Afrika

 

Safari's en wildlife in Afrika

Afrika is het continent van safari's, piramides, dichte jungles en uitgestrekte woestijnen. Het is een continent dat in deze tijd snel aan het veranderen is. Tegelijkertijd zijn steeds meer gebieden bereikbaar voor reizigers, wat de unieke ervaringen natuurlijk ten goede komt.

Op safari in Afrika

Iedereen kent Afrika natuurlijk van de safari's. Je ziet wekelijks reisprogramma's waarin mensen op zoek gaan naar de 'Big Five' of een van de inheemse stammen ontmoeten, zoals de Masai krijgers. Afrika is het continent dat je moet beleven.

 

Leeuw in AfrikaOp safari in één van de vele national parks van Afrika

Een continent van contrasten

Afrika heeft dichtbegroeide jungle, maar ook witte stranden, prachtige duiklocaties, piramides, eeuwenoude karavaanroutes en besneeuwde bergtoppen. Van wilde honden, leeuwen, berggorilla's en walvissen tot aan moderne steden, sloppen wijken en lokale stammen. Afrika heeft mega grote steden die schril in contrast staan met kleine, inheemse dorpjes gebouwd van plaggenhutten.

Sossuvlei Dead Valley, NamibiëDead Valley, Namibië

Hoogtepunten van Afrika

Afrika kent vele highlights en er is dan ook voor ieder wat wils. In verschillende landen barst het van de wilde dieren die je kunt spotten in hun natuurlijke omgeving. Ben je een actief type, waag dan een klim naar de top van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Is dat voor jou te inspannend, rust dan lekker uit op een van de prachtige stranden die je langs de kust van Afrika vindt, bijvoorbeeld op Zanzibar.

Zanzibar, TanzaniaHet paradijs Zanzibar, Tanzania

Vrijwilligerswerk in Afrika

Vrijwel geheel Afrika behoort tot de derdewereld. Er is hulp nodig op verschillende vrijwilligersprojecten in Afrika. Denk aan kortere projecten met dieren of in de bouw, of blijf langer en werk met kinderen, vrouwen of ouderen in Afrika. Er is vaak een achterstand op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Jouw kennis en hulp komt dus goed van pas als vrijwilliger in Afrika.

 

Rondreizen in Afrika

Rondreizen op eigen houtje is niet in alle gedeelten van Afrika een goed idee. Politieke onrust of armoede in veel landen kan leiden tot onveilige situaties als je alleen reist. Wil je een (groot) gebied verkennen, unieke ervaringen opdoen, veel zien in korte tijd en dat allemaal zonder zorgen? Kies dan uit één van KILROY's vele rondreizen in Afrika, zoals deze met geweldige routes:

 

Een roadtrip maken in Afrika

Ben je avontuurlijk en weet je waar je aan begint, pak dan de auto. Zeker in Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Egypte kun je vrij makkelijk een auto huren. Je hebt dan de volledige vrijheid en kunt lekker rondrijden waar en wanneer je wilt.

Roadtrip Zuid-AfrikaRoadtrip route door Zuid-Afrika inclusief Garden Route

Reizen met de bus in Afrika

Het is ook mogelijk om te reizen met de lokale bus in Afrika, maar ga er niet vanuit dat deze net zo veilig en op schema rijden als in Nederland. Meestal geldt hier; zit de bus nog niet vol, dan gaan we nog niet, nog lange niet... Een bus die wél op tijd rijdt en flexibel is, is de Baz Bus in Zuid-Afrika. Hop-on en hop-off waar en wanneer je wilt op de route tussen Kaapstad en Johannesburg.

Hop-on Hop-off buspas Zuid-Afrika

vanaf 137
Hop-on Hop-off buspas Zuid-Afrika
Koop vooraf een buspas naar je eindbestemming en stap onderweg in en uit zo vaak je wilt. Er zijn meer dan 180 backpacker hostels en lodges om uit te kiezen en meer dan 40 bestemmingen waar je onderweg kunt uitstappen.
Meer info

 

Treinen en binnenlandse vluchten

Ook treinen zijn een hele uitdaging op veel stukken, maar worden wel al beter. Het is natuurlijk wel een heel avontuur! Heb je iets meer te besteden, dan kun je ervoor kiezen om binnen Afrika te vliegen. Het is nog steeds relatief duur, maar je hebt in bijvoorbeeld Zuid-Afrika al goedkope vliegtickets met maatschappijen als Kulula Air en Mango.

Met de trein reizen in Kenia
Met de trein reizen in Kenia

Vliegtickets naar Afrika

Veel Europese luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa en KLM vliegen naar Afrika. Ook aan te bevelen zijn de vluchten met o.a. South African Airways, Kenya Airways en Royal Air Maroc, afhankelijk van je bestemming. Je kan ook meerdere Afrikaanse bestemmingen combineren zoals bij Combinatieticket Kenia Zambia en Zuid-Afrika:

Combinatieticket Kenia Tanzania Zuid Afrika

Accommodatie in Afrika

In de meeste Afrikaanse landen kun je goede, betrouwbare hotels vinden. Voor een goed hotel betaal je lang niet zoveel als in Europa, zodat je je wel wat luxe kunt permitteren. Overigens worden gezellige, goedkope hostels steeds populairder. In Zuid-Afrika vind je uitstekende Bed & Breakfast accommodaties. Het is niet heel erg goedkoop, maar je krijgt zeker waar voor je geld. Én je krijgt de kans om in contact te komen met de locals, een unieke ervaring! Kom je aan in Kaapstad, boek dan een startpakketje - je wordt van het vliegveld opgehaald en verblijft in een superleuk hostel!

Contact