Mexico

De piramides in Mexico zijn veel groter dan je zou denken - velen zijn verrast door deze enorme bouwwerken!
 

Reizen naar Mexico

In Mexico werken de mensen om te leven, ze hechten enorm veel waarde aan vrije tijd en elkaar. Vrienden en familie zijn daarom erg belangrijk. Als bezoeker zal je je al snel welkom voelen, de bevolking behandelt je overal met dezelfde warmte en vriendelijkheid. Mexico is het land om alles los te laten, versteld te staan en te genieten. ¡Viva Mexico!

Of je nu beslist om de prachtige Mexicaanse kust te bezoeken, historische steden en archeologische sites van Maya, Olmeca of Azteca te bekijken of wilt rondtrekken door prachtige nationale parken in bossen, berggebieden en woestijnen, je zult het fantastisch vinden.

Stranden

Als je van het strandleven houdt dan kom je in Mexico ruimschoots aan je trekken. Een paar van de beste, meest ongerepte stranden ter wereld liggen aan de kust van Oaxaca; Zipolite en Puerto Escondido. Wat toeristischer, maar meer dan de moeite waard, zijn Cancun, Cozumel, and Playa del Carmen gelegen aan de Riviera Maya. Langs de pacifische kust liggen de prachtige beachresorts Mazatlan, Manzanillo, Ixtapa and Puerto Vallarta.

Als je op zoek bent naar een ideale mix van stranden, Maya-cultuur en de beste duik- en snorkellocaties ter wereld, dan is het interessant om naar de peninsula Yucatan af te reizen. Hier vind je vele hoogtepunten bij elkaar, zoals het doen van een surfcursus of een duikcursus

Ontdek oude beschavingen

Mexico en Centraal-Amerika waren ooit het thuisland van de oudste beschavingen van het westelijk halfrond. Waar je ook heen reist in Mexico, majestueuze piramides, tempels en andere overblijfselen van deze oude beschavingen zijn altijd vlakbij. Een bezoek aan een van de vele historische sites mag niet ontbreken tijdens je reis door Mexico. En een tip voor de vroege vogels: het is een magische ervaring om zittend boven op een eeuwenoude tempel de zon op te zien komen terwijl de jungle om je heen langzaam ontwaakt!

De ruïnes, tempels en piramides, soms midden in de jungle, zijn geweldig om van dichtbij te bekijken en je zal je reis zeker vervolgen met een gevoel van waardering voor deze oude beschavingen die hun tijd duizenden jaren geleden al ver vooruit waren.

Activiteiten

Mexico biedt duizendenéén mogelijkheden als je van actie in de buitenlucht houdt. Je kunt bijvoorbeeld wandel- of trektochten maken door prachtige woestijnlandschappen of langs besneeuwde vulkanen. Of ga op pad langs de 1500 kilometer lange Pacifische kust om stranden, riffen, pieren of riviermondingen te ontdekken voor jouw perfecte surf- en kajakspot. Er zijn genoeg locaties om te duiken en te snorkelen. Als je tijdens je reis Spaans wilt leren, dan vind je op veel plekken professionele taalscholen.

Getting around

De bus is in Mexico het meest gangbare vervoer. KILROY doet zaken met de BAMBA bus, deze organisatie regelt het openbaar vervoer in eerste klas bussen en biedt hier ook tours en dagtochten bij aan. Het is op dit moment een van de meest populaire manieren om rond te reizen in Mexico.

Voor langere binnenlandse afstanden kun je ook het vliegtuig nemen. De enige uitzondering die je voor de trein wilt maken is de Copper Canyon railway. Deze trein voert je door vele tunnels en over ontelbare bruggen met adembenemende panorama's. Een paar andere treinen rijden nog wel, maar verkeren in erbarmelijke staat en rijden zeer onregelmatig.

Contact