Acapulco

Neem een duik vanaf de enorme kliffen van Acapulco
 

Reizen naar Acapulco

Acapulco is een van de meeste bekende resorts van Mexico. De stad heeft als bijnamen 'Het paradijs van Amerika' en 'Parel van de Stille Oceaan' en is gelegen op 300 kilometer van de hoofdstad Mexico-Stad. Hier kan je de beste strandvakanties beleven gecombineerd met heel veel activiteiten. Boek je reis naar Acapulco bij KILROY travels.

Er is iets heel bijzonders aan de baai rond Acapulco. Het heeft een bijna ronde vorm en is ook één van 's werelds succesvolste natuurlijke havens. De baai werd ontdekt door de ontdekkingsreiziger Hernan Cortes in 1531. Bijna twee eeuwen later is er een stad op die plek gesticht, welke vele jaren heeft gediend als een belangrijke handelshaven voor de Spaanse koloniale schepen, die met goederen van en naar China en de Filippijnen voeren.

Het wilde nachtleven van Acapulco

Vandaag de dag staat Acapulco bekend als een levendige stad met een bruisend nachtleven en meer dan genoeg bars, restaurants en discotheken. Nog niet zo lang geleden, voor de opkomst van grote vakantieoorden als Cancun en Ixtapa, was Acapulco de nummer één stad van Mexico op het gebied van vakanties en uitgaan en diende in hoogtijdagen als een favoriete plek voor beroemde en rijke mensen als Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, John F. Kennedy en Elvis Presley.

De drukke straten van Acapulco

Het is gemakkelijk om van en naar Acapulco te reizen, aangezien de stad sinds 1950 een eigen internationale luchthaven heeft. Hoe dan ook, verwacht niet dat je de stad voor jou alleen hebt. Elk jaar wordt Acapulco door meer dan drie miljoen mensen van over de hele wereld bezocht. Het is een hectische stad. Je hoeft niet ver weg van de golven en mooie stranden te lopen om gebieden te vinden waar het erg rumoerig is en auto's vechten om een plekje in de straten vol smog. Nee, Acapulco is zeker nooit saai. Het is een echte 'resort-city'!

Beste reistijd voor Acapulco

Acapulco heeft veel te bieden als het gaat om stranden en vermaak. Het klimaat is tropisch en heeft dus het hele jaar door warme temperaturen. Voor degenen die willen genieten en relaxen in de zon, zijn er geweldig mooie stranden, waar je ook helemaal los kunt gaan met verschillende watersportactiviteiten. Daarnaast zijn er goede mogelijkheden om te snorkelen met o.a. veel prachtige kleurrijke vissen in de Stille Oceaan.

Boek je reis naar Acapulco

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact