Toronto

Neem een paar dagen de tijd om Toronto te ontdekken
 

Reizen naar Toronto

Toronto is grootste stad in Canada en alleen de ligging van de stad maakt het al een zeer aantrekkelijke bestemming. De stadsgrenzen zijn het begin van het Meer van Ontario. Van hier is het niet ver naar de beroemde Niagara Falls of een van de andere grote meren waar dit prachtige deel van Canada beroemd om is. Tegelijkertijd is Toronto ook een levendige en spannende metropool met veel bezienswaardigheden en vermaak dag en nacht.

Architecturale hoogtepunten

De skyline van Toronto is prachtig, vooral vanuit de Panorama Lounge op de bovenste verdieping van het Manulife Centre, maar het uitzicht is net zo adembenemend vanaf de overkant van het Meer van Ontario dat voor een klein gedeelte de stad verdeelt. Waar je ook kiest om deze grote stad te bekijken, het centrale aandachtspunt is altijd de indrukwekkend hoge CN Toren, die met 553 meter de wereld tweede langste vrijstaande toren is. Om precies die reden is het een vrij huiveringwekkende ervaring om de lange rit met de lift naar de bovenkant te nemen. Het uitzicht vanaf de bovenkant is spectaculair, en degenen met een meer avontuurlijke inslag kunnen zich vermaken met een wandelingetje over de glazen vloer, die een zeer duidelijk zicht rechtstreeks de diepte in aanbiedt. Deze locatie biedt de perfecte voorwaarden voor zwetende handen.

Het is niet alleen de CN Toren die opvalt en Toronto tot een architecturaal hoogtepunt maakt. In heel Noord-Amerika heeft alleen New Yorkmeer gebouwen boven de 90 meter, het is dus geen wonder dat de horizon van de stad hier zo prachtig is. Toronto heeft zo vele verschillende architecturale stijlen, dat de buurten van de stad zeer verschillende sferen en stijlen uitdrukken - er zijn hier de uiterst prettige Victoriaanse straten, de grote, open, heldere pleinen en zowel oude als nieuwe gebouwen met unieke en mooie karakters.

Waar je moet zijn in Toronto

Toronto onderscheidt zich zeer door de mensen en hen energieke uitstraling. De stad heeft door de laatste jaren heen een reputatie verkregen als het creatieve Mekka van Canada, met veel artistieke ontwikkeling en een opwindende ondergrondse scène in muziek, film en vele vormen van kunst en cultuur. Ook het nachtleven is levendig en onderhoudend, en zeer gevarieerd dankzij een vrij gemengde internationale bevolking. Dit is ook duidelijk in de opwindende etnische buurten van de stad: hier vind je Little Italy, Chinatown en een groot aantal andere sfeervolle buurten. Het feit dat de mensen in Toronto in het algemeen zeer vriendschappelijk en gastvrij zijn onderstrepen de indruk dat de stad alleen al een bezoek waard is voor zijn inwoners en atmosfeer.

De grote en wijde natuur

Gelukkig is er ook net buiten de rand van Toronto de grote en wijde natuur. De stad ligt aan de Grote Meren en niet ver van Niagara Falls (plus veel andere indrukwekkende natuurgebieden), dit maakt Toronto de perfecte combinatie van een moderne, levendige grote stad en de grote ongerepte wildernis. Met veel geweld komt het water bij de Niagara Watervallen naar beneden geklettert

IJshockey: zoveel meer dan sport alleen

Het Air Canada Centre is de thuisbasis het lokale NHL-Ijshockey team Toronto Maple Leafs. Een wedstrijd meemaken is hier een absolute Toronto-Must, een fantastische ervaring in een constante, intense atmosfeer. De joviale en populaire atmosfeer in de menigte is het geld alleen al waard, omdat je een perfect voorproefje krijgt van de typische Canadese cultuur. Vaders en zonen die popcorn eten, fans die hun helden toejuichen en zich laten meeslepen met de koortsachtige atmosfeer.

Boek je reis naar Toronto

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact