver is één van de mooiste steden in de wereld. Het is de 3de grootste stad van Canada maar met de meest spectaculaire locatie tussen de rijzende bergen en de Stille Oceaan. Vancouver is één van de belangrijkste doorgangspoorten in Canada en de rest van Noord-Amerika en reizigers hebben dan ook een reusachtige selectie van activiteiten om uit te kiezen.

De meeste reizigers komen naar Westelijk Canada om de natuur, de beeldschone landschappen en de meren in nationale parken zoals Banff en Jasper te ervaren. Een stedentrip in je reis is echter altijd leuk voor de afwisseling, en Vancouver is absoluut een goede keus. Vancouver is een stad die geschikt is voor reizigers van alle leeftijden, de winkelstraten en omringende gebieden hebben zoveel te bieden dat je onmiddellijk zal proberen je ticket te verlengen om meer tijd in de stad door te brengen.

Voldoende accommodatie en winkelgelegenheden

Canadezen zijn zeer vriendelijk tegenover internationale reizigers en het is gemakkelijk om een accommodatie te vinden om te verblijven als je in de stad aankomt. Hostels zijn her en der door de stad verspreid. Als je wat meer privacy zoekt zijn er ook een aantal grote hotelketens in te vinden.

Winkelen kan uitstekend in Vancouver! Laat je meevoeren door de atmosfeer van kleine boetiekjes en marktjes tot de grotere warenhuizen en winkelcentra. Vergeet niet om een wandeling over Robson Street te combineren met een bezoek aan het Pacific Centre, dat bestaat uit meer dan 165 winkels. Voor twee dollar kan je met een razendsnel veerbootje naar Granville Island. Hier vind je een mega grote overdekte markt waar je allerlei verschillende maaltijden en lekkernijen kunt krijgen en verschillende aparte winkeltjes en boetiekjes vindt.

Overvolle bars en de Aziatische keuken

In en rondom Vancouver zijn er vele scholen en universiteiten waardoor de stad bruisende studentensfeer krijgt. Dit betekent dat je zonder twijfel grote menigten van jonge mensen en studenten zult vinden die in de hele stad rondhangen. Als backpacker of jonge reiziger is het niet moeilijk om in aanraking te komen met de locals om naar het beste restaurant of bar in de buurt te vragen of misschien naar de meest kinky nachtclub in de stad. De Aziatische keuken wordt zeer gewaardeerd aangezien Vancouver de belangrijkste doorgang van Noord-Amerika naar Azië is. Vancouver heeft ook één van de grootste Chinatowns ter wereld. Ben je echter op zoek naar een echt Canadees lapje vlees, dan is dat natuurlijk ook geen probleem.

De bezienswaardigheden

Ben je op zoek naar meer avontuur, boek dan eens een trip naar Grouse Mountain. Vanaf hier heb je perfect en indrukwekkend uitzicht over de stad. Met de Skyride kabelbaan kan je gemakkelijk naar de top van de berg!

Bevalt de hoogte je wel, ga dan naar Capilano Suspension Bridge voor de echte sensatie. Het is één van de langste hangbruggen voor voetgangers ter de wereld en is meer dan honderd jaar geleden gebouwd. Sindsdien is deze brug het kenmerk van Vancouver. De brug hangt 70 meter hoog over de Capilano Rivier en dat voel je wanneer je op het midden van de brug staat met de wind in je rug die de brug laat bewegen. Aan de overkant van de brug kun je een wandeling maken langs de boomtoppen, waardoor je je weer helemaal één voelt met de natuur.

Beste reistijd voor Vancouver

Als je een bezoek overweegt aan Westelijk Canada en de natuur, dan is mei-september je beste reisperiode. De stad is zonder twijfel ook leuk tijdens de wintertijd met sneeuwbedekte bergtoppen en de wintersportmogelijkheden dichtbij.

Het weer is gewoonlijk mild, maar Vancouver heeft een tendens om zware regenwolken tijdens de lente en de herfst aan te trekken, vergeet dus niet om gepaste kleding voor het seizoen mee te brengen. Het hele jaar door is er kans op regen, dit is helaas niet te vermijden. Maar laat dit niet de reden zijn om een bezoek aan Vancouver te schrappen. In feite is de gehele Westkust regenachtig en die paar regendruppels zijn het niet waard om al dat moois te missen. Zodra je het binnenland intrekt zijn er zeer goede kansen voor een zonnige vakantie.

Boek je reis naar Vancouver

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact