Noord-Amerika

De ruwe kust van Quebec in Canada
 

De uitersten van Noord-Amerika

Noord-Amerika is een onderschatte bestemming! Het gebied bestaat uit de Verenigde Staten, Canada en Mexico en samen bieden zij zo'n beetje álles wat een reiziger zich kan wensen. Je vindt er bergen, woestijnen, tropische paradijsjes, ijskoude avonturen en prachtige kusten en stranden en uiteraard enkele van de grootste en geweldigste steden ter wereld. Boek je reis bij KILROY en ontdek het zelf!

New York

Om te beginnen is de metropool New York natuurlijk een absolute must als je van grote, chaotische steden houdt. Je kunt er de mooiste en duurste high fashion vinden, maar ook tegen geweldige tweedehands schatten aanlopen. De waanzinnige steaks en cheesecakes leggen een flinke bodem in je maag, zodat je 's nachts kunt genieten van het wilde clubleven en de underground scene.

Roadtrippin'

Maak een roadtrip door de beroemde westelijke driehoek: bewonder de mooie Golden Gate Bridge en de steile straten in San Francisco. Pak de Highway 101 richting Los Angeles en geniet al rijdend van de donkerblauwe golven die tegen de rotsen slaan. Als L.A. je niet meer kan bekoren vervolg je je tocht in oostelijke richting door de woestijn. Op een gegeven moment rijd je rechtstreeks tegen de neonlampen van Las Vegas aan. Om de driehoek vol te maken ga je na een avond (of wat) gokken naar de Grand Canyon en het Yosemite National Park. Een onvergetelijke belevenis.

Wintersport in Canada

Skiën kan in Britisch Columbia, en hoe! De Rocky Mountains staan bekend om hun met poedersneeuw bestoven hellingen en prachtige pistes. Ga naar Whistler, Fernie, Lake Louise, Banff of één van de andere, kleinere resorts als Big White of Kicking Horse.

Mexico

De Mexicaanse stranden mag je niet missen. De zee is turquoise en de stranden zijn wit; wat wil een mens nog meer. Je vindt zowel stranden aan de Stille Oceaan, als aan de Caribische zee. Tussen deze twee zeeën kun je je uitstekend vermaken bij de Maya ruïnes en in de prachtige natuur, de heerlijke watervallen en de koloniale stadjes. En om dat alles nog wat leuker te maken eet je je buikje rond met het wereldberoemde Mexicaanse eten.

Transport

De meest ultieme manier om de Verenigde Staten en Canada te verkennen is op de weg. Regel een auto, motor of zelfs een busje of camper en rij de zon achterna. Noord-Amerika kan worden bewonderd vanuit elk vervoersmiddel, dus laat je rijden of rijd zelf, het wordt hoe dan ook een mooie ervaring. Om leuke reisgenoten op te duikelen kun je het beste deelnemen aan tours die niet in elk reisboek worden genoemd. Ga dus mee met een adventure tour van KILROY!

Accommodatie

Bij KILROY kunnen we je adviseren over accommodaties. We bieden goedkope hostels en de comfortabelere hotels. Van elke stad weten we wat de goede en leuke locaties zijn en welke hotels je juist wel of juist niet wilt boeken.  

Budget

De prijzen in Noord-Amerika zijn over het algemeen lager dan in Europa. New York is daarop de grote uitzondering, reken erop dat alles daar wat duurder is. Het dagbudget is afhankelijk van het seizoen en de dollarkoers. In het laagseizoen kun je buiten de steden leven voor zo'n 60 USD (ongeveer 55 euro) per dag. Veel motels hebben tweepersoonskamers waar je met gemak met 4 mensen kunt overnachten. Het eten is over het algemeen goedkoop en de porties gigantisch. Activiteiten en bezienswaardigheden kosten natuurlijk ook geld, dus houd daar rekening mee in je budgetberekeningen. Kleding en elektrische apparaten zijn een stuk voordeliger in de VS en Canada.

In Mexico is alles een stuk goedkoper. Hier kun je van 25 USD (ongeveer 18 euro) per dag leven en genieten, pas hier wel op voor de oplichters die toeristen moeiteloos geld aftroggelen.

Boek je reis naar Noord-Amerika

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact