Afrika

Smile, je bent in Afrika!
 

Safari's en wildlife in Afrika

Afrika is het continent van safari's, piramides, dichte jungles en uitgestrekte woestijnen. Het is een continent dat in deze tijd snel aan het veranderen is. Tegelijkertijd zijn steeds meer gebieden bereikbaar voor reizigers, wat de unieke ervaringen natuurlijk ten goede komt. Stel je reis naar Afrika samen bij KILROY. vout

Iedereen kent Afrika natuurlijk van de safari's. Je ziet wekelijks reisprogramma's waarin mensen op zoek gaan naar de 'Big Five' of een van de inheemse stammen ontmoeten, zoals de Masai krijgers. Afrika is het continent dat je moet beleven. Het is een continent vol contrasten. Er is dichtbegroeide jungle, maar je vindt er ook witte stranden, prachtige duiklocaties, piramides, eeuwenoude karavaanroutes, besneeuwde bergtoppen en je kunt walvissen spotten in de oceaan. Je hebt er mega grote steden, die in schril contrast staan met de kleine, inheemse dorpjes gebouwd van plaggenhutten.

Hoogtepunten van Afrika

Afrika kent vele highlights en er is dan ook voor ieder wat wils. In verschillende landen barst het van de wilde dieren die je kunt spotten in hun natuurlijke omgeving. Ben je een actief type, waag dan een klim naar de top van de Kilimanjaro (Tanzania). Is dat voor jou te inspannend, rust dan lekker uit op een van de prachtige stranden die je langs de kust van Afrika vindt. Bijvoorbeeld op Zanzibar of bij Kaapstad.

Vrijwilligerswerk in Afrika

Veel (jonge) reizigers kiezen ervoor om in Afrika vrijwilligerswerk te gaan doen. Je staat dan in contact met de lokale bevolking. Je leert hun gebruiken, je ervaart hun dankbaarheid en je kunt vaak ook echt wat betekenen met jouw inzet. Denk hierbij aan het opzetten van een schooltje voor de lokale kids, helpen in de sloppenwijken met het bouwen van 'huisjes' of je steentje bijdragen aan het slaan van waterputten of opzetten van opvanghuizen.

Rondreizen in Afrika: bus, auto of trein?

Rondreizen op eigen houtje is niet in alle gedeelten van Afrika een goed idee. Politieke onrust of armoede in veel landen kan leiden tot onveilige situaties als je alleen reist. Wil je een (groot) gebied verkennen, unieke ervaringen opdoen, veel zien in korte tijd en dat allemaal zonder zorgen? Kies dan uit één van KILROY's vele rondreizen in Afrika. Ben je avontuurlijk en weet je waar je aan begint, pak dan de auto. Zeker in Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en zelfs Egypte kun je vrij makkelijk een auto huren. Je hebt dan de volledige vrijheid en kunt lekker rondrijden waar en wanneer je wilt. Of neem een lokale bus. Ga er overigens maar niet vanuit dat deze net zo veilig en op schema rijden als in Nederland. En meestal geldt hier: zit de bus nog niet vol, dan gaan we nog niet, nog lange niet... Ook treinen zijn een hele uitdaging op veel stukken, maar worden al beter. Het is natuurlijk wel avontuurlijk! Heb je iets meer te besteden, dan kun je ervoor kiezen om binnen Afrika te vliegen. Het is nog steeds relatief duur, maar je hebt in bijvoorbeeld Zuid-Afrika al goedkope vliegtickets met maatschappijen als Kulula Air en Mango.

Vliegen naar Afrika

Veel Europese luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa en KLM vliegen naar Afrika. Ook aan te bevelen zijn de vluchten met o.a. South African Airways, Kenya Airways en Royal Air Maroc (afhankelijk van je bestemming). Het is ook mogelijk om met een wereldticket een stop te maken in Afrika.

Accommodatie in Afrika

In de meeste Afrikaanse landen kun je goede, betrouwbare hotels vinden. Voor een goed hotel betaal je lang niet zoveel als in Europa, zodat je je wel wat luxe kunt permitteren. Overigens worden gezellige goedkope hostels steeds populairder. In Zuid-Afrika vind je uitstekende Bed & Breakfast accommodaties. Het is niet heel erg goedkoop, maar je krijgt zeker waar voor je geld. Én je krijgt de kans om in contact te komen met de locals, een unieke ervaring! Kom je aan in Kaapstad, boek dan een startpakketje - je wordt van het vliegveld opgehaald en verblijft in een superleuk hostel!

Contact