Mexico City

Mexico City is een van 's werelds grootste metropolen met maar liefst 20 miljoen inwoners!
 

Reizen naar Mexico City

Ga op zoek naar de geheimen die Mexico City voor het grote publiek verborgen heeft weten te houden. Geniet van de drukte in Chapultepec Park en maak kennis met de lange historie van dit gebied. Je reis naar Mexico City plan je met KILROY.

In een van de grootste steden ter wereld wordt het lastig om je nog te vervelen. Tussen de meer dan 20 miljoen inwoners vind je in Mexico City veel kerken, kathedralen, musea en verschillende historische (Azteekse) locaties. De recent gestopte productie van de Volkswagen Kever bepaalt grotendeels het straatbeeld. In het enorme Chapultepec Park kun je je makkelijk een paar dagen vermaken. Houd er wel rekening mee dat je door de combinatie van smog en de hoge ligging (2240 meter) sneller vermoeid raakt. Via KILROY travels boek je voordelig een vliegticket of accommodatie in Mexico City.

Rondstruinen door Mexico's buurten

Bezoek Zócalo om de ruïnes van de Templo Mayor te bekijken. Het is er misschien wel wat druk, maar dit is zeker de moeite waard. Het Nationaal Paleis en de Spaanse Kathedraal verkeren in een betere staat. Geniet je meer van een artistieke omgeving, ga dan naar de buurten Coyoácan of San Ángel. Met een beetje geluk beland je midden in een dansende massa op Plaza del Danson.

Helaas staat Mexico City vooral bekend om haar hoge criminaliteit. Het is natuurlijk altijd verstandig om voorzichtig te zijn, maar wanneer je de beruchte buurten vermijdt, is het eigenlijk best wel veilig op straat. Een groter risico voor je gezondheid is waarschijnlijk het verkeer. Mexicanen hebben geen regels. Als ze deze wel hebben houden ze zich er in elk geval niet aan. Zorg maar dat je toeter goed werkt, anders overleef je het niet!

Chapultepec Park

De locale bevolking verzamelt zich veelal in en rondom Chapultepec Park. 's Werelds grootste stadspark is dan ook een prima plek om even lekker rond te hangen. Bovendien is dit historisch gezien een zeer belangrijke plaats, met gebeurtenissen die terug gaan tot de 4e eeuw. Er zijn binnen de muren van het park 7 musea gevestigd, waaronder het voormalige paleis.

Oude culturen

In en rondom de stad vind je veel historische locaties waar je kennis kunt maken met de oude culturen van dit deel van Amerika. De piramides van Teotihuacan bijvoorbeeld mag je op een uurtje rijden van de stad zeker niet missen. Loop hier rond tussen de oude ruines en voel hoe men hier vroeger offers bracht aan haar goden.

Voetbal in Mexico City!

Meerdere voetbalteams uit de nationale competitie hebben Mexico City als thuisbasis. Het is zeker een aanrader om een locale kraker te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar Club América (waar Leo Beenhakker nog heeft gecoacht) tegen Atlante. De sfeer in één van 's werelds grootste stadions (meer dan 110.000 plaatsen) is overweldigend.

Buiten Mexico City

Ben je de smog en het drukke verkeer even helemaal zat, dan kun je prima terecht in de directe omgeving van de stad. Boven op een heuvel, aan een groot meer vind je in de koloniale plaats Valle de Bravo een oase aan rust. Ideaal om je een paar dagen (of weken?) terug te trekken tussen de kasseienstraatjes en de dichte pijnboombossen in de omgeving. Meer historisch verantwoord zijn een bezoek aan Querétaro en San Miguel de Allende, waar je ook veel culturele activiteiten tegen zult komen.

Boek je reis naar Mexico City

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact