Yucatan

Reizen naar Yucatan

Op het wonderbaarlijke Yucatan schiereiland in Mexico vind je droomstranden, veel gelukkige mensen, heerlijk Mexicaans eten, indrukwekkende Maya-ruïnes en uitstekende duik-en snorkel mogelijkheden. Ontspan op het strand of feest tot de zon opkomt!

Cancun

Deze wilde en levendige badplaats is gevuld met heldere kleuren en luxe hotels die hoog boven de stad uittorenen. Met andere woorden, het is de perfecte plek als je een rustige en romantische vakantie zoekt. De stranden zijn fantastisch, maar vooral in maart zijn deze overbevolkt. In deze tijd van het jaar komen namelijk veel jongere Amerikanen deze kant op en houden hier hun 'spring break'. Dit houdt voornamelijk in dat ze de stranden overnemen om daar heel veel te drinken. De meeste hotels en winkels, het nachtleven en natuurlijk de goede stranden zijn te vinden in de Zona Hotelera.

Playa del Carmen

Als Cancun je te veel is, is Playa del Carmen een goede andere optie. Deze iets kleinere plaats aan zee ligt op een uur ten zuiden van Cancun. De uitnodigende palmstranden en uitstekende watersportmogelijkheden maken ook deze plek een fascinerende verblijfplaats. Ook hier wordt flink gebouwd, zo klein is de stad tegenwoordig niet meer. Het blijft zich uitbreiden met nieuwe luxe hotels, maar in de stad hangt een gezellige sfeer en er zijn veel winkels, restaurants, bars en goedkopere hotel. Ben je moe van het soms hectische leven op het vasteland, dan ben je na een klein boottochtje zo op een van de omliggende eilanden.

Isla Mujeres

Het eiland Isla Mujeres ligt op 25 minuten varen van het vasteland, hier kan je luieren, strandwandelingen maken en genieten van het goede leven op het strand in een hangmat. Je kan hier naartoe met een dagtocht, maar het is een echte aanrader om hier een paar nachten te verblijven. Hier hangt een ontspannen sfeer en de stranden met kristalhelder water zijn perfect om te snorkelen, neem vooral ook even de tijd om de zonsondergang te bewonderen.

Cozumel

Dit eiland is een wereldberoemde duikstek, dus het spreekt voor zich dat je er verbazingwekkende ervaringen op doet onder de zeespiegel bij dit tropische eiland in de Caribische Zee. Hier zijn meer dan 100 verschillende duikplaatsen in de wereld, van kleurrijke koralen, gigantisch veel vissen, haaien etc. Je komt hier met de boot vanuit Playa del Carmen (het duurt maar 30 minuten).

Tulum

Tulum is een van de meest beroemde bezienswaardigheden in de Yucatan. Hier vind je de mooie en fascinerende Maya-ruïnes van de schitterende Caribische kust. Het wordt sterk aangeraden om deze plek 's morgens of 's avonds te bezoeken om de ergste toeristendrukte te vermijden. Gelukkig vind je hier veel goede en goedkope accommodaties speciaal voor backpackers, bijvoorbeeld eenvoudige hutten met zand op de vloer en een hangmat te om in slapen, mexican-style!

Maya-ruïnes in de Yucatan

Yucatan is over het algemeen gevuld met prachtige Maya-ruïnes in de stijl van die in Tulum. De grootste Maya-piramide (Piramide van Kukulcán) in het land vind je in Chichen Itza. Een geweldige locatie met meer Maya-ruïnes is Palenque. Maar er is nog veel meer te ontdekken op dit schiereiland, huur een taxichauffeur voor een dag en vraag hem om jou en je vrienden naar verschillende ruïnes te rijden.

Boek je reis naar Yucatan

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact