Montreal

Montreal is vol van charismatische mooie buurten
 

Reizen naar Montreal

Montreal is uitnodigend, prettig, elegant, cultureel, mooi en het is heel waarschijnlijk dat je binnen een mum van tijd verliefd zal zijn op deze stad. KILROY heeft de beste tips, hostels, vliegtickets en meer voor een fantastisch verblijf in Montreal.

Joie de vivre in Montreal

Als er één ding waar is over Montreal, dan is het de prijzenswaardige handigheid van Montréalers om te genieten van het leven en op elke manier uit alles het beste te halen. Gezien de significante invloed van de Fransen is het geen grote verrassing, dat een 'joie de vivre' (geniet van het leven) mentaliteit hier heerst. Inderdaad, de Franse elegantie en ontspannen levensstijl is zeer duidelijk aanwezig hier. Er wordt uitgebreid genoten van het caféleven, de cultuur wordt uitgebuit en gewaardeerd, en men houdt van lekker eten.

Het eten in Montreal

Waarom niet beginnen met het beste? Het eten. Eten in Montreal is niet slechts eten, eten is een obsessie en sowieso het hoogtepunt van de dag voor heel wat Montrealers. En eigenlijk is het moeilijk om betere culinaire steden te bedenken dan Montreal. Je vindt hier alles, en zeer vaak van zeer uitstekende kwaliteit. Vooral het centrum en het Plateau bieden een overvloed aan delicatessen aan, probeer bijvoorbeeld het restaurant Bronté in de binnenstad en Au Pied de Cochon in het Plateau. Het is moeilijk om één culinair hoogtepunt of absolute must in Montreal aan te wijzen, want er zijn zoveel dankzij de uitgebreide etnische invloeden. Het gaat er dan ook om veel verschillende dingen te onderzoeken en te uitproberen. Gelukkig is er iets voor elk budget.

Wijken om verliefd op te woorden

Montreal is ook vol van charismatische mooie buurten. Bijvoorbeeld Quartier Latin, één van de meest jeugdige en levendige in zijn soort. Hier ligt de Université de Quebec, hierdoor is dit deel van de stad 24 uur per dag vol van energie, vibratie en leven. Je hoeft niet ver te gaan om iets vinden dat aan je eisen voldoet: hippe bars en bistros, theaters, artistieke geesten, muziekwinkels, concertplaatsen en veel meer. Het is er werkelijk allemaal, en ook een groot deel van de bloeiende Canadese muziekscène heeft de laatste jaren hier zijn thuisbasis.

Vanaf Quartier Latin loopt één van grotere winkelstraten van Montreal, Rue St-Denis, naar het Oude Montreal, waar de historische charme een aparte klasse heeft. Romantici zullen zeker van deze plaats, met al zijn keistraten, Victoriaanse koloniale steenhuizen, gemoedelijke restaurants, galerijen en grote boutiques, houden. Vooral de avonden zijn hier aangenaam, wanneer het vuur wordt ontstoken aan de voorzijden van Oud Montreal en de Oude Haven bij de St. Lawrence Rivier met een warme gloed overdekken. Er zijn hier vlakbij ook prachtige pleinen en gebouwen, vooral de indrukwekkende Basilique Notre Dame en Place Jacques Cartier.

The Village is nog zo'n fascinerende wijk van de stad, gekenmerkt  door de hoge concentratie van homoseksuelen en hun extraverte en kleurrijke levensstijl. Als je een feestje zoekt, hoef je niet verder te kijken.

Een berg in de stad

Montreal heeft ook een berg! Nou ja, misschien niet helemaal, maar het is minstens een plateau. Het Plateau is de naam van de meest jeugdige, levendige en artistieke gedeelte van de stad. Het is hip, het is uitnodigend en inspirerend. Dit is de buurt waar locals van houden en graag zouden willen wonen, als zij het zich konden veroorloven. Geniet van de architectuur en van de kleurrijke karikaturen die hier zich ophouden. Ten westen van het Plateau ligt Parc du Mont Royal, letterlijk een absoluut hoogtepunt van Montreal. Dit is een luchtig, mooi park gelegen aan de rand van de Mont Royal met een opmerkelijk uitzicht over de stad, prettige en romantische groene delen en volop mogelijkheden om te gaan fietsen, wandelen, rennen, paardrijden en in de winter zelfs skiën.

Beste reistijd voor Montreal

Het verschil tussen de zomer en de winter is vaak extreem - het gebeurt soms, dat de temperaturen 40 graden in de zomer en minus 40 in de winter bereiken. De kleinere schommelingen komen vaker voor, toch is Montreal een stad die je ter voet moet verkennen. Want hier is eenvoudig zoveel te zien en het is onmogelijk om te zeggen welk seizoen het mooist is. Wanneer het weer voor één of andere reden ondraaglijk wordt, kan je altijd verlossing vinden in de Ondergrondse Stad, een fascinerend labyrint van ondergrondse wegen met veel grote winkels en toegang tot de metro, restaurants, musea etc.

Boek je reis naar Montreal

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact